Konte - Može li se za 10 evra ručati u restoranu od 100 evra?

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 14. mart 2018.

  • 11:33

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Rečenica koja će ga progoniti ceo život. Ima li šansu večeras da promeni percepciju čoveka koji u Evropi nema šta da traži...

Konte - Može li se za 10 evra ručati u restoranu od 100 evra?
Foto: EPA/ANDY RAIN
Ako je suditi po tradiciji Čelsi nema šta da traži večeras u Barseloni.

Nije u pitanju tradicija "Plavaca" već ona Antonija Kontea u Ligi šampiona.

Kada se to pomene, u Juventusu se namršte, a sam Konte je upravo najviše kritikovan zbog toga.

On je svojevremeno te propasti u Evropi tumačio kao "pokušaj Juventusa da jede za 10 evra u restoranu od 100 evra", što je rečenica koja će ga pratiti čitavog života.

Naime, otišao je iz kluba na sličan način na koji će opustiti Čelsi, smatrajući da ne žele da se pojačaju. Nasledio ga je Maks Alegri koji, iako je Juve prodavao najbolje igrače je u tri godine dva puta stigao do finala.

Konteova prva sezona u Ligi šampiona je još bila i podnošljiva, mada uz sreću u žrebu. Bio je prvi u grupi, ali je recimo Juve igra protiv Nordsjelanda 0:0 u Kopenhagenu, a zahvaljujući pobedi od 3:0 protiv Čelsija kod kuće kada je smenjen Di Mateo, dokopali su se prvog mesta, pošto su uspeli da u poslednjem meču overe u Donjecku top poziciju. To im je donelo Seltik u žrebu, ali ih je u četvrtfinalu sa pola snage eliminisao Bajern.

Ali sledeće godine je usledila katastrofa i mnogi kažu da je tada Konteu praktično odbrojano, iako je on sam raskinuo ugovor drugog dana priprema za novu sezonu.

Naime, Juventus nije uspeo da se probije u grupi sa Galatom i Kopenhagenom, nisu dobili nikoga osim Dance kod kuće, a poslednjeg dana su na oranici u Istanbulu poraženi golom Vesa Snajdera i eliminisani. Nastavili su takmičenje u LE, značilo je mnogo jer je finale igrano u Torinu. I tu je Konte zakazao. Prošli su Trabzon, Fiorentinu i Lion, ali ih je dobila Benfika, iako im je bila potrebna pobeda u revanšu kod kuće posle 1:2 u Lisabonu.

Konte je otišao, nedavno ga je pecnuo i Anjeli na šta je Konte besno reagovao.

Naime, predsednik Juventusa je pred deoničarima rekao da su u klubu ostali svi koji su verovali, na šta je Konte odgovorio da je mogao od nekog takvog da očekuje takvu prozivku i verovatno zauvek zatvorio vrata Juventusa.

Sa Čelsijem ove sezone u Ligi šampiona prošli su kao drugi, zahvaljujući slomu Atletika, ali nisu uspeli da dobiju Romu, čak su ubedljivo poraženi u Rimu, mada su slavili u Madridu.

Bilo kako bilo, Konteova evropska iskustva nisu baš dobra, Čelsi je odigrao odlično protiv Barse u prvom meču, ali nije pobedio, pa mu daju male šanse da prođe.

Može li se ručati u restoranu od 100 evra za 10 evra?

Videćemo večeras na "Kamp Nou".
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari