Kopa Amerika - Brazilci nakon penala u polufinalu!

Autor: Nikola Miloradović
petak 28.06.2019.
10:35
Izvor: Sportske.net

Domaćin se namučio protiv selekcije Paragvaja.

Beta/AP Photo/Victor R. Caivano
Beta/AP Photo/Victor R. Caivano

Povezane vesti

Reprezentacija Brazila je na "Gremio Areni" u Porto Alegreu dočekala Paragvaj, nakon 90 minuta je bilo 0:0, otišlo se na penale.

Domaćin turnira je prvi mogao da gola već u četvrtom minutu, ali je udarac Firmina sa ivice kaznenog prostora uspeo da ukroti golman paragvajske selekcije.

Mogli su i gosti do gola, igrao se 29. minut kada je Alison sjajnom odbranom sprečio Gonzalesa da donese Paragvaju prednost.

Otišlo se na odmor bez golova, da bi nakon samo devet minuta igre u nastavku, štoper Paragvaja i Vest Hema Fabijan Balbuena, napravio jedan užasan start.

Sudija je gledao snimak, nakon kojeg je odlučio da štoperu pokaže put u svlačionicu, Paragvaj je ostao sa igračem manje.

Malo je nedostajalo da Dani Alveš odmah donese prednost Brazilcima iz slobodnog udarca, ali je bio neprecizan.

Nastavili su Brazilci da napadaju, najpre je pokušaj Artura uspeo da ukroti raspoloženi Fernandez, potom su Žesus i Firmino propustili solidne prilike, tukli su iz dobrih pozicija pored gola rivala.

U samom finišu još dve velike šanse za "Karioke", najpre je Firmino tukao glavom i to jako dobro, ali je fantastični Fernandez sačuvao mrežu, da bi u prvom minutu nadoknade Vilijan pogodio stativu sa ivice kaznenog prostora!

Nadoknada je trajala čak osam minuta, a u trećem su Paragvajci mogli da utišaju ceo Brazil, Huan Eskobar je prihvatio loptu u kaznenom prostoru domaćina, ali je u poslednjem trenutku jedan od defanzivaca uspeo da ga izblokira.

Golovi su ipak izostali, odmah se, prema novim pravilima, otišlo na penale.

Paragvajci su penal seriju otvorili promašajem, Alison je ukrotio udarac Gustava Gomeza.

Vilijan je doneo prednost Brazilu, a onda su u drugoj i trećoj seriji pogađali i jedni i drugi tačnije Almiron i Bruno Valdez za Paragvaj, Markinjos i Kutinjo za Brazil.

Rohas je četvrtu seriju otvorio pogotkom, da bi Firmino promašio čitav gol i rezultat je nakon četvrte serije bio poravnat.

Imao je napadač Liverpula sreće, petu seriju promašajem otvara Derlis Gonzales, da bi Gabrijel Žesus odveo Brazil u polufinale.


Brazilci će se za finale boriti sa boljim iz duela Venecuele i Argentine, čini se da nas čeka prava poslastica.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Friday, 28.06.2019
13:14

Užasan start (!!??), a jedva i da je bio faul. Balbuena je dobio crveni po kriterijumu 'poslednji čovek odbrane', a ne zbog intenziteta faula. Da je sudija odmahnuo rukom umesto što je momentalno pokazao na belu tačku, pa onda usledio VAR na kome je video da je faul postojao i da je bio izvan 16m, siguran sam da bi Balbuena dobio max. žuti karton (ako i to), uz naravno slobodan udarac za Brazil. Ovako je VAR 'poništio' njegov penal, a on besan zbog toga iskoristio kriterijum 'poslednji čovek odbrane' za crveni karton.

Bilo kako bilo Brazil se provukao, što baš ništa ne znači pred utakmicu protiv Venecuele (ili možda Argentine, mada ne verujem), baš kao što ništa nije značila ubedljiva pobeda protiv Perua, niti šta znači 0:0 protiv iste te Venecuele od pre 10 dana. Jednostavno Brazil tako igra, promenljivo, ali u proseku loše.