Konte se nagodio sa Čelsijem i zabranio osmehe!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 12.02.2018.
11:53
Izvor: Sportske.net

Nekoliko informacija pokazuju da je dogovor postignut. Kako će se rasplesti cela situacija?

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Antonio Konte će po svemu sudeći ostati do kraja sezone na klupi Čelsija. Posle toga bi trebalo da usledi sporazumni raskid ugovora, biće mu isplaćen deo odštete i moći će da napusti klub.

Engleski mediji tvrde da i jedna i druga strana žele da se priča završi, ali na kraju sezone i sve što Čelsi traži od svog trenera je da bude u top 4, obezbedi nasledniku, najverovatnije Luisu Enrikeu plasman u Ligu šampiona.

Konte ne želi da gubi vreme u Čelsiju, jasno mu je da nikada neće imati odrešene ruke, ali i da klub ne želi da troši veliki novac.

"Očajan sam kada treba da ubedim klub da kupi igrača, u tome mogu mnogo da naučim od drugih menadžera", kaže Italijan, ne bez gorčine.

Zabranio je igračima da se smeju na treninzima.

"Kada se žestoko radi, onda nema smejanja, mislim ni u jednom poslu", napomenuo je pre par dana.

On je uvek namršten i to raspoloženje se prenelo na ekipu, navodno igrači jedva čekaju da ode.

Zanimljivo, pojavila se priča da je Konte želeo da ode već prošlog leta, ali je pre toga potpisao novi ugovor, nije ga produžio, ali je dobio veća primanja i pristao na klauzulu o odlasku. Poučeni iskustvima iz Juventusa, u Čelsiju su želeli da se obezbede. Kada je video da obećanja o dovođenju igrača nisu ispunjena, Konte je, kao i u Juventusu želeo da podnese ostavku na početku priprema, ali to bi ga koštalo mnogo, morao bi da isplati veliku odštetu Čelsiju, pa je ostao na klupi, svestan da bez igrača koje je tražio neće moći da se trka sa klubovima iz Mančestera.

On je to i rekao nedavno konstatujući da Čelsi niko nije računao kao kandidata ove sezone.

Ipak, može da bude drugi, da proba da iznenadi Barsu, u trci je u kupovima, dakle, ima dovoljno motiva, ali sigurno da će na kraju sezone napustiti klub.

Kako smo i pisali, ima ponudu da se vrati na kormilo reprezentacije, mada ga to puno ne zanima, cilja klupu Pari Sen Žermena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CFC-Macedonia
Tuesday, 13.02.2018
14:30

Pusti sto uprava ne kupuje igrace, nego i te igrace koje sa njima setao do titule PL kao debitant, sledece sezone su mu rasprodali, Matica i Koste, pa nije Konte Koperfild pa sa kojekavim Bakajokama, Drinkwoterima napravit cudo.

avatar
damjan89
Monday, 12.02.2018
17:17

Nije on kriv sto vrhunskog Matica menjamo neafirmisanim igracem iz Monaka i Francuske lige i sto rasnog strelca i psihicki jednog od jacih igraca menjam igracem koji je sezonu pre toga odigaro 10ak utakmica, a pritom je onaj Rudiger silan promasaj...Svaka cast Cristinasenu koji je i ako nas igrac od ranije jedino pravo pojacanje...Za te pare su mogli bolje da kupuju, kad se uzmi u obzir prodaja igraca nisu potrosili nista, zato je situacija takva da moramo da se borimo i za LS ove sezone...

avatar
CZYNWA
Monday, 12.02.2018
17:02

Bez obzira na rezultate, Konte je TRENERCINA ! Pa lani, se, sa dosta losijim timom od oba Mancesterska kluba, mozda i od Totenhema, prosetao do titule. E sad, ima i on svoje mracne strane, metode su mu surove, sto ni jednom igracu ne odgovara i zato ga igraci ne vole, kao npr Klopa, koji je doktor za atmosferu, ali takticki veoma tanak.

avatar
stevan_vasic90
Monday, 12.02.2018
16:06

Kako uzivati u poslu koji radis i kako ga raditi dobro ako ne radis sa osmehom na licu? 🤷‍♂️

avatar
_mladen_
Monday, 12.02.2018
19:30
avatar
CFC-Macedonia
Tuesday, 13.02.2018
14:26

taj posao je kad ti nedaju pllatu a moras da radis jer imas ugovor.

avatar
NIKE
Monday, 12.02.2018
15:18

Dajte kakvog trenera sa ofanzivnim fudbalom, grehota je trošiti Azarov talenat na bunker stilove.

avatar
Red Demon
Monday, 12.02.2018
21:16

Stvarno greota je ja to oduvek pricam sto je takav igrac zapao u takav klub kome je bunkerisanje identitet.. Prvo kod Murinja pa kod Kontea..

avatar
brekbaCh1
Monday, 12.02.2018
14:12

Bez osmeha, nema ni atmosfere. Nema atmosfere, nema ni rezultata..

