Kopa Amerika - Imamo klasik, Argentina u polufinalu!

Autor: Stefan Matić
petak 28.06.2019.
22:57
Izvor: Sportske.net

"Gaučosi" su uspeli da savladaju neugodnu Venecuelu.

EPA-EFE/Julio Cesar Guimaraes
EPA-EFE/Julio Cesar Guimaraes

Povezane vesti

Tražili smo, dobili smo. Argentina pobedom od 2:0 zakazala polufinale sa Brazilom.

U drugom četvrtfinalnom duelu koji je igran danas imali smo sudar Venecuele i Argentine.

"Gaučosi" su odmah krenuli ofanzivno, prvu priliku propušta Serhio Aguero da bi već u desetom minutu Lautaro Martinez odličnom majstorijom doneo prednost svojoj reprezentaciji.

Odlično je reagovao igrač Intera i preusmerio šut Aguera petom ispod nogu golmana Venecuele, 10. minut Argentina vodi 1:0.

Nastavili su Argentinci da napadaju, ali nisu uspeli da postignu drugi gol do kraja poluvremena. Videli smo par konsultacija sa VAR tehnologijom, ali u dve prilike nije bio dosuđen penal za "Gaučose", dok jednom posle konsultacija nije bila dosuđena najstrožija kazna za tim Venecuele.

Drugo poluvreme je počelo prečkom Martineza, ali Argentina ne uspeva da udvostruči prednost. Posle toga Venecula deluje kao konkretniji tim.

Sumnjiva odluka se donela u 66. minutu kada glavni sudija meča nije ni posle konsultacija sa VAR-om dosudio penal u korist Venecuele posle neopreznog faula Fojta.

Samo deset minuta posle sporne situacije, rezervista Đovani Lo Selso svojim prvim golom u nacionalnom timu, donosi prednost od dva gola u 74. minutu. Golu je kumovala loša intervencija golmana Farineza.

Veliko polufinale između Brazila i Argentine je na programu 3. jula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Saturday, 29.06.2019
12:34

I dalje Argentina ne deluje kao tim, ali je primetno veći pojedinačni trud igrača, bolja igra i naravno rezultat. Upadljivo je, kao i na prethodne 3 utakmice, koliko se Messi trudi da uposli Aguera u svakoj situaciji i koliko se Aguero trudi da doda loptu (ako baš mora) bilo kome drugom samo ne Messiju, mada je i generalno vrlo sebičan.

Zahvaljujući povučenom Messiju (koji je uz to i ne previše zainteresovan za bilo šta drugo osim asistencija), vrlo lošoj realizaciji Aguera (upkos dosta solidnoj igri i zalaganju), te lošim partijama Dibale i očajnim Di Marije, sa previše grešaka u dodavanjima i prijemima lopti, Argentina i ne može da stvara šanse, tako da su sjajan potez Martineza i greška protivničkog golmana zapravo jedini put do pobede.

U polufinalu je Brazil ipak veliki favorit uprkos očajnoj igri protiv Paragvaja, a šanse Argentine su upravo u brljavljenju Brazila mnogo pre negoli u vlastitoj dobroj i organizovanoj igri.

avatar
INTERnacionalist
Friday, 28.06.2019
23:28

Loutaro kidalica poslednjih 6 meceva za Argentinu 4 gola!

avatar
Steffmajster
Friday, 28.06.2019
23:08

90% vlaznost i 26 stepeni... kako su izdrzali igraci ja ne znam

avatar
Tata Messi
Friday, 28.06.2019
23:05

Ako budu igrali odbranu disciplinovano protiv Brazila i izdrze napade,itekako imaju cemu da se nadaju.Brazil ima suplju odbranu i to im je najveca mana