Kovaču se drma klupa, Bajern sprema iznenađenje!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 28.03.2019.
18:54
Izvor: Sportske.net

Izgleda da Hrvat nije tako siguran u Minhenu.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Stigao je Niko Kovač letos na klupu minhenskog Bajerna, kluba čije boje je branio još kao igrač.

Došao je kao osvajač kupa sa Ajntrahtom, uprava je u njemu videla pravog čoveka za posao smene generacija.

Rezultati su slabi u tekućoj sezoni, ali Bajern je popravio situaciju u Bundesligi, imaju isti broj bodova kao Borusija Dortmund.

Iz Lige šampiona su ispali u osmini finala od Liverpula, a već se spremaju i za narednu sezonu, kako su kaparisali Benžamana Pavara i Lukasa Ernandeza, koji će opremu Bavaraca zadužiti prvog jula.

Jasno je da se tu neće zaustaviti sa pojačanjima, šuška se da je Nikolas Pepe iz Lila blizu prelaska na "Alijanc arenu", utisak je da uprava Bajerna uspešno sprovodi smenu generacija.

Ipak, postoji velika šansa da Kovač ne dobije šansu da predvodi osvežen sastav ekipe iz Minhena, kako se kao sve ozbiljnije rešenje za klupu ekipe nameće Žoze Murinjo.

Zoze Murinjo

Portugalac je u decembru ostao bez posla u Mančester junajtedu, od tada vaga ponude, bio je blizu povratka u Real, ali se Perez odlučio da vrati Zidana.

Kako je sam Murinjo izjavio, želja mu je da osvaja titule u najjačim evropskim ligama, a pošto ih je već osvajao u Engleskoj, Španiji, Italiji i Portugaliji, stvara se utisak da "Posebni" želi da preuzme klub u Nemačkoj i Francuskoj.

Pojavile su se spekulacije oko Monaka, Lila i Liona, posebno se govori o Lionu, a bilo je priče da bi i Bajern mogao da mu ponudi posao.

Kako prenose francuski mediji, Bajern zaista ozbiljno razmišlja o postavljanju Murinja na mesto šefa struke od narednog leta.

Videćemo kako će se sve na kraju završiti, Bavarci nekako deluju kao logičan izbor za portugalskog stručnjaka, ali bi Kovač osvajanjem titule mogao da preokrene situaciju u svoju korist.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Friday, 29.03.2019
00:30

Red je i bio da pokori Svabe i jos Francuze

avatar
Mladen
Thursday, 28.03.2019
20:56

Ako dodje ovaj daj boze da uvek gube sto prije da ode. E moj Bayern propast Mancester U proigrao kad je ovaj otišao a vi neznam ni šta pišem popizdio sam kad vidim ovu nakazu od trenera.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 28.03.2019
20:31

Njima treba nemacki trener.

avatar
koma73
Thursday, 28.03.2019
20:08

Murinjo nikad više neće voditi vrhunski klub. Posle trovanja igrača i međuljudskim odnosa, posle fijaska i otvorenog bojkota igrača u Čelziju, posle fijaska igre i odnosa prema igračima i klubu u Junajtedu, NIKO pametan neće ni razmišljati o ovom nekada uspešnom treneru, sada egocentričnoj trenerskoj olupini koja se poziva na uspehe od pre 15 godina. Može u neki instant mutant klub kupljen od Arapa ili u Kinu, eventualno MILF ligu i to mu je vrhunac.