Korona nanela težak udar po džepu Liverpula!

Autor: Stefan Matić
četvrtak 09.04.2020.
21:49
Izvor: Sportske.net

Što je epidemija duža to će posledice biti sve veće.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Još uvek ne postoji konkretan i zvaničan plan oko nastavka šampionata Premijer lige.

Tako da se onda takođe ne zna kako će Liverpulu pripasti titula, da li preko zelenog stola ili pred stadionom bez publike. O restartu cele sezone sezone se više i ne priča.

Ekonomski danak koji korona uzima je svakim danom sve veća.

Klubovi još uvek vagaju oko smanjivanja plata, za sada je jedino Sautempton izašao za zvaničnom politikom koja uključuje i "kresanje" plata.

Poznati transfer portal Transfermarkt je izašao sa novom procenom, Livepul je izgubio skoro 200 miliona funti na vrednosti svojih igrača!

Bonus 10

Šampion u ovoj kategoriji je Siti koji u gubitku od 215 miliona funti, "redsi" su izgubili 195.6 miliona funti ili 19.07 procenata ukupne vrednosti tima.

Najvredniji kod "redsa" su Salah i Mane za procenjenom vrednošću od po 108 miliona funti, Trent je iza njih sa 89 miliona. Trio je u prvih šest najvrednijih Premijer lige, prvo mesto ipak pripada Rahimu Sterlingu koji se procenjuje na 115 miliona funti.

Pad je strmoglav, gledajući trenutna dešavanja u klupskom sportu pojedinim timovima će trebati znatno više vremena kako bi se oporavili od gubitaka.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Red Army
Saturday, 11.04.2020
10:49

Meni su sve ovo gluposti kako su klubovi jako postali ugrozeni i njihove finansije, samo zato sto nema publike na stadionu 🤷‍♂️ pa od karata verovatno i najmanje zarade, vise oni love uzimaju kroz tv prava i druge komercijale, ako se nastavi sezona ne vidim zasto bi bili u tolikim minusima, e sad druga je stvar ako se sezona suspenduje pa izgube dosta para od tv prava i drugih gluposti

avatar
DRUG OSTOJA
Thursday, 09.04.2020
22:51
avatar
NikkiCFC
Thursday, 09.04.2020
22:11

Znaci Siti je izgubio vise ali naravno Liverpool u naslovu?

avatar
Mjolnir-HammerOfThor
Saturday, 11.04.2020
07:15

Više navijača i hejtera Liverpool ima od Sitija što znači više klikova