Konte - Može li se za 10 evra ručati u restoranu od 100 evra?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 14.03.2018.
11:33
Izvor: Sportske.net

Rečenica koja će ga progoniti ceo život. Ima li šansu večeras da promeni percepciju čoveka koji u Evropi nema šta da traži...

EPA/ANDY RAIN
EPA/ANDY RAIN

Povezane vesti

Ako je suditi po tradiciji Čelsi nema šta da traži večeras u Barseloni.

Nije u pitanju tradicija "Plavaca" već ona Antonija Kontea u Ligi šampiona.

Kada se to pomene, u Juventusu se namršte, a sam Konte je upravo najviše kritikovan zbog toga.

On je svojevremeno te propasti u Evropi tumačio kao "pokušaj Juventusa da jede za 10 evra u restoranu od 100 evra", što je rečenica koja će ga pratiti čitavog života.

Naime, otišao je iz kluba na sličan način na koji će opustiti Čelsi, smatrajući da ne žele da se pojačaju. Nasledio ga je Maks Alegri koji, iako je Juve prodavao najbolje igrače je u tri godine dva puta stigao do finala.

Konteova prva sezona u Ligi šampiona je još bila i podnošljiva, mada uz sreću u žrebu. Bio je prvi u grupi, ali je recimo Juve igra protiv Nordsjelanda 0:0 u Kopenhagenu, a zahvaljujući pobedi od 3:0 protiv Čelsija kod kuće kada je smenjen Di Mateo, dokopali su se prvog mesta, pošto su uspeli da u poslednjem meču overe u Donjecku top poziciju. To im je donelo Seltik u žrebu, ali ih je u četvrtfinalu sa pola snage eliminisao Bajern.

Ali sledeće godine je usledila katastrofa i mnogi kažu da je tada Konteu praktično odbrojano, iako je on sam raskinuo ugovor drugog dana priprema za novu sezonu.

Naime, Juventus nije uspeo da se probije u grupi sa Galatom i Kopenhagenom, nisu dobili nikoga osim Dance kod kuće, a poslednjeg dana su na oranici u Istanbulu poraženi golom Vesa Snajdera i eliminisani. Nastavili su takmičenje u LE, značilo je mnogo jer je finale igrano u Torinu. I tu je Konte zakazao. Prošli su Trabzon, Fiorentinu i Lion, ali ih je dobila Benfika, iako im je bila potrebna pobeda u revanšu kod kuće posle 1:2 u Lisabonu.

Konte je otišao, nedavno ga je pecnuo i Anjeli na šta je Konte besno reagovao.

Naime, predsednik Juventusa je pred deoničarima rekao da su u klubu ostali svi koji su verovali, na šta je Konte odgovorio da je mogao od nekog takvog da očekuje takvu prozivku i verovatno zauvek zatvorio vrata Juventusa.

Sa Čelsijem ove sezone u Ligi šampiona prošli su kao drugi, zahvaljujući slomu Atletika, ali nisu uspeli da dobiju Romu, čak su ubedljivo poraženi u Rimu, mada su slavili u Madridu.

Bilo kako bilo, Konteova evropska iskustva nisu baš dobra, Čelsi je odigrao odlično protiv Barse u prvom meču, ali nije pobedio, pa mu daju male šanse da prođe.

Može li se ručati u restoranu od 100 evra za 10 evra?

Videćemo večeras na "Kamp Nou".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

28 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Wednesday, 14.03.2018
15:28

Da li mozes da jedes sa 10 e u restoran od 100e ? Mozes samo dessert, a da li mozes da se najedes u restoran od 100e isto kao u onaj od 10e. Ne mozes...

avatar
jv
Wednesday, 14.03.2018
15:10

Nije do Kontea, već do Abramovića. Smenom Kontea Čelzi neće dobiti puno, ako ne uloži novac. Konteova najveća greška je Košta, ali je i on problematičan.

avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 14.03.2018
16:43

Ne da nece dobiti puno nego ce izgubiti i previse

avatar
P. S.
Wednesday, 14.03.2018
14:17

Može itekako kada ti Valverde doplati 90€. :D

avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 14.03.2018
16:43

Kakve su sanse da Valverde upari lordove Paulinja i Gomesa? :D Ako dodje do tog nisam siguran da Messi moze izvuc situaciju haha

avatar
brekbaCh1
Wednesday, 14.03.2018
13:54

Prolazimo veceras bre !

