Konačno - Oglasio se Nemanja Matić, ovo je njegova verzija!

  • Autor: Mihajlo Vidojević

  • 05. novembar 2018.

  • 14:19

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Srpski internacionalac Nemanja Matić odlučio je da se oglasi povodom spekulacija koje se tiču razloga zbog kojih je odbio da nosi čuveni "popi".

Konačno - Oglasio se Nemanja Matić, ovo je njegova verzija!
Foto: Epa/Peter Powell
Velika prašina podigla se u Britaniji nakon što je vezista Mančester junajteda Nemanja Matić odlučio da na dresu ne nosi "pipi", značku obliku cveta maka kojom Britanci odaju poštu veteranima Kraljevske armije i njihovim zaslugama za pobedu u Prvom svetskom ratu.

Spekulisalo se koji su razlozi za takvu odluku Nemanje Matića, pogotovu ako se ima u vidu da je ranije nosio "Popi" na dresu Čelsija i Mančester junajteda.

"Zid ćutanja" pao je tokom dana kada je Nemanja Matić na Instagramu objasnio svoju odluku i zatražio razumevanje.

"U potpunosti razumem zašto ljudi nose 'popi', poštujem svačije pravo na to i imam razumevanja za svakoga ko je izgubio svog najmilijeg u sukobima.

Međutim, za mene je to samo podsećanje na napad koji sam osetio lično kao mlad, kao uplašeni dvanaestogodišnjak iz sela Vrelo, kada je moja zemlja devastirana bombardovanjem 1999. godine. Iako sam to ranije radio, sada nee osećam da je pravo da nosim 'popi' na svom dresu
.

Ne želim da potcenim 'popi' kao simbol ponosa u Britaniji ili da uvredim bilo koga, međutim, svi smo proizvod sopstvenog vaspitanja i to je lični izbor iz navedenih razloga.

Nadam se da svi razumeju moje razloge sada kada sam ih objasnio i da mogu da se koncentrišem na pomaganje timu u utakmicama koje su pred nama",
napisao je Matić.

View this post on Instagram

I recognise fully why people wear poppies, I totally respect everyone’s right to do so and I have total sympathy for anyone who has lost loved ones due to conflict. However, for me it is only a reminder of an attack that I felt personally as a young, frightened 12-year old boy living in Vrelo, as my country was devastated by the bombing of Serbia in 1999. Whilst I have done so previously, on reflection I now don't feel it is right for me to wear the poppy on my shirt. I do not want to undermine the poppy as a symbol of pride within Britain or offend anyone, however, we are all a product of our own upbringing and this is a personal choice for the reasons outlined. I hope everyone understands my reasons now that I have explained them and I can concentrate on helping the team in the games that lie ahead.

A post shared by Nemanja Matic (@nemanjamatic) on

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari