Kraj Juventusove dominacije, kazna u bodovima ili suspenzija?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 05.12.2020.
09:20
Izvor: Sportske.net

Izgleda da se stvari odbijaju brzo i da italijanski šampion neće moći da se izvuče iz procesa...

FC. EPA-EFE/CROCCHIONI
FC. EPA-EFE/CROCCHIONI

Povezane vesti

Stvari se razvijaju, što kažu kod nas klupko odmotava, a Fabio Paratići, kao i Juventus su u nevolji.

Direktor je izgleda, tako tvrdi tužilaštvo uticao na čelnike Univerziteta za strance u Peruđi kako bi Suarez prošao ispit i dobio italijansko državljanstvo. Juve je podsetimo, želeo Urugvajca, ali nije imao prostora za igrače van EU.

Na kraju je Suarez, iako je položio ispit završio u Atletiku, a Juventus pogodio sa Moratom koji trese mreže kao mašina.

Ali, Paratići je među optuženima za slučaj, navodno su suspendovani čelnici obrazovne insistitucije bili u kontaktu sa direktorom Juventusa koji im je obećao da će imati još posla, ako "El Pistolero" prođe ispit italijanskog jezika.


Baner

U sve su bili uključeni advokati, Turko i Kjapero, a Paratići je, tvrdi "Korijere Delo Sport", zatražio pomoć ministarke saobraćaja Paole De Mikeli da se slučaj zaustavi, ona mu je dala broj Bruna Fratasija, šefa kabineta ministra policije.

Juventus brani Paratićija, ali njegova pozicija, ako je sve ovo istina je neodrživa, međutim mnoge više zanima šta rizikuje klub.

Oni mogu da se pozovu na to da nisu znali šta se dešava i da otpuste direktora, sa druge strane sigurno je da će platiti kaznu, a pominju se i dve varijante. Jedna je oduzimanje bodova, druga zabrana transfera u naredna dva prelazna roka.

baner

I jedno i drugo bi dodatno oslabilo šanse kluba da odbrani titulu, kluba koji je svima dosadio stalnim pobeđivanjem u ovoj deceniji...

Uz to "Kalćopoli" je teret koga se nikada neće osloboditi, pa je jasno zbog čega većina, osim navijača Juventusa, smatra da je i sam klub upetljan u čitav slučaj.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Amalainter
Sunday, 06.12.2020
22:36

Uzece im 2 boda i staviti par miliona u dzep...lopovska je to cela banda..u beton ligu sa njima,tamo im je mesto..

avatar
Alex#10
Sunday, 06.12.2020
01:47

Hahaha. A kakve veze ima ovo sa fudbalom i bodovima? Kakve veze ima ovo sa terenom? Jel Suarez potpisao za Juve, jel igrao pa su nekoga dobili pa im sada preti oduzimanje bodova? Ovo nema veze ni sa zabranom transfera cak jer ni do tog transfera nije doslo tkd...
Zabrana sledi kada se ustanovi da klub nije poslovao po pravilima i kada je neko od pravila prekrseno. Ovo moze biti samo novcana kazna i nista vise. Sve ostalo je apsurdno.

avatar
The_Matrix
Saturday, 05.12.2020
17:58

Ma jok nije klub umesan, tako je j Modji na svoju ruku namestao utakmice, ali igrom slucaja klub je profitirao. Takodje nije ni klub umesan u dopung aferu, ali to sto su dopingovali igrace im donelo LS protiv Ajaksa. Ljudi moraju da shvate da je to lopovski klub koji ce uvek, ali uvek pribegavati prljavim radnjama

avatar
Alex#10
Sunday, 06.12.2020
01:53

Kao onda kada je Inter vec bio doveo de Vrija iz Lazia a onda ovaj u poslednjem kolu bas protiv svog novog kluba napravio penal koji Interu tada donosi pobedu i plasman u LS? Poslednje kolo, plasman u LS zbog penala koji pravi njihov novi igrac. Kakva slucajnost je to bila. Skroz neupadljivo. Ali niste vi to tada namestili bgt.

avatar
Nikola Kocic
Saturday, 05.12.2020
17:07
avatar
Urossi
Saturday, 05.12.2020
16:32

Odkud to da se neko iz juventusa bavi malverzacijama, tako posten klub da to uradi!

avatar
petar8
Saturday, 05.12.2020
15:00

Tko moze povjerovat da juve nema veze sa time!? Kao nisu znali mozes mislit

avatar
iL dRaGoNe
Saturday, 05.12.2020
11:33

Ništa novo za njih ... Kao da je ovo neka senzacionalna vest. Ceo život oni petljaju i muljaju, namestaju...

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 05.12.2020
10:46

Ne treba im oduzeti bodove zbog ovoga, zabrana transfera je sasvim OK, a najbolja je novcana kazna, svi su najvise osetljivi na udaranje po dzepu. Kad ih nisu bodovno kaznili pre godinu (ili dve), sad tek ne treba sigurno.