Konte razbesneo klub, ali bi naslednik koštao 150 miliona evra. Kakva je reakcija Kineza?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 13.07.2020.
08:32
Izvor: Sportske.net

U Italiji se vodi velika polemika, od Antonija Kontea se ovo moglo i očekivati, s obzirom na karakter, klub traži neki kompromis, sigurno da je smena poslednja opcija, a razlozi su finansijske prirode...

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Poslednje izjave Antonija Kontea nisu naišle na dobar prijem kod vlasnika. Oni smatraju da trener nema pravo da se žali na ekipu, već su uložili novac u tim, a rezultati nisu zadovoljavajući.

Ostaje LE, međutim, izgleda da su očekivanja bila veća, pošto je Konte osvajao titulu u svojim prvim sezonama u Juventusu, odnosno Čelsiju.

Sa druge strane to nje bilo preambiciozno očekivati, mada je sam trener tvrdio da klub ima šansu ako se pojača tokom zime. Stiglo je nekoliko igrača, Jang i Eriksen, Moses su pridodati Sensiju, Bareli, Biragiju, Godinu, Aleksisu Sančezu, sem Danca, sve druge igrače je tražio Konte.

Ipak, nije bio ni blizu, a javile su se sumnje u njegov izbor igrača, isti problem je imao sa Juventusom.

Mediji su jasno lansirali priču o smeni, jer se Konte sada ne slaže sa klubom oko pojačanja, on ne želi Tonalija, nego Vidala, ne odgovaraju mu ni Godin, ni Škrinjar, klub je već kupio Hakimija, Konte želi i Džeka bez obzira da li ide Lautaro, ali i Emersona Palmijerija plus nekog štopera.

Sve to bi moglo dodatno da isprazni kasu, nije problem u novcu već u biranju fudbalera, tačnije Konteovom zahtevu da ima autonomiju u dovođenju igrača. Ali, to predsednik Žang i Marota neće dozvoliti, pa ostaje napeta situacija.

Konte ne mora da strahuje za otkaz, ima ugovor na još dve sezone, kada se sve sračuna, ako bi Inter smenio trenera i doveo neku od željenih zamena, Alegrija ili Poketina, čitava operacija bi sa porezima koštala neverovatnih 150 miliona. Konte neće dati ostavku, to je sigurno, lekciju je naučio, tako je i pauzirao godinu nakon otkaza u Čelsiju.

Inter ima obavezu da još 12 meseci plaća Spaletija i njegov stručni štab, to košta 13.5 miliona, pa je jasno da je sudbina kluba vezana za Kontea.

baner


Šta će se dalje dešavati?

Žang i Marota su razgovarali o problemu, pominjano je da treba smiriti trenera, skrenuti mu pažnju na izjave i prozivke što je sa nekadašnjim selektorom Italije uvek problem, a Marota je bio protiv da mu se daju odrešene ruke jer i on smatra iz vremena dok su sarađivali u Juventusu da je Konte dosta grešio u dovođenju igrača.

Dakle, nikako otkaz, ali ni "kard blanš" u prelaznom roku.

Inter ima plan da uz Hakimija dovede Palmijerija za levu stranu, Tonalija iz Breše, kao i jednog napadača, ne nužno Džeka. Ne žele da gomilaju fudbalere, kao ni da angažuju na višegodišnji ugovor Vidala koji traži preveliku platu.

Šta će od svega biti ostaje da vidimo, tek ova sezona je za zaborav...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The_Matrix
Monday, 13.07.2020
16:17

11 milioma mu je plata, sa porezom 16.5...do kraja ugovora bi kostao 33 miliona, sve ukupno sa strucnim stabom 50 miliona za 2 godine.

avatar
Tiribocchi
Monday, 13.07.2020
13:33

Dokaz da iako imas prevelik broj klasa i trofejne igraca-zvezde nije lako uraditi dobro stvar. Konte uvek je gradio ekipe gde god je bio nije naviko da radi sa galaktikose i gotove ekipe i igrace...

avatar
Amalainter
Monday, 13.07.2020
10:59

Trazio je to sto mu treba..Jedan dobar napadac jako nedostaje,to se videlo cele sezone..ne verujem da bas toliko insistira na Vidalu kako se pise..

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 13.07.2020
10:37

?- Godin, ?, ? (tu moze Biragi)- Lazaro/Mozes, Sensi, Barela, Jang/Biragi- Eriksen- Sancez, Lukaku. Konte je podbacio...

avatar
deki trbic
Monday, 13.07.2020
10:12

Pa i treba da ga smene...imaju solidan tim koji je morao proci grupu u LS, a ne da ode u LE....mogao je kup da uzme, makar da je drugi na tabeli...a ne treci mozda bude i cetvrti xD

avatar
Oldboy
Monday, 13.07.2020
10:06

E ovako, da ljudi ne bi čitali laži, mogu da prenesem kraću verziju Konteove izjave koja glasi, da će sesti sa upravom i pitati šta žele, dakle ili iskusne igrače za napad na titulu odmah ili mlađe igrače koji će da sazrevaju i stvaraju tim za budućnost

avatar
Mare91Inter
Monday, 13.07.2020
09:02

Prilično amatersko vodjenje kluba. Kad je Spaletiju obnovljen ugovor na još 3 godine u momentu kad je jedva izborio 4. mesto u zadnjem kolu, videlo se da su amateri. Jer je svakome bilo jasno da Spaleti nije kalibar za ambiciozan projekat i da ce zaraditi otkaz. Onda dolazi Marota kao stručnjak i dovodi Kontea dajuci mu basnoslovnu platu, a koji je uradio Čelziju upravo to što njima radi Spaleti, sedi pod ugovorom odbija sporazumni raskid, a pritom zna se koliko je Konte konfliktan i tvrdoglav i u odnosu sa timom i u odnosu sa rukovodstvom kluba, znači tempirana bomba. I sada su doveli sebe u mat poziciju da kakvi god bili Konteovi rezultati i ponašanje, ne smeju ni da pomisle da ga otpuste jer bi bukvalno imali trojicu trenera na platnom spisku, što je verujem nezabeleženo u svetu fudbala.

avatar
Don Carlo
Monday, 13.07.2020
08:45

da je neko veliko trenersko ime pa da razumijem, stvali raskidnu klauzulu veliku, ali ovako....