avatar
Vinsent Vega
Wednesday, 14.03.2018
13:52

Dobar je on ,samo kuka skoro kao Murinjo,mozda mu nisu ispunili neke zelje,jedino ne razumem to sa napadacima.Oterao je Kostu(ajde nisu se slagali),dovodi Moratu,salje razigranog Bacuaija na pozajmicu dovodi Zirua i na kraju stavlja Azara u spic.Prosipanje iz supljeg u prazno,kao da sam sebi tera inat u pojedinim situacijama.

avatar
BarsaSaMarsa10
Wednesday, 14.03.2018
13:41

Smesno je otpisati Celzi pre pocetka utakmice,pogotovo uzimajuci u obzir fudbal koji Barsa igra cele sezone (Jos ako budu igrali Gomes i Paulinjo zajedno,bice veselo)...

avatar
RIP-chechk
Wednesday, 14.03.2018
15:48

Ja ozbiljno ne razumem neke od navijaca Barse ovde, slazem se da ne predstavlja onku opasnost da ti se tresu gacice pred golom, dok lopta ide oko sesnesterca, ali Barsa ove sezone igra odlicno. Mesi je u odlicnoj formi(ustvari to je mozda problem sto je sve oko Mesija) ali radi se posao. Suarez, je dobar, Paulinjo ispao super igrac, odbrana im ej dobra, u sta ni sma ne verujem jer ko igra, deluej ko dokaz da je odbrana najvise do trenera i koncepta igre, a en do igraca, jer po imenima odbrana deluje osrednje, a oni najbolji. Efikasni, i veceras imaju blagu prednost.

avatar
RIP-chechk
Thursday, 15.03.2018
22:02

O covece kakve sam komentare napisao izgleda da treba da prestanem da kucam u pola tri nocu mrtav pijan. :) Verovatno, zbog toga, Brsa ove sezone moze lagano tripletnu da uzme. Nego se setih da li ce Kutinjo u slucaju osvajanja LS dobiti priznanje ili ne? Mislim da ne bi trebalo, ali opet...

avatar
BarsaSaMarsa10
Wednesday, 14.03.2018
23:45

Ma brate evo opet pobeda 3:0,ali opet sam bio uplasen do treceg gola.Mozda je to posledica toga sto nisam navikao da gledam Barsu koja se brani.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 14.03.2018
13:23

Konte je sa 10 evra razvalio timove od 100 evra na Euru 2016. Italija je bila mnogo slabija od Belgije i Spanije. Sa nemcima je igrao egal tako da on to moze mada se malo plasim njegove taktike. S druge strane, ako izbacimo Kontea iz jednacine poslednjih 9 meceva Celsija i Barse 3 pobede Celsija i 6 remija. Dakle Barsa ne moze da pobedi Celsi vec dugo dugo. Oni treba da misle kako da nas pobede za promenu a ne mi toliko o njima...

avatar
sikser1
Wednesday, 14.03.2018
13:19

nema njega sta da prati kroz ceo zivotnncovek je digao Juventus iz pepela

avatar
Wednesday, 14.03.2018
13:06

Kako bi voleo da Antonio pobedi tj prodje! Naravno drago mi je zbog kluba ali nekako vise zbog njega! Iskreno bi voleo jel su prosle sezone svi bili uz njega a sada kola kako ne idu u tom smeru svi iskacu iz njega! Ja bi voleo da zbog toga i svih tih „iskakaca“ prodje i zacepi usta svima! Jer jedini smo od Engleza koji su ovu rundu bili totalni autsajderi kako u ocima navijaca, tako i javnosti i svega ostalog. Kako god proslo veceras ja opet tvrdim da Celsi boljeg trenera od Don Antonia nece naci! Napred Celsi napred Don!!! Ja sam uz Vas 100%!!! #CFC

avatar
Red blood
Wednesday, 14.03.2018
13:00

Koliki je autsajder pred ocima javnosti (ok,svi pljujemo Murinja i izgled Mancestera na terenu pod njegovom palicom,ali mahom je vecina verovala da ce proci) bila Sevilja sinoc..uopste nije iskljuceno da moze da se desi iznenadjenje i ovde..

