Košmarni Leno i veliki preokret Čelsija na "Emirejtsu"!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.12.2019.
16:57
Izvor: Sportske.net

U okviru 20. kola Premijer lige na severu prestonice odigran je londonski derbi.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Arsenala ugostili su na svom "Emirejtsu" gradskog rivala Čelsi, gosti su slavili nakon preokreta sa 1:2 (1:0).

Igrao se 12. minut kada je Čelsi imao dobru priliku, Maunt je tukao iz dobre pozicije, ali je Leno odlično intervenisao.

Samo minut kasnije, korner za Arsenal, Čejmbers glavom šalje loptu sa prve stative pred gol gostiju, na pravom mestu se našao Obamejang, koji matira Kepu za 1:0.

Peh za Mikela Artetu i Arsenal u 20. minutu, teren je zbog povrede morao da napusti Čejmbers, u igru je ušao Mustafi.

U finišu prvog dela igre smo najpre videli jednu spornu situaciju, u VAR sobi je proveravan potencijalni penal za "Plavce", ali je doneta odluka da nema materijala za najstrožu kaznu.

U 44. minutu lepa prilika za Obamejanga da postigne još jedan pogodak, ali je tukao levo od gola gostiju.

Otišlo se na odmor, Čelsi je dobro otvorio drugi deo igre, ali nisu Lampardovi puleni uspevali da stvore izgledniju priliku pred golom rivala, a onda je Lampard odlučio da napravi veliko iznenađenje, na teren je umesto desnog beka Tomorija poslao debitanta, 17-godišnjeg Tarika Lamptija.

Imao je par solidnih poteza, umalo je namestio gol Ejbrahamu, a onda je u 78. minutu veliku priliku da šokira goste imao rezervista Džo Vilok, ali je iz dobre situacije tukao tik pored gola Čelsija.

Samo pet minuta kasnije, nakon centaršuta iz slobodnog udarca, "Plavci" dolaze do poravnanja.

Leno je katastrofalno procenio let lopte, omašio ju je u pokušaju da je izboksuje, ona je pala pred Žoržinja, koji ju je sa par metara ugurao u mrežu Arsenala.

Samo četiri minuta kasnije, nakon dobre situacije za Arsenal u kaznenom prostoru rivala, koju je upropastio Pepe, kontra Čelsija, povukao ju je Ejbraham, dodao je desno do Vilijana, ovaj mu je vratio, da bi se najbolji strelac "Plavaca" sjajno snašao pred golom rivala, namestio se na udarac i Lenu kroz noge proturio loptu, koja je na kraju i završila u mreži "Tobdžija" za potpuni preokret na "Emirejtsu".

Imao je Ejbraham u trećem minutu nadoknade priliku da reši sve dileme, ali je tukao preko gola rivala.

Do kraja nije bilo promene rezultata, velika pobeda Čelsija na severu prestonice.

Lampardovi puleni četvrtti sa 35 bodova, četiri više od Junajteda i pet od Totenhema, dok je Arsenal čak 12. sa 11 bodova manje od današnjeg rivala i samo jednim trijumfom u poslednjih 12 mečeva u Premijer ligi.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

47 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jazzblues
Monday, 30.12.2019
15:45

Sta je? Gubimo kuci od West Hem, Bourmouth, Southampton.. Pa, pazi! Idemo u goste pobedimo Totenham i Arsenal, o cemu se ovde radi? Konstantnost fali izgleda, motivacija. Ne mozemo se uvek sreci nadati. Pozdrav svima, H. N. Y.

avatar
BlueMoon
Sunday, 29.12.2019
22:10

Pomislim da je Bravo najgori golman u ligi i onda pogledam ovu utakmicu

avatar
Solskjerove bebe
Sunday, 29.12.2019
20:51

'RaZZoR (6x)pre 1 dan
Ima istine bio je nevjerovatan igrac, na jednoj ruci mozes izborojat kolko je odigrao tekmi za Englesku,velicina baa, Lampard i Gerard mu vezali kopacke haha me javljas se posle votforda.a dodjes Sr*t na ovaj post'
Znam da nema ovo veze sa ovom utakmicom,pisem ovde jer ce vise ljudi vidjeti, molim vas procijate ovaj komentar od ovog veoma uvazenog poznavaoca fudbala.Rece i ostade ziv,Scholsa smatra prosjekom,covjeka koji ima vise PL nego Gerrard kose,covjek za koga su Xavi,Zidane,Guardiola,Ronaldinho,Iniesta i mnogi drugi rekli da je najbolji fudbaler na svojoj poziciji,covjek za kog je brazilski Ronaldo rekao da je on fenomen...i ja budala slusem ove fudbalere/trenere koda oni nesto znaju ipak Razzor zna bolje od njih.Molim vas iz dubine moje duse da objavite komentar,hvala lijepo.

