Komjuniti šild - Istorija, analiza, moguće postave! (16.00)

Autor: Aleksa Blaćanin
nedelja 05.08.2018.
13:20
Izvor: Sportske.net

Skori početak nove sezone po pravilu najavljuje engleski Super kup, odnosno Komjuniti šild. Danas će se za "štit" boriti Čelsi i Mančester siti.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Kao i svake godine, u svim ligama igraju se Super kupovi, kod Engleza se on zove "Komjuniti šild", a snage će odmeriti šampion Premijer lige, Mančester siti i pobednik FA kupa, Čelsi. Meč je na programu od 16 časova,a igra se na "Vembliju".

Svaki klub želi da otvori sezonu uz osvojen trofej koji vam daje vetar u leđa za početak sezone, a i ostalim konkurentima stavlja do znanja da ste ušli totalno fokusirani u novu sezonu.

Junajted je ovaj trofej podigao čak 21 put, slede ga Arsenal i Liverpul sa po 15 titula, a četvrti je Everton sa 9 titula. Čelsi i Siti imaju po 4 osvjena trofeja, pa je sigurno da će jedan od ova dva kluba upisati petu pobedu u Komjuniti šildu. Prošle sezone je ovaj trofej osvojio Arsenal, pobedili su Čelsi, i to tek nakon izvođenja jedanaesteraca, u regularnom delu je bilo 1:1.

Vembli

Sigurno je da ni Čelsi, a ni Siti neće izvesti najjači sastav. Sigurno je da nisu ni svi igrači 100% spremni, ali ko god da bude na terenu, svi žele da osvoje trofej, svi će dati sve od sebe na terenu, maksimalno posvećeno, kako bi na kraju dana podigli trofej i usrećili navijače.

Verovatno će Gvardiola izvesti kombinovani tim, ali kada je Mančester siti u pitanju, njihov "kombinovani" tim izgleda zastrašujuće. Čelsi je u većim problemima pred ovaj meč, ali oni će se truditi da se to na terenu ne vidi. Sari je nedavno postavljen za menadžera, pa je pitanje koliko je imao vremena da igračima usadi svoju viziju kako on želi da se ponašaju na terenu. Takođe, Sari nije uspeo da realizuje neke transfere koji su mu neophodni kako bi uspostavio svoj stil igre. Gvardiolina prednost je što on ima već uigran tim koji je prošle sezone uništavao protivnike, ali mana je što neće računati na bukvalno najbitnije igrače bez kojih Siti ponekad igra neprepoznatljivo.

Mauricio Sari Celsi

Sari još uvek nije osvojio trofej u svojoj trenerskoj karijeri, ali sada ima lepu šansu da to promeni. Nesrećno je izgubio titulu od Juventusa prošle sezone, ali je jasno da poseduje ogromno fudbalsko znanje i da je spreman za velike uspehe.

Španski menadžer je na sva usta hvalio Italijana, a spomenuo je da jedva čeka da uči od ovog fantastičnog menadžera. Podsećanja radi, Sari je pošteno namučio Gvardiolu sa Napolijem u dva navrata u grupnoj fazi Lige šampiona.

Obojica forsiraju napadački fudbal, pa se očekuje vrlo atraktivna utakmica, iako je ogroman ulog u pitanju, teško da će timovi sedeti i čekati grešku protivnika.

Pep Gvardiola

Za Čelsi će verovatno na golu biti Kabaljero, dok bi ispred njega mogli da se nađu Alonso, Luiz, Ridiger i Azpilikueta, na sredini terena će verovatno biti Žoržinjo, Fabregas i Barkli/Bakajoko, dok se u napadu očekuju Morata, Pedro i Mozes po krilu.

Marez se nedavno povredio u prijateljskom meču, ali je počeo sa treningom, i očekuje se da bude u sastavu. Siti neće računati na De Brujne-a, dok Čelsi neće imati Azara.

Sitijev mogući tim: Bravo, Zinčenko, Laport, Stouns, Voker, Fernandinjo, Bernardo, Marez, Sane, Silva i Aguero

Mada možda Gvardiola ubaci u vatru Fodena, Daglasa, a moguće mladog Garsiju.

Mančester siti protiv Čelsija, 16 časova, staion "Vembli", zavalite se i uživajte, dok nam ne stigne Premijer liga i prava zabava.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stretford END 1878
Sunday, 05.08.2018
15:22

Jedina utakmica gde strumfovi mogu da pobede City. Plasticna posla.

avatar
vladimir djordjevic
Sunday, 05.08.2018
16:16

Treba sramota da te bude kada tako kazes. Mora da pratis fudbal pet godina.

avatar
Sunday, 05.08.2018
14:52

Dajem sansu Sitiju ipak su uigrani,Sari je tu tek malo jace od dve nedelje,malo jeto vremena.