Kompanija bankrotirala, sedmi klub PL na prodaju?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 25.09.2019.
08:45
Izvor: Sportske.net

Gubitak vlasnika milijardu evra, planiraju da smanje troškove...

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Veliki udarac za Vulvse, tačnije njihove vlasnike. Posle bankrota tur operatera "Tomas Kuk", kompanija Fosun je izgubila oko milijardu evra.

Oni su imali blizu petine akcija u ovoj firmi koja je bankrotirala uz dugove od 1.7 milijardi evra.

U maju 2018. je akcija vredela 1.5 funtu, zatim pala na nekoliko penija pre bankrota.

Kinezi iz Fosuna su vlasnici Vulvsa, kupili su ih jeftino, pre tri godine za oko 50 miliona evra, sada bi ih prodali za osam puta veći novac.

Jasno, "Fosun Internešenal" je izgubio veliki novac, ali kompanija je nedavno procenjena na 5 milijadi evra, sigurno da neće imati problema sa poslovanjem, ali će smanjiti troškove.

Oni bi prodali navodno prvo 20% akcija, a zatim i u budućnosti prepustili većinsko vlasništvo u slučaju da kupac bude ozbiljan.

Klub je mnogo napredovao, naime, od strepnje u Čempionšipu, uz bliske kontakte i saradnju sa super-agentom Mendešom stigli su do polufinala FA Kupa, Evrope kao i sedmom mesta u PL, što je njihov najbolji plasman u eliti u poslednjih 40-tak godina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stratford
Wednesday, 25.09.2019
09:09

Šteta. Simpatična priča, vratili su ljudima iz tog grada vjeru u fudbal, pogotovo zbog onakvog plasmana nakon povratka iz Championshipa i odličnog vođenja kluba. Ove sezone pate od tzv. Burnley sindroma, kad se ne snalaze u borbi na više frontova i nažalost bit će u donjem dijelu tabele.

avatar
REVØLT
Wednesday, 25.09.2019
08:47

Dobro da nas nisu kupili onda Hahaha Mendes neka ubuduce bolje bira drustvo.