avatar
Bratuska_Blueboy
Sunday, 29.12.2019
19:50

Malo srece i umeca, drugi deo jesmo bili mnogo bolji i stvorili neke sanse, Lampard ima mu*a na kraju se zavrsilo najbolje moguce. Napred plavi!!!

avatar
BlagoMeniOpetJA
Monday, 30.12.2019
18:43

znas sta je tuga. vidi se koliko arsenalu fali timskog duha. niko poslije greske lena nije prisao covjeku da mu kaze nesto. svi su svjesni ukljucujuci i lena da je on kriv ali saigrac ti je. dodjes i kazes da se i najboljima desava i da ustane u uradi bolje do kraja....

avatar
Dax89
Sunday, 29.12.2019
19:11

Jos jedna pobjeda Chelsea nakon ne tako sjajne igre. Igrac koji je odusevio veceras je Lamptey... Izuzetno dobro odigrao s obzirom na rivala i debitantski mec.

avatar
Benz9
Sunday, 29.12.2019
18:58

Kakvo će ovo biti klanje za 4 mjesto

avatar
CFC-Macedonia
Sunday, 29.12.2019
18:46

Koliko vremena je potrebno pobediti Arsenala? Samo 3 minute :)

avatar
Naka TZ (CFC)
Sunday, 29.12.2019
18:46

Zalosno bi bilo da smo i ovo izgubili jer u svim porazima Celzija Celzi nije bio losiji nego bolji od protivnika.Ali prvo poluvrijeme jako slabo u drugom znatno bolje.Mora Lampard malo vise da rotira i da mjenja taktike jer evidentno je da to moze da daje rezultat.Ne smiju nas timovi citati .Uvjek je zadovoljstvo pobjediti Arsenal ma u kakvoj god bili formi ovakve utakmice dosta znace ali moramo vec jednom poceti pobjedjivati i kuci.

avatar
Dragan Petković
Sunday, 29.12.2019
18:38

Iz godine u godinu se desava da kad Ozil izadje iz igre a Arsenal vodi na kraju ili izgubi ili odigra nereseno,glavni krivci na ovom mecu uzasni fudbaleri Arsenala u drugom poluvremenu,neodlucni Lakazet,a ono je crveni karton Jorginhu u svakoj ligi osim u engleskoj (drugi zuti) zao mi je Aubamejanga...

avatar
CFC-Macedonia
Sunday, 29.12.2019
18:32

Ne mogu kuzit Chelsea, gube od najslabije na SB a dobijaju Spurse i Arsenal u goste, to nije prirodno, neko u upravu Chelsa igra veliku lovu u Kladionici.

avatar
Naka TZ (CFC)
Monday, 30.12.2019
11:06

Mislim da je razlog taj da se slabije ekipe zatvore a Celzi kao pod Sarijem ima posjed ali ne zna sta da uradi kako konkretno da probiju bunkere i da upute pravi udarac ka golmanu i da postignu pogodak.Morat ce Lampard malo na tome vise da poradi.

avatar
Zauvek Plavac
Sunday, 29.12.2019
18:28

Biću realan: Sreće smo danas imali kao nikad do sad! Žoržinjo je lako mogao da dobije drugi žuti, Leno je napravio kardinalnu grešku i poklonio nam gol, Arsenal se potpuno povukao u 2.poluvremenu a mogli su da nas dokrajče sa Ozilom koji je bio jako dobar danas. Kovačić i Kante katastrofa, Emerson nije ni vredan pomena. Mali Lampti dobar. Sa 4icom pozadi isključivo igrati jer to kako-tako donosi pobedu. Abraham je golom pokazao da može da bude odličan napadač ali mora da bude konstantan. Sreća što je Arsenal u lošoj formi i ne znaju kako da dokrajče protivnika inače bi nas lagano dobili 3:0. Mora sve ovo MNOGO bolje ako hoćemo top 4 na kraju.

avatar
Emperador(2018)
Sunday, 29.12.2019
18:18
avatar
Carina_11303
Sunday, 29.12.2019
18:18

Mauntov centarsut je bio toliko los da je uspeo da prevari celu odbranu Arsenala i Lenoa i da bude asistencija iz nehata.

avatar
Gorila u magli! LFC
Sunday, 29.12.2019
18:15

Svako ko napise da je Zorzinjo zasluzio drugi zuti neka se seti situacije koju je D.Luiz napravio u svom kaznenom prostoru nad Abrahamom.Leno je taj koji je kostao 3 boda Arsenal danas.

avatar
Carina_11303
Sunday, 29.12.2019
18:15

Levi bek arsenala Obamejan, uz postignut gol definitivno igrac utakmice. Leno nam je dobrano pomogao.

