Konačno - Vest Hem!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.09.2018.
18:54
Izvor: Sportske.net

Ekipa Manuela Pelegrinija došla je do prvih bodova u Premijer ligi ove sezone.

Beta/Peter Byrne/PA via AP
Beta/Peter Byrne/PA via AP

Povezane vesti

Prvi trijumf Vest Hema i prvi poraz Evertona.

"Karamele" su na "Gudisonu" ugostile "Čekićare", gosti su odneli ceo plen, slavili su rezultatom 1:3 (1:2).


Igrao se 11. minut kada su gosti iz Londona poveli, pukla je kontra, Arnautović je pobegao odbrani, a onda je bio veoma nesebičan, prosledio je loptu do Jarmolenka, koji postiže prvenac u Premijer ligi.

U 25. minutu je Everton bio blizu izjednačenja, Dženk Tosun je tukao glavom iz dobre pozicije, ali je Fabijanski sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

A onda, u 31. minutu, loše ispucavanje Pikforda, lopta dolazi do Jarmolenka, Ukrajinac uspeva da se namesti na udarac i sa ivice kaznenog prostora matira golmana domaće ekipe za 2:0 u korist "Čekićara".

Ponovo je Tosun pripretio u 37. minutu, ovoga puta je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Fabijanski još jednom bio sjajan.

U sudijskoj nadoknadi vremena, domaćin stiže do pogotka, nakon centaršuta sa desne strane, Gilfi Sigurdson glavom matira poljskog čuvara mreže za 2:1 pred odlazak na odmor.

U nastavku, nakon 15ak minuta igre, Vest Hem dolazi i do trećeg pogotka, seriju je nastavio Marko Arnautović, koji postiže svoj treći gol u sezoni na asistenciju Obijanga.

Mogao je Everton ekspresno da se vrati u meč, da je Tosun bio pribraniji pet minuta kasnije, turski napadač je dobio loptu pred golom gostiju, ali je uspeo loptu da pošalje preko iz veoma dobre pozicije.

U 85. minutu je vrlo malo nedostajalo da domaćin uvede meč u dramatičnu završnicu, Nijase je na prvu šutirao sa samo par metara udaljenosti nakon centaršuta sa leve strane, ali je snažni Nigerijac zatresao prečku.

Na kraju pobeda Vest Hema, prva u sezoni, čini se da su bolji dani pred ekipom Manuela Pelegrinija. Sa druge strane, Everton muči muku sa povredama, suspenzijama i lošom spremom igrača, pa nakon pet kola ima učinak od jednog trijumfa, tri remija i jednog poraza.

Everton: Pikford, Keni, Holgejt, Zuma, Dinj, Gaj, Šnajderlin (Bernard), Volkot (Lukman), Sigurdson, Kalver-Luin, Tosun (Nijase)

Vest Hem: Fabijanski, Zabaleta, Balbuena, Diop, Masuaku, Nobl (Sančez), Rajs, Obijang, Jarmolenko (Snodgras), Arnautović (Antonio), F. Anderson

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
United_forever
Sunday, 16.09.2018
22:15

Za 1000din 3450din 😂

avatar
BlueMoon
Sunday, 16.09.2018
21:58

Mnogi ne vide da West Ham ima najbolji napadacki trio u ligi posle Sitija i Liverpula.Vrijeme ce to pokazati.

avatar
brekbaCh1
Sunday, 16.09.2018
20:17

Eto, e sam rek'o. Sledece kolo ce i nas da dobiju, kao Palas prosle sezone. Oce nas takvi.

avatar
DekiStankovic5
Sunday, 16.09.2018
19:35

Arnautovic klasa!Tosun babalu!

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 16.09.2018
19:02
avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Sunday, 16.09.2018
20:06

Bolje sad nego da imaju pritisak i grizu protiv Celsija ko da im zivot zavisi, ionako se stalno napale na Celsi. Bice tesko protiv njih svakako, ocekujem utakmicu kao protiv Beniteza.

avatar
NikkiCFC
Sunday, 16.09.2018
21:18

Bolje za nas sto su dobili jer sa novim porazom bi grizli jos vise. Bilo je pitanje vremena, imaju odlicne igrace posebno napred. Sad je bitno da u Solunu igramo bez 11 igraca koji ce krenuti taj mec da budemo fino spremni i skoristimo situaciju bez LS. Grupa nam je slaba cak taj mec u Solunu ce biti najtezi tako da nije bitno i ako igramo nereseno pa cak i ako izgubimo.