avatar
BratCescFabregas#4
Monday, 12.02.2018
13:49

Ako sedne na klupu PSG-a, sa odresenim rukama, bi ce demonstrator sile. Prejak trener, samo mu treba ispuniti zelje i dovesti igrace koje zeli. Sve sto je trazio od Chelsea dobio je navodne alternative(tipa Zappacosta, Emerson, Drinkwater, Bakayoko, Luiz, Rudiger...), osim Morate, koji mu et bio zelja ispred Lukakua, zeleo je Vidala(dobio Bakayoka), Koulibalyja(dobio Rudigera i Luiza), Sandra(dobio Emersona), zeleo je Dzeku(dobio Girouda), zeleo je nekog dobrog desnog beka, dobio Zappacostu...Chelsea vise nije klub za trosnju to se vidi, razlog je novi Stamford Bridge, razlog je placanje Wembleya ili koji ce vec biti teren. Samo ne znam kako to Romanu ne udje u glavu da nije do trenera, nego do igraca..sve treba kazniti bar za 30 posto plate zbog bojkota trenera. U Psg ce stvoriti masinu od ekipe. CONTEIN!

avatar
NikkiCFC
Monday, 12.02.2018
13:46

Ne verujem ovo za smejanje, to bi bila skandalozna odluka i za igrace kakve imamo pogubna. Ako je to tacno onda ne sumnjam da ga bojkutuju.

avatar
foreverblue
Tuesday, 13.02.2018
00:30

Video sam na telegrafu, met lou što je pisao, nije istina to za smejanje, ne znam zašto su ovde ovako napisali.

avatar
juvenelcuore
Monday, 12.02.2018
13:45

cim osmijeha nema, nema ni igre,sve je na silu, pokusava da bude autoritet u Engleskoj,tesko:-(nmoze to u Juventusu, jer je sve zasluzio, bio kapiten, osvojio sve sto je mogao, uprava ga u pocetku gledala kao SAN ANTONIO CONTE

avatar
amigo999
Monday, 12.02.2018
13:18

Dolazi u Inter....

avatar
CZYNWA
Monday, 12.02.2018
16:58

S' konja na magarca.

avatar
myspace
Monday, 12.02.2018
13:13

Konte je ubediljvo u top 3 menadžera. ali covek nema srece, da zavrsi u klub kao Gvardiola, ili murinjo.. On je od solidnog juventusa tada napravio masinu, pa od italije na EP.

avatar
Monday, 12.02.2018
17:12

I od kluba koji je zavrsio 10-ti sledecu godinu napravio prvaka!

avatar
Monday, 12.02.2018
20:30

Да има подршку клуба макар као Клоп...ааах... Негде сам прочитао да је Клоп по доласку изјавио да је реално тек у трећој четвртој сезони учествују у трци за титулу. Сваке сезоне су све бољи, коцкице се слажу, постају све константнији, биће опасни следеће сезоне.

avatar
Monday, 12.02.2018
13:03

Kada ode u PSZ ima da napravi takvu masineriju da ih nece moci zaustaviti Real, Barca i Bajern u jednom. kakva je ovo trenercina to ce se tek videti kad ode ove blesave uprave.

avatar
stevan_vasic90
Tuesday, 13.02.2018
21:22

Sveznalac (Pravi)@ Istina je da je on bunkeras, ziheras i neko kome je defanziva na prvom mestu+jako je tvrdoglav tako da ce zbog ovakve svoje takticke postavke i svog karaktera odmah doci u sukob sa nekolicinom glavnih igraca PSG-a sto ce resultirati ocajnom atmosferom i losim rezultatima. Konte nije za ekipe pune zvezda i igraca top klase od kojih se ocekuju vrhunski rezultati. On je za ekipe srednje klase u kojima igraju skromni igraci koji nisu zvezde i koji ce postovati njegov autoritet i gvozdenu disciplinu. Ista situacija i sa Simeoneom. To su treneri motivatori i za njih su samo ekipe srednje klase- jer jedino takvim ekipama je i potreban motivator i jedino takve ekipe moraju da se ubiju od rada na terenu ne bi li dosle do pobede. A za velike ekipe poput Reala, Barcelone, Bayerna pa i PSG-a, potrebno je malo vise. Ne treba Ronaldu, Messiju, Robbenu, Neymaru motivacija niti da se ubiju od rada, oni su majstori, njima se pristupa na drugaciji nacin, oni ne trpe celicnu disciplinu- da bi trenirao takve majstore prvo treba da budes vrhunski psiholog, pa tel onda dobar trener. Konte je sjajan trener, takticar- ali je ocajan psiholog i kao takav nikad nece moci da se zadrzi u top ekipama. Kako je dosao u sukob sa Juventusom, kako sada sa Celsijem, tako ce proci i u svakoj drugoj velikoj ekipi. Ne mozes ti Hazarda da teras da bude bunkeras i radna snaga-on je decko umetnik. A Konte takve ne podnosi. Konte vise voli da ima jednog sirotana poput Zapakoste koji veze sa fudbalom nema ali u njega gleda kao u Boga oca i postuje njegov autoritet i tvrdoglavost, nego 10 Messija i Hazarda!