Konte vs Sari, četiri razloga za prekid dominacije Juventusa!

Autor: Stefan Matić
subota 22.06.2019.
10:58
Izvor: Sportske.net

Derbi Italije će biti jedna od najiščekivanijih utakmica naredne sezone.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Velike i neočekivane promene su viđene na "Čizmi" pred početak 2019/20 sezone Kalča. Veliki rivali su maltene promenili svoje nekadašnje trenera, to ne bi bilo ništa čudno da pomenuti ljudi nisu bili simboli svojih klubova u prethodnim periodima.

Prvo je usledio bum iz Lombardije, Konte je preuzeo "mrske" Neroazure, svi već znamo šta Italijan može uraditi svojom odlučnošću i motivacijom. Motivaciju će imati na pretek posle ne tako lepog rastanka sa Anjelijevim klubom.

Pre nekoliko dana dobili smo i trenera dominantnog Juventusa, rođeni Napolitanac i trener koji je proveo tri prelepe godine podno Vezuva će preuzeti za južnjake omraženi Juventus, Sari je sebe ovom odlukom krunisao za izdajnika, makar za ljubitelje fudbala sa "San Paolo" stadiona.

Sari

Deluje da će Inter posle dužeg perioda biti glavni rival "Staroj dami" a evo i četiri razloga zašto.

1. Sarijeva jedina taktika - posed.

Italijan je imao problema u Londonu da navikne "Plavce" na svoju filozofiju. Čelsi je do tada uvek bazirao igru na brzoj kontri preko svojih krila, Sari želi da većinu vremena loptu ima kod sebe. Juventus bazira svoju taktiku na nečemu sličnom, kreću iz odbrane, direktno bez suvišnih dodavanja. Videćemo kako će se oni stariji igrači složiti sa zamislima novog mistera, ponekad deluje da Sari nema plan B kada stvari ne krenu kako treba.

2. Konte je rođeni pobednik.

Sari je svoj prvi trofej osvojio tek u Čelsiju na kraju sezonu osvojivši Ligu Evrope. U Napoliju nije imao tu sreću, sa druge strane Konte je osvajo titule i u Italiji i Engleskoj. Postavljao je rekorde i u Seriji A i Premijer ligi sa svojim vezanim pobedama, novi strateg Juventusa nije imao takvo iskustvo.

3. Juventusove zvezde.

Tim iz Torina je daleko od svojih rivala po pitanju kvaliteta, načinili su pravi bum prošle sezone kada su doveli Kristijana Ronalda, ovog leta ciljaju na Pogbu ili De Lihta. U svom sastavu već imaju vedete poput Dibale, vraća se Iguain, tu su još Bernardeski, Kosta, Mandžukić, nova zvezda italijanskog fudbala Kean. Ni sredina nije pošteđena briga oko minuta, dolazi Remzi, ako doće fudbaler Junajteda, sačekaće ga Matuidi, Bentakur, Kedira, Pjanić, nemoguće je dati svima potrebne minut, rešenje bi bila prodaja ali za sada nema takvih navoda iz Torina.

Kristijano Ronaldo

4. Godine.

Baza svih ovih godina dominacije Juventusa je poticala od strašnog trija BBC. Barzalji se povukao, Kjelini već par godina muku trpi sa učestalim povredama, deluje da Bonući nije isti igrač posle epizode u Milanu. U vezi takođe imamo par starijih poput Matuidija koji ima 32 godine, napred igrače poput Mandžukića i Ronalda koji ima punih 34 godina. Pitanje je da li pomenuti igrači mogu odigrati na visokom nivou sezonu od 50+ utakmica, Sari će definitivno morati da radi ono što "mrzi" a to je rotacija.

Kjelini Lemar Juventus Atletiko Madrid

Ovo bi stvarno mogla biti sezona za pamćenje, da li je Inter uspeo manjak kvaliteta po pitanju igračkog kadra da nadoknadi dolaskom Kontea ili će Sari uspeti da sprovede svoju revoluciju i načini od Juventusa "novi" Napoli makar u kontekstu ofanzivnog fudbala ostaje da se vidi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kibox
Monday, 24.06.2019
09:54

Stvarno mislite da će Ronaldo viti u rotaciji? Ovde ima da ostane godinu dana i da pređe u Bajern ili PSŽ gde može da bude najbolji strelac.

avatar
Jasminn
Sunday, 23.06.2019
11:54

Ako jednog dana Inter kupe Arapi ili neki drugi klub u Italiji tek onda mozes ocekivati za Juve zavrsi drugi

avatar
T. Henry
Saturday, 22.06.2019
22:20

Nema od toga nista, Juve opet uzima lagano

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 22.06.2019
15:40

Najvece pojacanje Intera je Konte,cudo ce napraviti siguran sam samo da li ce to cudo biti dovoljno za skudeto vec u prvoj sezoni,ostaje da se vidi

avatar
Raul Gonzales Blanco
Saturday, 22.06.2019
14:55

Iako volim Inter zar stvarno neko misli da ce uspeti da prekinu Juventusovu dominaciju,jeste Konte vrhunski trener al nema tim za sampionsku titulu :(

avatar
Capitano
Saturday, 22.06.2019
13:15

Na zalost daleko smo mi od Juventusa. Mozda smo dobili boljeg trenera ali razlika u igrackom kadru je prevelika. Jedino su Handanovic i Skrinjar taj nivo (mozda i Godin, sve zavisi kako se uklopi). Mogo je tu da se svrtsta i Ikardi da nije bilo problema, ali na zalost tako je kako je. Mozda smo korak blizi Napoliju ali bice potrebna mnogo bolje pojacanja od Dzeka i ostalih koji se povezuju sa Interom da bi pre svega prisli Napoliju a o Juventusu da i ne pricamo. Uz pojacanja prvo mesto bice samo san, drugo ili trece realnost, a sve ispod toga katastrofa...