avatar
Medox
Sunday, 29.12.2019
18:14

Žoržinjo pokazao u drugom poluvremenu kako treba svaki igrac igrati u svom timu nebitno za koga navijate. Bukvalno rasporedjivao igrace gde moraju da stoje. Zasluzena pobeda Chelsija jedino me spomenuti nervirao jer je bio na rubu Crvenog ali ima muda bukvalno.

avatar
T. Henry
Sunday, 29.12.2019
19:12

Nije bio na rubu vec je morao da dobije crveni, dva puta mu je oprošteno, pobeda Čelzija nije zaslužena, jer je Arsenal bio mnogo bolji u prvom poluvremenu a Čelzi u drugom jer se Arsenal povukao da čuva vođstvo, nerešeno je trebalo da bude i to bi bio realan rezultat

avatar
Mihajlo_NS
Sunday, 29.12.2019
18:14

Drugo polovreme pravo po meri Celsija, ocekivao sam golove, tako to bude kad se povuces na svom terenu u jednom derbiju. Pored Emersona, Kante je danas odigrao prilicno losiju utakmnicu. Willian, ove sezone igra kao zmaj. Aubemeyang aki misli sta osvojiti neka bezi kao Van Persi svojevremeno. Zapalo mi je za oko kad je Lakazet ostao bez daha prilikom jedne kontre oko 75minuta a nije standardni igrac...valjda to nesto govori, dok pogledajte Willijanov sprint kod drugog kola na samom kraju...

avatar
Japanac
Sunday, 29.12.2019
18:12

Mec je odlucio nedosudjeni drugi zut za Zorzinja

avatar
Непобедиви
Sunday, 29.12.2019
18:06

Lose vodjena utakmica. Nismo iskoristili momentum ali sta je tu je. Celsi je definitivno zeleo vise pobedu i zasluzeno pobedio. Mozda je Zorzinjo zasluzio drugi zuti jer je Toreira za isti start par minuta ranije dobio karton. Sve u svemu, ovo je veliki proces, ima pozitivnih stvari. Idemo dalje. COYG

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 29.12.2019
18:14

Realno, Arsenal nije bio los. Problem je sto su obe ekipe tu negde ali Celsi ima malo vise bolji pojedinaca u ekipi koji mogu napraviti razliku dok je u Arsenalu jedini Auba i Ozil.

avatar
hazardinho
Sunday, 29.12.2019
21:10

Arsenal ne zasluzuje da bude na tom mestu na kom su sada. Videlo se danas dosta pozitivnih stvari na utakmici. Realan rezultat bi bio remi, ali naravno da mi je drago sto se ovako zavrsilo. Nadam se da ce vas Arteta zategnuti i da se uskoro i Arsenal nadje u gornjem delu tabele

avatar
Непобедиви
Sunday, 29.12.2019
18:35

Upravo to. Bice ovo sve bolje ekipe kako vreme odmice.

avatar
Dexter10
Sunday, 29.12.2019
18:05

Losa utakmica Arsenala, jednostavno ne vidim da se moze ovde nesto promeniti ako ne bude velikih ulaganja...Ovo je sada vise borba za opstanak nego za evropu...Kad odbrana konacno odigra malo bolje onda golman kiksa...Neverovatno je da gol za Celsi daje igrac koji je trebao biti van terena ali nista novo od sudija u engleskoj, vecito ocajni...Mozda da razmisle da uvedu strane sudije...Sve u svemu, Celsi je bio bolji tim danas, Arteti i Arsenalu sledi teska borba i mucenje do kraja sezone...

avatar
T. Henry
Sunday, 29.12.2019
19:14

Po čemu Čelzi bio bolji tim? Ako si gledao samo drugo poluvreme onda shvatam zasto tako mislis a ako si gledao oba onda te ne razumem, jer je u prvom poluvremenu Arsenal zgazio Čelzi, a onda se povukao u drugom i Čelzi je bio taj koji napada

avatar
Dexter10
Sunday, 29.12.2019
20:41

Arsenal nije zgazio nekoga ne pamtim od kada, to je velika rec za ono sto oni igraju...Jeste Arsenal dobro krenuo ali pred kraj prvog poluvremena Celsi je pritiskao i napadao, to se nastavilo i u drugom poluvremenu kada se Arsenal povukao...Sve ukupno gledano Celsi je bio bolji, to i statistika moze potvrditi...Ne kazem da su zasluzili pobedu jer su morali imati igraca manje i drugacije bi to dalje islo...To je neko moje vidjenje danasnjeg meca...

