Kraj sezone u Bundesligi - Drama u trci za Ligu šampiona, imamo još jednog punika u ''Cvajtu'', ali šta se desilo Bajernu?!

Autor: Darko Mitrović
subota 12.05.2018.
17:27
Izvor: Sportske.net

Uzbudljivo oproštajno popodne u Bundesligi, obilovalo je golovima, ali i nekim neobičnim rezultatima. Dobili smo sve odgovore, ostalo je još da se odigra baraž za opstanak u ligi.

Beta/AP Photo/Michael Probst
Beta/AP Photo/Michael Probst

Povezane vesti

Utakmicama 34. kola danas je završena sezona u Bundesligi. Ono što je bilo poznato odranije, to je da je Bajern osvojio šestu šampionsku titulu u nizu, da je Šalke kao drugoplasirani osigurao plasman u Ligu šampiona, a da je poslednjeplasirani Keln ispao iz lige.

Poslednje kolo dalo je odgovore i na preostala pitanja - ko će još igrati u Ligi šampiona, ko u Ligi Evrope, ko je još jedan putnik u niži rang i ko će šansu za opstanak moći da potraži u baražu.

Evo i svih odgovora...

Naredne sezone, pored Kelna, nećemo gledati ni ekipu Hamburga našeg Filipa Kostića, prvi put posle 54 godine, kojoj ni današnja pobeda nad Menhengladbahom (2:1) nije bila dovoljna da se pomeri sa pretposlednjeg mesta na tabeli.

Kako su posle svega reagovali navijači Hamburga, pogledajte OVDE.

U isto vreme, Volfsburg je na svom terenu bio bolji od Kelna, ''Vukovi'' su slavili sa 3:1 i sa dva boda više od Hamburga završili na 16. poziciji. To znači da će Volfsburg igrati u baražu za opstanak, a rival će mu biti Kil, trećeplasirana ekipa iz ''Cvajte''.

Ali, u centru pažnje danas je bila trka za Ligu šampiona, posebno duel Hofenhajma i Dortmunda, ekipa koje su se uz Leverkuzen borile za mesto među prve četiri ekipe.

Hofenhajm je pred svojim navijačima slavio sa 3:1, zahvaljujući boljoj igri u drugom poluvremenu i tako izborio plasman na treće mesto na kraju ove sezone, koje vodi u Ligu šampiona. Meč je obeležio i ulazak golmana Vajdenfelera u samom finišu i na taj način se on oprostio od dresa Dortmunda i od dalje profesionalne fudbalske karijere.

Ovakav ishod doveo je do toga da Dortmund do poslednjih minuta strepi za poziciju broj četiri, jer je u isto vreme Leverkuzen ubedljivo vodio protiv Hanovera, a gol razlika je odlučivala. Ipak, u finišu su ''Farmaceuti'' posustali, Hanover je smanjio na konačnih 3:2, pa je Dortmund poslednji putnik u Ligu šampiona.

Leverkuzen će tako u Ligu Evrope, kao petoplasirani, a Lajpcig će u kvalifikacije za Ligu Evrope, posle veoma ubedljive pobede u Berlinu protiv Herte - 2:6.

Evropi se nadao i Štutgart koji je gostovao u Minhenu protiv Bajerna i, verovali ili ne, slavio na ''Alijanc Areni'' sa 4:1, iako je Bajern nastupio u respektabilnom sastavu. Ipak, ova pobeda biće samo utešna za ekipu Štutgarta, s obzirom da su ''Švabe' završile na sedmom mestu, iza Lajpciga.

Bundesliga, 34. kolo


Leverkuzen - Hanover 3:2
Bajern - Štutgart 1:4
Frajburg - Augsburg 2:0
Hamburg - Menhengladbah 2:1
Herta - Lajpcig 2:6
Hofenhajm - Dortmund 3:1
Majnc - Verder 1:2
Šalke - Ajntraht 1:0
Volfsburg - Keln 4:1
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 12.05.2018
18:12

Hofenhajm opet uleti u LS

avatar
NikkiCFC
Saturday, 12.05.2018
17:52

Kakva steta za Lever za LS isto bodova kao treci i cetvrti. To sad valjda znaci laksa kupovina Bejlija a cuo sam da smo zainteresovani i za Hajnriksa nekog.

avatar
conecorleoneRM
Saturday, 12.05.2018
18:04

Pa sto bi bejli dosao u celsi kad moze ligu evrope da igra i sa leverkuzenom?

avatar
ackob
Saturday, 12.05.2018
19:57