Konte jednako dobar kao Pep, ovo (NI)JE ključna razlika između Sitija i Čelsija?

Autor: Milovan Longinov
utorak 06.02.2018.
14:25
Izvor: Sportske.net

Kako se vama čini ovo iz drugog ugla?

EPA/WILL OLIVER
EPA/WILL OLIVER

Povezane vesti

Ostrvo bruji, pitanje je sata ili dana kada će Antonio Konte dobiti otkaz u Čelsiju, a kao što smo pisali, čeka ga identična sudbina kao i Žozea Murinja.

Međutim, postavlja se pitanje da li je Konte zaslužio otkaz posle šampionske titule? Zbog čega je na primer Mančester siti istrpeo Pepa Gvardiolu posle katastrofalne sezone, a zbog čega je Konte u nemilosti samo nekoliko meseci posle titule u PL?

Statistički podaci pokazuju da je Konte identično uspešan kao i Pep Gvardiola u Premijer ligi.

Takođe, važno je napomenuti da imaju identičan broj utakmicau PL, jer i Pep i Konte imaju procenat od 70,4% pobeda u prvenstvu od leta 2016. kada su istovremeno stigli u Englesku.

Istina, Siti je u ovom trenutku 19 bodova ispred Čelsija, ali je isto tako i Konte prošle godine bio ispred Katalonca.

Konteov problem jeste kratka kluba u godini kada je morao da igra i u Ligi šampiona, jer Evrope nije bilo u šampionskoj sezoni. 

Konte Conte Guardiola Gvardiola


Međutim, onda dolazimo možda i do ključne razlike između ova dva kluba. Dok se kod Čelsija sve pita Roman Abramovič, odnosno njegova desna ruka direktorka Granovskaja, u Sitiju vlada potpuno drugačija struktura i hijerarhija.

Kada ste čuli da se u medijima pominje Ćiki Begiristajn? Da, on je takođe direktor u klubu, zadužen da zajedno sa Pepom traži i bira pojačanja i stvara tim.

Abramovič radi drugačije, po svim medijima, i ko prati tamošnji fudbal, svaki put kada dođe do promene na klupi, moglo je lako da se zaključi da se Roman pita za sve i odlučuje o svemu, meša se u posao struke i trenera.

Kod Sitija, istina je da šeici finansijaru i daju mnogo novca, slično kao i Čelsi kada je sve počelo sa Murinjom pre 15 godina, ali na Etihadu je struktura potpuno drugačija.

Klub je odmah doveo Begiristijana i Ferana Sorijana, verovatno najuspešnije direktore u istoriji Barselone, a oni su doveli Pepa Gvardiolu i dali mu podršku i poverenje u njegovu viziju.

Da li je upravo ovo ključna razlika i istovremeno problem za svakog trenera Čelsija?!

Teško da će Luis Enrike uspeti da bude izuzetak, ili je spremio najdeblje rukavice, jer u ruke mu leti najvrući krompir ove godine u Evropi...

O ostanku Kontea više niko i ne govori, dovoljno je da se pogleda kako Roman menja menadžere od kako je prvi put otišao Žoze Murinjo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slaninar94
Wednesday, 07.02.2018
03:30

Pep sklapa tim isto kao i 90% igraca FM-a na svetu, cak se oni vise pomuce.

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 06.02.2018
22:33

Conte je kriv za sve !!!

avatar
dusan1987
Tuesday, 06.02.2018
18:32

ne moze se imati bomba klupa jer se stvara nervoza ko igraca ako ne igraju,celzi ima odlicne mlade igrace i problem je jedino konteov sto ne umije da ih koristi,primjer aleks ferguson,sjetite se njegovih rezervi

avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 06.02.2018
18:21

Pep je imao i prosle sezone bolji tim nego Konte i opet su mu dali odrijesene ruke da ga renovira i isplatilo im se ali ne moze se napasti titula sa Kejhilom koji je odigrao najbolje dane,Ridigerom,Zapakostom,Bakajokom,Pedrom ... Treba ih pritegnuti za LS da odigraju casno a ne da se setkaju pa sta bude a ako neko i ko bojkotuje trenera e njih rasprodati (svu tu trulez) i kupiti nove igrace koji zele da igraju najbolji sastav trenutno je mozda Kurtoa,Azpi,Kristensen,Ridiger,Fabregas,Kante,Vilijan,Azar Morata(Ziru) i tako treba igrati u LS

avatar
John Terry 26
Tuesday, 06.02.2018
18:11

Zalosno je da sad kad je Konte u losoj situaciji pisete kao da ga zalite, a od juna pisete da ce dobit otkaz i bili ste totalno protiv njega, a sad kao i nije toliko los, isti je kao Gvardiola, ne treba da dobije otkaz i slicno..

