Kopa Libertadores - Gremio je šampion, ali je jedna izjava nakon susreta šokirala svet

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 30.11.2017.
13:17
Izvor: Sportske.net

Odigran je i revanš meč finala, a brazilski klub je overio pobedu i podigao trofej.

EPA-EFE/DAVID FERNANDEZ
EPA-EFE/DAVID FERNANDEZ

Povezane vesti

Gremio je u prvom duelu na svom stadionu slavio sa 1:0 protiv Lanusa, a sada su na gostovanju u Argentini upisali još jedan trijumf, slavili su sa 1:2 (0:2).

Sve je manje više bilo jasno nakon prvih 45 minuta, kako su gosti stekli dva gola prednosti.

Igrao se 27. minut kada je defanzivac Lanusa Gomez izgubio loptu na sredini terena, Fernandinjo je njegovu grešku iskoristio i sjurio se ka golu domaće ekipe, niko nije uspeo da ga zaustavi, a Brazilac je solo akciju krunisao sjajnim golom.

Nekih 15 minuta kasnije, Luan je na asistenciju Artura povisio na 2:0, bilo je jasno da će trofej u Brazil.

U drugom poluvremenu je ipak bilo drame, najpre je Sand smanjio na 2:1 sa bele tačke u 72. minutu, da bi 10ak minuta kasnije fudbaler gostiju Ramiro zaradio direktan crveni karton.

Rezultat je ipak ostao nepromenjen, te je Gremio osvojio Kopa Libertadores, te će tako igrati i na Svetskom klupskom prvenstvu.


Nakon duela, medije je svojom izjavom šokirao defanzivac Lanusa Hose Luis Gomez, koji je pogrešio kod prvog kola Gremija.

On je naime bio toliko potrešen zbog svoje greške, pa je izjavio da razmatra da se povuče iz aktivnog igranja fudbala. Gomez ima svega 24 godine.

"Povređen sam, osećam se krivim, mislim da je gotovo", izjavio je mladi Argentinac koji je ove godine upisao i debi u dresu reprezentacije svoje zemlje.

"Razmišljam da ostavim fudbal. Povređen sam, osećam se jako loše, to su greške koje ne moramo da pravimo. Razmisliću o svemu, ja sam ipak samo dečak, ali ovakve stvari ne moraju da se dešavaju. Osećam se krivim.

Nisam imao dobro veče, želim da se izvinim svim ljudima iz Lanusa, oni zaslužuju da budu šampioni, ali zbog moje greške su nas načeli
", dodao je Gomez.

Hoze Luis Gomez

Hose Luis Gomez je karijeru počeo u Rasing Klubu, koji ga je slao na dve pozajmice, jedna od njih bila je upravo u redove Lanusa, koji je ove godine odlučio i da ga otkupi.

Jasno je da je pred njim lepa budućnost, te se nadamo da je ovo izjavio u afektu i da će se ubrzo predomisliti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuta Bugarin
Thursday, 30.11.2017
18:19

Bravo Gremio! Uskoro I Real pada. Steta sto je Bolanjos poslat na pozajmicu da se poigra sa Realom.

avatar
Gorčilo
Thursday, 30.11.2017
16:52

Luan je igračina. Očekujem ga u nekom jačem evroskom klubu, možda čak već u januaru.

avatar
Tuta Bugarin
Thursday, 30.11.2017
18:05

Dobar jeste. Ja kao neko ko prati juznoamericki fudbal ne bih volio da ide iz Brazila. Mada pitanje je koliko on moze u nekom evropskom velikanu. Zna fudbal, igrac inspiracije, to se vidi po golu od sinoc, ali je I neko ko voli da petlja, glavni je u Gremiju sto se tice napada, fino siri igru, u velikanu ne bi bio glavni pa ne znam koliko bi mu to odgovaralo jer voli loptu u nogama sto mu se u Gremiju omogucava. Ima I svojih nedostataka koji ga sprijecavaju da bude klasa, cini mi se da dosta lopti gubi, razocarao mme i promasajem od sinoc. Uglavnom vec sam oduzio pricu, moze biti dobar u Evropi, a moze I razocarati. Zavisi da li bi mu odgovaralo da igra u timu gdje nije najveca zvijezda. Usput, Artur ce vec biti klasa.

avatar
DR DRE
Thursday, 30.11.2017
14:34

To je cast i obraz, a ne kao Kljajic koji se neuverljivo vadio na reflektore...