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 29.12.2019
18:04

Znaci ne verujem koliko plastikaneri imaju srece, gazio ih arsenal prvo poluvreme u drugom celsi nista nije mogao i onda onakva glupost lenoa ih vrati u zivot, samo tako i mogu na greske sudija i protivnika, crveni za zozrzinja to nista

avatar
Carina_11303
Sunday, 29.12.2019
18:16

Je l si cuo za Dzastina Timberlejka? Ima jednu jako lepu pesmu koja se zove "Kraj mi a river". Ne damo top 4, poyy

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 29.12.2019
18:18

Ne brini Luci moj biti cete opet u TOP 4 kada prodje nova godina, samo koja e to ti ne mogu reci. To su sampioni koji okrenu rezultat kao sto ti kazes. Igrat cete ponovo sebi ravno takmicenje LE i uzivajte. Poslat cemo vam neki otpad ponovo dok potrosimo, recimo evo Vilijan, Azpi, Zorzinjo... ima kandidata ne brini vase je najbitnije da konacno imate po kojeg sampiona u ekipi 😘

avatar
RealisticChelseaFan
Sunday, 29.12.2019
18:03

Nista pozitivno nisam video na danasnjoj utakmici osim 3 boda. Nemojte kriviti Lamparda za izbor igraca, jer su svi van forme tako da je sve jedno ko ce igrati. Momci treba Lena da izvedu u kafanu veceras i da ga caste picem. Mi nemamo igraca koji ume da centrira. Ris Dzejms na jednoj utakmici ima vise dobrih centarsuteva nego ostatak ekipe zajedno tokom cele sezone. Aspilikueta mora na klupu, em nije dobar kapiten, em nije dobar igrac. Lamptey je ostavio dobar utisak. 3 boda su jedina pozitivna stvar na danasnjoj utakmici, mora to mnogo mnogo bolje.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 29.12.2019
18:19

Slazem se ali kao sto sam nedavno rekao mi cemo se jos mnogo na nervirat dok se to ne ustabili.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 29.12.2019
20:53

Kulibali,Cilvel,Sanco i Verner. Kostalo bi ali mislim da Celsi ima pare i red je da se pokazu zubi i konacno vjeruje jednom treneru. Sa klubskog stajalista to su sve TOP igraci i ako (ne daj Boze) dodje do smene trenera opet ti ostaju TOP igraci a ne neki Mozesi,Zapakoste, Drinkvoteri...

avatar
RealisticChelseaFan
Sunday, 29.12.2019
18:32

Tako je. Zimski i letnji prelazni rok moraju mnogo dobro da se odrade ako hocemo necemu da se nadamo sledece sezone.

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 29.12.2019
18:03

Prvo poluvreme su odigrali kako treba.Zato drugo opet po starom.Leno je bio i najbolji igrac uz Aubu do sad,al morao je bolje da reaguje onako ne izlecu ni u Zoni Zapad.Zorzinjo je trebao biti iskljucen al eto ti Arsenalove tragedije upravo se on nasao na tom mestu.Ljudi u klubu ozbiljno treba da razmisle o gasenju kluba.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 29.12.2019
18:01

Bravo momci! Mada realno mora se priznati da nas je sudija spasio tako sto nije dao na 1-0 Zorzinju drugi zuti a zasluzio je. Sto se tice golova vidi se koliko su obe obrane lose tako da ako ovakvi ostanemo posle januara kukala nam majka. Emerson me razocarao a stvarno sam mu verovao, ovom utakmicom se prakticno ukopo a Lamps ga bas gotivio. Sve u svemu dobra utakmica.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 29.12.2019
18:21

Sta bravo? Ovo je katastrofa sem rezultata.

avatar
Naka TZ (CFC)
Sunday, 29.12.2019
18:47

Celzi je u svim mecevima koje je gubio bio bolji od protivnika ako ne vjerujes pogledaj statistike.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 29.12.2019
18:34

Pa dobro normalno da nije igra bila dobra ali momci su pokazali volju. Recimo Zorzinjova igra nije bila dobra ali je stalno iso zestoko u duel, pokazivao rukama gde da idu igraci, Odoi se trudio isto tako, Temi dok nije dao gol stalno pokazivao da mu daju loptu.... Ne krivim igrace koliko Lampsa ali razumljivo mi je i to donekle jer radi covek s cim raspolaze.

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 29.12.2019
18:01

Celsi gazda na severu Londona :DDD Dosta impotentno u napadu je bio Celsi do greske Lenoa, stekao se utisak da ga ne bi dali ni za dva meca ali to je fudbal, ocas posla se sve okrene. Najveci utisak na mene je ostavio Zuma, decko ima problem sa percepcijom, ne ume da proceni let lopte, vec par puta u sezoni lizne cistu loptu umesto da je udaru kako treba, tako je dao i autogol protiv Sefilda.

avatar
Carina_11303
Sunday, 29.12.2019
18:17

Treba nam Kulibali kao vazduh.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 29.12.2019
18:21

Mozda ima problem sa ocima 🧐

avatar
Solskjerove bebe
Sunday, 29.12.2019
18:00

Nmg da docekam da citam komentare The Kinga