avatar
MarioJ
Saturday, 22.06.2019
13:10

Koliko vidim Juventus je doveo Remzija, Rabioa, a izgleda i De Lihta za sada. To su strašni igrači svjetske klase ako izuzmemo Remzija. A Inter?

avatar
Goran.984
Saturday, 22.06.2019
12:16

Oni imaju samo 4 razloga,a Juve 104!

avatar
Paljo
Saturday, 22.06.2019
12:04

Inter doveo Marotu i Kontea, sada je zvanicno tamo gde je Juve bio 2011.godine.

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 22.06.2019
11:50

Inter dobija derbi ali juve uzima manje utakmice i opet sirotinja iz milana ostaje praznih saka

avatar
Urossi
Saturday, 22.06.2019
14:04

Ti si ocigledno sirotinja u poznavanju fudbala😂😂🤣🤣

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 22.06.2019
11:30

Conte je uvjerljivo najbolje Interovo odnosno Marotino pojacanje i tu spora NEMA Bolji je strucnjak od Sarija i ni tu spora NEMA ali valjda nema ni spora da je Juve igracki dosta jaci i bolje organiziraniji klub tako da Realno blizi su nego proslh sezona ali ne toliko blizu koliko se misli

avatar
jv
Saturday, 22.06.2019
11:27

Konte je bolji od Sarija i to im je jedina prednost. Na terenu Juve je bolji mnogooooo. Ako Konteu daju 300 M, možda.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 22.06.2019
17:19

Ne zaboravi da je Konte uzeo titulu PL sa Mozesom, Kejhilom, Alonsom itd... U italiji dominirao sa Matrijem i Vucinicem napred... On je toliko dobar trener da je 30% samo on. Ako je recimo Juve-Inter 85%-15% odnos kvaliteta to pada na 55%-45% samo zbog Kontea.

avatar
Brajkoo
Saturday, 22.06.2019
11:21

Ne navijam ni za koga u Italiji ali realbo Juve je klasa za ostale. Inter kao i predhodnih godina, baci brdo para na pojacanja, euforija kod navijaca u Septembru kao da su osvojili skudeto a vec u Decembru skapiraju da nema nista od toga. Napoli je po meni posle Juvea najozbiljnija ekipa i jedini koji mogu da ga skinu sa trona

avatar
The_Matrix
Saturday, 22.06.2019
16:16

Baci brdo para??? Jel ti vidis da Inter zadnjih 10 godina nije potrosio vise od 50 miliona za prelazni rok. Prezivljavali pozajmicama i kupovinama na rate, Inter se krpio kako je znao i umeo

avatar
INTERnacionalist
Saturday, 22.06.2019
16:24

..kako je to Inter prethodnih gifina bacao brdo para kad je robijao 5 zadnjih godina zbog FFP?

avatar
The_Matrix
Saturday, 22.06.2019
11:17

Kakav tekst 🤣🤣🤣 ovde je bitno samo da se pise o Juventusu. 4 razloga zbog kojih bi mogli da izgube titulu i onda u 3 od 4 se pise zasto ne kogu 🤣🤣🤣

avatar
Mangus
Saturday, 22.06.2019
11:10

Sacekajmo prvo da vidimo koga ce inter dovesti. Sa sadašnjim snagama, definitivno ne mogu da pariraju juventusu, posebno ne ako juve dovede i rabioa i de lihta.
Slazem se sa svim navedenim za Sarija. Kad mu ide, igraju lep fudbal. Kad mu ne ide ne zna sta da radi. A juventus ima koliko mladih i talentovanih, toliko i starih i iskusnih i morace da rotira, sto nidam video da je radio ni u napoliju ni u celziju. Jos ako de i napoli solidno pojaca, kako se pise, bice to izuzetna sezona

avatar
Saturday, 22.06.2019
11:09

Inter uzima Skudeto lagano sledece sezone,a Juventusova dominacija se zavrsava iskljucivo njihovom greskom doveli su pilicara kojeg ce lav Konte da zadavi na prvom ugrizu,covek koji uzme Skudeto u sezoni 2011/12 sa jednim Matrijem i Vucinicem i to potuce Alegrija i Milan koji je tad jos imao Ibrahimovica,Inzagija,Pata,Van Bomela,Sedorfa,Gatuza,a da ne'poricamo sta je uradio u Engleskoj gde je u prvoj sezoni uzeo PL u konkurenciji Murinja,Gvardiole,Klopa,Poketina....Samlece Sarija i to gledam onako objektivno posto su obojica vodili Celzi,Sari takticki nije Konteu do gleznjeva,pritom jos Konte ima taj generalski/ratnicki gen!!!!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Saturday, 22.06.2019
11:27

E da ti si bas objektivan lik Haha