Konačno - Pobedili i Bajern i Dortmund!

Autor: Darko Mitrović
subota 07.02.2015.
17:26
Izvor: Sportske.net

Bajern se vratio u šampionski ritam sa dva evrogola! ''Milioneri'' ubedljivi u Frajburgu, pobegli sa dna tabele. Volfsburg moćan na Šurleovom debiju.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Posle dva kiksa na startu drugog dela sezone, aktuelni šampion Nemačke i lider na tabeli danas je zaigrao na svom nivou i upisao 15. trijumf u Bundesligi.

Bajern je danas gostovao ekipi Štutgarta i rutinski trijumfovao rezultatom 2:0. Na vodeći gol Bavaraca čekalo se 40 minuta, a onda je posle lepe kombinacije sa Vizerom, Arjen Roben iskosa sa desne strane fenomenalno šutirao levom nogom i poslao loptu pod prečku nemoćnog golmana Ulrina - 0:1.

Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, a posle samo pet minuta igre u drugom delu igre, videli smo još jedan evrogol. Ovoga puta egzekutor je bio Alaba, koji je iz slobodnog udarca poslao neodbranjivi projektil u mrežu domaćeg tima - 0:2.

Posle tog gola, Bavarcima je ostalo da iskusno zadrže stečenu prednost, što su oni i učinili, a ''Švabama'' nije pomogao ni ulazak našeg Filipa Kostića u 72. minutu umesto Hloušeka.

U isto vreme u Frajburgu, dogodio se toliko dugo iščekivani preporod ekipe Dortmunda. Posle šokantnog poraza na svom terenu od Augsburga u prošlom kolu, ''Milioneri'' su večeras deklasirali Frajburg sa 3-0 i konačno najavili povratak u pravu formu i beg sa dna tabele.

Počelo je ranim golom Marja Rojsa, posle velike greške odbrane domaćih. Obamejang je oduzeo loptu u kaznenom prostoru Frajburga, asistirao usamljenom Rojsu, kome nije bilo teško da loptu prosledi u mrežu - 0:1.

Minimalno vođstvo ekipe Jirgena Klopa ostalo je na snazi sve do 56. minuta, kada je Obamejang duplirao prednost, a zatim još jednim svojim golom potvrdio trijumf Dortmunda, tek peti od početka sezone - 0:3.

Naš Neven Subotić je ovog puta bio u startnoj postavi Dortmunda, odigrao je ceo meč u odbrambenom tandemu sa Humelsom, dok Miloša Jojića ni ovoga puta nije bilo u konkurenciji za sastav.

Istim rezultatom, ali pred svojim navijačima, trijumfovao je drugoplasirani Volfsburg, u duelu sa Hofenhajmom. Debitovao je Andre Šurle, pojačanje iz Čelsija, a pitanje pobednika je praktično rešeno posle samo pola sata igre, kada su Dost i De Brujn savladali golmana Baumana.

U nastavku, De Brujn je još jednim svojim golom trijumf ''Vukova0'' učinio još ubedljivijim.

Jedini meč bez golova odigran je u Kelnu, gde je Paderborn osvojio bod, a uspešna u gostima danas je bila i Herta, koja je sa 2-0 slavila protiv ekipe Majnca.

Golove sa današnjih mečeva možete da pogledate OVDE.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Barça el honor
Saturday, 07.02.2015
18:29

konacno dortmund da pobedi :) kakva igracina de brujin volzburg zaista gazi, sve su bolji