KPR igrao fudbal, Čelsi uzeo tri boda

Autor: Boban Filipović
nedelja 12.04.2015.
16:27
Izvor: Sportske.net

Iako su bili inferiorni tokom većeg dela derbija zapadnog Londona na 'Loftus Roudu', 'Plavci' su golom Seska Fabregasa u finišu utakmice došli do minimalne pobede i napravili još jedan korak ka tituli prvaka Premijer lige.

Beta/AP Photo/Matt Dunham
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Povezane vesti

Lider Premijer lige nije pokazao gotovo ništa protiv ekipe koja se grčevito bori za opstanak u eliti, ali je Murinjova ekipa još jednom pokazala šampionsku crtu i uspela da trijumfuje protiv Kvins Park Rendžersa koji je danas bio bolji rival na terenu.

Osim pokušaja Vilijana sa početka utakmice, 'Plavci' nisu uspeli ni da priprete golmanu domaćih Grina sve do samog finiša utakmice.

S druge strane, Tibo Kurtoa je bio na ozbiljnim iskušenjima u finišu prvog dela igre kada je Čarli Ostin uputio odličan udarac sa distance, kao i sredinom drugog dela igre kada je zapretio Mat Filips. Belgijanac je bio na visini zadatka i uspevao da sačuva svoju mrežu.

Čelsi je došao do prednosti u 88. minutu gotovo ni iz čega, Grin je loše ispucao jednu loptu i poklonio je 'Plavcima', Azar je s levog boka asistirao Sesku Fabregasu koji trese mrežu 'Policajaca' i donosi ceo plen lideru Premijer ligi sa gostovanja u komšiliku.

Na osnovu viđenog na terenu, Kvins Park nije zaslužio da izgubi ovu utakmicu, ekipa Krisa Ramzija je nadigrala lokalnog rivala, ali ipak ostala praznih šaka.

Branislav Ivanović i Nemanja Matić su odigrali ceo meč za pobednički sastav.

Jedini gol sa 'Loftus Rouda' pogledajte OVDE.

'Plavci' idu na plus 7 u odnosu na drugoplasirani Arsenal, uz to imaju i meč manje, titula se smeši.

KPR ostaje u zoni ispadanja i u poslednjih pet kola tražiće svoju šansu za opstanak u eliti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke