Kondogbija napravio "transfer", saigrač će mu biti Partizanov Manga!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 10.10.2018.
11:14
Izvor: Sportske.net

Sećate se Mange, e sada će igrati sa velikim imenom poput Žofrija Kondogbije...

EPA-EFE/Miguel Angel Polo
EPA-EFE/Miguel Angel Polo

Povezane vesti

Žofri Kondogbija je sa Francuskom bio prvak sveta, u mlađim kategorijama, tačnije, to je ona generacija koja je pre "Orlića" osvojila titulu, predvođena Polom Pogbom.

Ali, sjajni igrač Valensije nikada nije dočekao pravu šansu među Galima, ni kada je sjajno igrao za Monako, ni posle toga kada je napravio veliku grešku prelaskom u Inter. Prošle sezone je odigrao odlično u Valensiji, otkupili su njegov ugovor, ali su prvaci sveta prejaki i Kondogbija je prelomio.

On jeste igrao pet puta za "Les Bleus" ali to nisu bili takmičarski mečevi, pa ima pravo da promeni reprezentaciju

Kondogbija je prihvatio poziv domovine svojih roditelja, u pitanju je Centralnoafrička republika u kojoj je jedno poznato ime, David Manga, nekadašnji fudbaler Partizana koji je sada u grčkom Levadijakosu.

Kondogbija će biti ogromno pojačanje za reprezentaciju koja zbog građanskog rata nije u prošloj deceniji i na početku ove učestvovala u kvalifikacijama za Mundijal, a nikada nije igrala ni na prvenstvu Afrike. Sada nemaju loš tim, mada će teško izboriti plasman na Afrički kup nacija, ali sa Kondogbijom u timu i još nekoliko igrača iz francuskih klubova deluju mnogo bolje nego pre nekoliko godina...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke