Kostić se spasio, Kačar i Rajković odveli HSV u baraž!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 23.05.2015.
17:24
Izvor: Sportske.net

Spasio se Štutgart, kao i Hanover i Herta. Iz lige ispadaju Paderborn i Frajburg, Augsburg u Ligi Evrope!

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Svih devet utakmica igrano je u isto vreme u nemačkoj Bundesligi u okviru poslednjeg kola, a najzanimljivije je bilo u borbi za opstanak gde je čak 6 ekipa imalo šanse da ispadne iz najelitnijeg takmičenja.

Bajern je golovima Levandovskog iz penala i Švajnštajgera u 48. minutu uspeo da dođe do sva tri boda u poslednjem kolu, baš kao što je i najavljivao Pep Gvardiola, pa se tradicionalno slavi titula u bavarskim narodnim nošnjama.

Titula sasvim zasluženo i ove sezone stanuje u Minhenu, golove sa poslednje utakmice Bajerna u ovoj sezoni pogledajte OVDE.

Menhengladbah je danas poražen na svom terenu iako je vodio protiv Augsburga sve do 72. minuta. Dakle, Augsburg će naredne sezone igrati Evropu, Hojberg i Tim Matavz su za to najzaslužniji pošto su postigli pogotke u roku od 5 minuta. Na kraju ih je dokrajčio Molders.

Dortmund je pobedio protiv Verdera sa 3:2 golovima Kagave, Obamejanga i Mkhitarijana, a priliku da zaigra danas je konačno dobio i Miloš Jojić.

Bio je ovo i oproštaj Jirgena Klopa od Borusije.

Ipak, Borusija nije uspela da izbori evropska takmičenja kroz takmičenje u Bundesligi, moraće to da uradi kroz kup Nemačke kada se u finalu naredne subote budu sastali sa Volfsburgom.

Najzanimljivije je bilo u borbi za opstanak.

Čak je i Paderborn imao šanse, ekipa koja je bila poslednja pred ovo kolo, ali su danas poraženi od ekipe Štutgarta sa 2:1. Štutgart je gubio, ali je golovima Didavija i Ginčeka uspela da se izvuče i ove sezone, naredne će igrati ponovo u Bundesligi iako su bili u zoni ispadanja skoro cele sezone.

Filip Kostić je odigrao ceo meč za goste, bio jedan od boljih u tom timu.

Zahvaljujući balkanskom "klanu" u Hamburgu, ekipa HSV-a je uspela da izbori baraž za Bundesligu naredne sezone.

Nikada se u istoriji nije desilo da Hamburg ispadne iz najjačeg takmičenja u Nemačkoj, a već dve godine su na rubu da ispadnu.

Ove sezone ih je spasio Gojko Kačar koji je postizao golove u poslednje tri utakmice, a danas je Ivica Olić zajedno sa Slobodanom Rajkovićem doneo pobedu Hamburgu od 2:0 čime su uspeli da izbore baraž. Pobedili su Šalke, koji i pored poraza naredne sezone igra Ligu Evrope.

Gol Slobodana Rajkovića pogledajte OVDE.

Pored Paderborna, naredne sezone ćemo u Cvajti gledati i Frajburg koji je u direktnom duelu za ispadanje izgubio sa 2:1 od Hanovera. Kjotake i Krmas (autogol) su doneli zlata vredne bodove Hanoveru koji će pored veoma loše završnice igrati naredne godine Bundesligu.

Evo i svih rezultata:

Bajern - Majnc 2:0
Dortmund - Verder 3:2
Frankfurt - Leverkuzen 2:1
Hamburg - Šalke 2:0
Hanover - Frajburg 2:1
Hofenhajm - Herta 2:1
Keln - Volfsburg 2:2
Gladbah - Augsburg 1:3
Paderborn - Štutgart 1:2

Dakle, Bajern, Menhengladbah i Volfsburg idu direktno u Ligu šampiona, Leverkuzen će u kvalifikacije.

Augsburg i Šalke će igrati Ligu Evrope, dok su iz lige ispali Frajburg i Paderborn. Hamburg će igrati baraž sa trećeplasiranim timom iz Cvajte, a to mogu biti Kajzerslautern, Karlsrue ili Darmštad.

tabela bundesliga

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ujka Vanja
Saturday, 23.05.2015
18:53

Menhengladbah da ide u LS a izgubio od Frajburga koji je ispao iz lige!Pa ovde nisu cista posla!Uefa ali i FIFA da ispita ovo poslednje kolo Bundeslige!nIzbaciti Gladbah iz lige zbog ove namestalje!

avatar
lamps8
Saturday, 23.05.2015
18:35

da se treneri hsv-a nisu gubili i izbacivali rajkovica kacara a ponekad i van der varta sada bi verovatno igrali ligu evrope,drago mi je sto su ostali herta i stutgart a nadam se u barazu i hamburg.

avatar
Toni Kroos
Saturday, 23.05.2015
17:31

Gladbah prodao utakmicu,samim tim i imenjaka iz Dortmunda.. A HSV je kostao onaj remi sa Frajburgom,pre dve nedelje.. Nece im biti ni malo lako u barazu sa,verovatno,Karlsruherom ili Darmstadom..

avatar
$$$ BRACELA $$$
Saturday, 23.05.2015
17:28

Mrtvi Mehenglabah oneo 7 hiljada!

avatar
Nikola Domazet
Saturday, 23.05.2015
17:28

Iskreno frajburg je bio ove sezone bolji i od stutgarta i od herte i od hamburga, ali su oni mnogo iskusnije ekipe i to je prevagnulo