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 14.03.2018
12:56

Konte nije ni imao puno prilika da se pokaze u Evropi. Druga stvar, porediti Konteov Juve sa ovim sadasnjim je u najmanju ruku neumjesno. Konteov je bio sastavljen od slobodnih agenata, a vidimo da sad Juveu nije problem da plati 90 miliona jednog igraca. Kod Kontea su u napadu igrali Matri i Kvaljarelja, kod Alegrija Iguain, Dibala i Mandzukic. Alegri je tada vodio mnogo jaci Milan, nije imao uspjeha u Evropi ali je i u Seriji A izvukao deblji kraj od Kontea. Kapiram da se svaka stvar moze posmatrati iz vise uglova, ali ugao iz koga ovaj clanak gleda Kontea je bas mali, dok je onaj drugi koji kaze da je Konte uvijek pravio bolje rezultate nego sto je imao tim ipak mnogo veci.

avatar
RealisticChelseaFan
Wednesday, 14.03.2018
13:22

Da, pravio je bolje rezultate nego sto ima tim. Neka lepo trenira Kataniju, pa ce osvojiti LS. Nije on pravio bolje razultate nego sto ima tim druze, nego izvlaci maksimum iz igraca i sa takvim igracima bolji rezultat ne moze da se napravi. Celsiju je trenutno najveci domet 4. mesto u PL i nema ljutnje na Kontea, on radi sve sta je u njegovoj moci sa raspolozivim snagama.

avatar
Bojan Samardzic
Wednesday, 14.03.2018
14:34

Da, tacno. E sad sto on ima nezgodan karakter to je druga stvar. Ne znam sta se desavalo u Juveu, ali pretpostavljam da su ga pozivali na strpljenje ali da nije htio da ceka... Takodje i sada, pristao je da vodi ekipu sa kojom bas i ne vjeruje da ce ostvariti ciljeve, ali stalno ispaljuje otrovne strelice prema klubu. Ja to bas i ne volim, ako ne vjerujes, odustani odmah, ako ipak ostanes onda daj sve od sebe pa tek na kraju pricaj sve sto imas. Sad ce neko reci pare, ok, novac moze da prevagne, ali ne mozes samo zbog novca sve ostalo progutati, to je onda mnogo losa osobina...

avatar
amigo999
Wednesday, 14.03.2018
13:34

Napad je za 5 klasa bolji kod Alegrija. Kod Kontea su bili Matri, Kvaljarela i Vucinic. Alegri ima Igvaina,Dibalu ,Daglasa Kostu, rezerve Kvadrado,Mandzukic,Bernadeski...I kod Alegrija nije bilo problem platiti Igvaina 95 mE, Kostu 46 mE, Bernadeskija 40mE...Danas su puni love, oporavili su se od Calcuiopolia 100%...

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 14.03.2018
12:39

Opet ovo,Celzijevi igraci vrede nekih 600-700m,Barsini vrede oko 900m,da je Barsa-Benfika pa da kazes basss smo losiji i sta ces,ali ta razlika je u principu razlika izmedju toga sto ovi imaju Mesija,a ovi nemaju,naravno ako njega zatvoris otvaras prostor drugima,ali mozes misliti,pa ne daju oni projektile sa 50 metara. Barsa jeste favorit,ali ponovicu,sa ekipom od 600m da pricas kako nemas sanse ni u ligi ni u LS je bar smesno.

avatar
Wednesday, 14.03.2018
13:07

Pa i Junajted je duplo skuplji pa ispao i sta to sad ima veze?

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 14.03.2018
13:29

Pa ispali ok,ali nisu kukali kako su jadni i kako ce sigurno ispasti.

avatar
RealisticChelseaFan
Wednesday, 14.03.2018
13:11

Ima Celsi sanse, ali mnogo male sanse. Od Celsija su bolji bar 10 klubova u Evropi trenutno, od toga vecina njih igra u nokaut fazi LS. Svake sezone se zna ko ce osvojiti LS. Barsa, Real, Bajern, eventualno Juve, ostali timovi su samo publika. Nego reci mi, ko to u Celsiju toliko vredi da je zbir vrednosti 600-700?