Konte i Juventus - Godine slave, izdaja, teške reči, zbog čega je legenda "persona non grata" u Torinu?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 06.10.2019.
10:41
Izvor: Sportske.net

Odnos Kontea i bivšeg kluba je specifičan, ali on je zatvorio sva vrata. Videlo se i pred leto, kada je uzaludno čekao poziv...

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Antonio Konte je odbrusio Anjeliju da nije potrebno da ga brani, niti da je on tako nešto tražio od bilo koga.

"Ti koji su potpisali peticiju da mi se uzme zvezda na Juventusovom stadionu su neznalice, nisu navijači. Moja poruka navijačima Juventusa je bila jasna, ovo je samo fudbal, rivalstvo koje treba da promoviše prave vrednosti, ne mržnju", kaže Konte koji je navukao bes Juventina odlaskom u Inter.

Ali, u stvari on je čekao Juventus posle odlaska Alegria, čak je većina navijača bila za to da se nekadašnji kapiten i čovek koji je kao trener počeo pobednički niz kluba u ovoj deceniji vrati i nastavi tamo gde je stao 2014.

Međutim, za tako nešto nije bilo šanse. I dok su Nedved i Paratići razmišljali o toj soluciji, sa vrha, od gazde Džona Elkana i predsednika Anjelija stigla je direktiva, ni na koji način Konteu neće biti dozvoljeno da se vrati.

U principu najveći problem bila je njegova svađa sa Anjelijem i sve što je izgovoreno tok dana kada je Konte otišao, dva dana posle početka priprema. Imao je ugovor na još jednu sezonu, tražio pojačanja, tvrdio da sa ovim timom ne može ništa da uradi u Evropi, nasledio ga je neočekivano Alegri i stigao do finala Lige šampiona.

Jednom je Anjeli na skupštini akcionara rekao da su Juventus oni koji veruju u projekat i klub stavljaju na prvo mesto, jasno je na koga je mislio. Konte se upecao, u to vreme bio je već trener Čelsija i besno je reagova uz poruku da mu je jasna poruka Anjelija.

Juventus je zamerio Konteu posle odlaska i to što je prihvatio ponudu italijanskog saveza sa kojim je Juventus u ratu, zbog tužbe oko "Kalćopolija" i činjenice da je savez pet godina čekao da se prograli nenadležnim iako su se pojavili novi dokazi koji upliću i Inter. Juve je izgubio bitke na sudovima, ali podnosi nove, nije razlog toliko titula već oko 450 miliona koje bi tražili na osnovu načinjenje štete kada su izbačeni u Seriju B.

Masimo Karera, jedan od Konteovih pomoćnika i saigrača iz godina u Juventusu je svojevremeno navijačima rekao da vreme leči sve i da će se Konte vratiti, ali izgleda da se ovaj sukob ne da popraviti.

Konte nema sreće sa bivšim klubovima, naime, on je Bari doveo do Serije A, što mu u rodnom Lećeu nisu oprostili pa je dobio šamar na malom fudbalu, rivalstvo u Pulji prelazi granice sportskog.

Recimo i to da je Juventus već jednom izdao Kontea, kada se borio sa Arecom za opstanak u ligi. To je bio njegov prvi angažman 2006. smenjen je, pa vraćen na klupu, uspeo je da ih dovede na ivicu baraža za opstanak, ali je Juve u poslednjem kolu izveo tim bez nekoliko najboljih igrača, Nedved, Bufon, Kamoranezi bisu bili u timu, Trezegea je u drugom poluvremenu zamenio Božinov, na kraje je na 2:2 Juve primio gol u poslednjem minutu i izgubio od Ligurijana 3:2.

"Za njih više nemam nikakvog poštovanja, za navijače da, ali za klub nikako", rekao je ogorčeni Konte.

Doduše, to nije bila ova uprava, niti je Anjeli bio u klubu, ali oprostio je Juventusu i došao na kormilo, osvojio tri titule, no, nije potrajao. Porušio je sve mostove u Juventusu, ne naravno, samo svojom krivicom, sigurno će ga dana sa južne tribine stadiona "Meaca" gde će biti smešteni Juventini čekati uvrede.

No, Kontea baš briga, sada je u Interu i učiniće sve da baci klub u kome je proveo računajući trenersku i igračku karijeru gotovo dve decenije, na kolena...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PAZZAINTERAMALA
Sunday, 06.10.2019
15:59

FORCA INTER MAI STATI IN B!!!!!

avatar
No rules
Sunday, 06.10.2019
12:41

Sigurno postoji neka vrsta revansizma kod Kontea. Mi ne znamo sta se tacno desilo izmedju njega i uprave Juventusa. Treba ipak postovati njegov stav, sam je izavio da je veliki profesionalac. Tri boda nocas i osvojices srca svih neroazura. Forza! 🌑🔵

avatar
Oldboy
Sunday, 06.10.2019
11:49

Ko da čitam crvenkapu

avatar
INTERnacionalist
Sunday, 06.10.2019
11:38

Po cemu je to Konte cekao juventus, na osnovu price rekla kazala?
Ispalo je da je Konte sve uslove dogovorio sa Interom mnogo prije otkaza Spaletiju!

avatar
Don Luciano
Sunday, 06.10.2019
12:44

Pa da sve smo videli,zasto nije potpisao odma po okoncanju sezone,vec na sredini prelaznog roka kad je vec bilo jasno da je sari novi trener juventusa!!!

avatar
Brat Rodrigoo
Sunday, 06.10.2019
17:18

Ne znam je li sarkazam u pitanju ili ne, pa da kažem da je Konte potpisao sa Interom 31.maja, dva dana nakon smjene Spaletija, dok je Sari 15 dana kasnije potpisao sa Juventusom. Konte se još zimus dogovorio sa Interom i Marotom, to je jasno kao dan. Juventini, kao po običaju, imaju svoju lažnu verziju priče.

avatar
amigo999
Sunday, 06.10.2019
15:48

Jos dok je bio u Celziju, imao je kontakte sa Interom. Medjutim ostao je Spaleti jos jednu godinu....

avatar
kr100
Sunday, 06.10.2019
14:02

Necemo se lagat da je stigao poziv Juventusa znamo dje bi otisao

avatar
adoD
Sunday, 06.10.2019
13:12

Koji si ti lik da ne povjeruješ ,a kako znaš isto na rekla kazala da je Konte dogovarao sa Interom prije otkaza Spaletija:???Aj veseli se juventusu što su odriješili se trenera i precjednika, moraš zahvaliti juv