avatar
Naka TZ (CFC)
Tuesday, 06.02.2018
18:05

Nije stvar tu samo sa Guardiolom.Fazon je sto Liverpul drzi Kloppa koji vodi klub vec par sezona bez ikakvih rezultata i trofeja i nije dobio otkaz .Tu je i Murinjo koji je slupao velike novce a jos PL nije uzeo.Za Wengera bolje i da ne pricam on od doba kada se soker igrao na PS2 nije nista vece uradio.Konte je uzeo ligu ispred nosa svih njih a sada ga neko minira u Celziju ili igraci ili klub na celu sa upravom .Uglavnom ovo sve Konte ne zasluzuje zato se sve i odrazava na igru i na samog njega. Nema vise zara i ne raduje se kao prije zato mislim nazalost da se nece dobro ovo sve zavrsiti.

avatar
foreverblue
Tuesday, 06.02.2018
17:19

Ne razumem zašto je teško da će Luis Enrike uspeti da bude izuzetak? Ovaj čovek nikada neće kročiti u čelsi, tako da nema šta dalje da pričamo. Ubio bih se na licu mesta da njega vidim u mom klubu...

avatar
Z
Tuesday, 06.02.2018
16:49

Jeste...arapi su opstepoznati po demokratiji. Verujem da ima par zena u odboru takodje....

avatar
rosen.manutd
Tuesday, 06.02.2018
16:28

U mancester sitiju su trpeli i mancinija i pelegrinija posle losih sezona, a roman izgleda ocekuje da se svake sezone osvaja liga, pitanje je da li ce posle ovoga sa konteom i murinjom uspeti da privuce neko veliko trenersko ime u celsi.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 06.02.2018
17:21

To je tacno. Ali ima uspeh ipak. Oterao Murinja odma dosla titula sa Konteom. Ali sad treba istrpeti Kontea i dati mu sansu i sledece sezone uz 2,3 world class igraca jer ako sad Konte dobije otkaz onda su Klop, Poketino, Venger, Murinjo i Pep svi trebali pre njega.

avatar
rosen.manutd
Thursday, 08.02.2018
00:26

Tako je, ali Roman izgleda ne prasta :) Slazem se da bi trebao da dobije sansu, jer je odlican strucnjak, ali opet...Videcemo kako ce da bude :)

avatar
MIlan Simic
Tuesday, 06.02.2018
16:22

msl da Roman pere pare placanjem otpremine svojim bivsim trenerima...da li je moguce da nije naucio lekciju? Teorija zavere ili puka slucajnost??? Sta misllite??? ili jednostavno voli da baca pare i da ispoljava moc kontrole??? Sta mislite???

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 06.02.2018
16:56

Auuuu,pa jel realno da si ovo napisao. Da jedan milijarder pere 20m eura na svake 2 godine i da mu je to taktika.

avatar
Rulermaster
Wednesday, 07.02.2018
11:22

Ma jok bacice ih, to je sica.

avatar
Roj Kin 16
Tuesday, 06.02.2018
17:38

Na koji način mogu da se operu pare plaćanjem otpremnine?

avatar
jack wilshere
Tuesday, 06.02.2018
16:03

Razlika je u tome sto su ovi Pepu dali odresene ruke, covjek se proseta do titule..Ovi daju Murinji odrijesene ruke, covjek proda De Brujnea, Salaha, Matu, Lukakua.. Daju Konteu slobodu, covjek jednog od najboljih napadaca evrope sms-om odstrani.. A pritom nema ideju ko bi ga zamijenio... Da je to uradio na početku prosle i osvojio titulu, druga.bi se prica pricala.. Ovako tjera neki inat, nekome, a Klub trpi.. Normalno da gazda koji je to sve napravio nece dozvoliti da neuroticni italijan narusava ono sto je izgradio..

avatar
Tuesday, 06.02.2018
18:03
avatar
Marcos Alonso
Tuesday, 06.02.2018
18:19

Jel vjerujes ti u deda mraza posto idalje pominjes tu pricu sa SMS?

avatar
Luka Modric
Tuesday, 06.02.2018
15:47

Jadan klub..igraci bojkotiraju svakog trenera..predsjednik budala..navijaci ocajni..o cemu uopce pricamo

avatar
SuperFrank8
Tuesday, 06.02.2018
16:52

Razlika je što pep ima taj šmek da reši svaki problem koji ima u klubu na jako lagan način i kada mu se neko zameri kao Ture, otvoren je za svaku priču i nema ego kakav imaju treneri koji su mnogo iza njega, Barselonu uopšte ne volim ali Pep mora da se ceni jer je jako dobar prema svim igračima i uopšte ih ne gleda sa visine i kao potrošnu robu kao drugi treneri, ima prijateljski i prizemni odnos sa igračima i zbog toga ću ga uvek jako ceniti i poštovati..

avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 06.02.2018
15:46

Razlika je u tome sto Pep igra dominatniji fudbal i lepsi za gledanje bez obzira pobedio ili izgubio on ima igru...

avatar
amigo999
Tuesday, 06.02.2018
21:30

Puno je lakse igrati lepo nego pobediti...Svi mogu igrati lepo i zanimljivo za publiku....

avatar
Logika i argumenti
Tuesday, 06.02.2018
22:41

Vazno je ucestvovati