Komentar derbija - Razlika između hipstera i zanatlije, Junajted bolji za Murinja

Autor: Boris Jovanović
subota 14.10.2017.
15:32
Izvor: Sportske.net

Videli smo šta velike odvaja od dobrih timova i još jednom da Klopov pristup sabira utiske umesto bodova...

EPA-EFE/MARK ROBINSON
EPA-EFE/MARK ROBINSON

Povezane vesti

Ništa neočekivano, Murinjov fudbal pobeđuje, ma koliko neko želeo drugačije.

Jer, Klopov Liverpul je Pepeljuga bez srećnog kraja, na kraju im je nekako ta kopačka uvek preuska.

Ne postoji apsolutno ništa čime Redsi mogu da vas iznenade, deluju kao partizani iz Bulajićevih filmova, doduše u stvarnosti ovi juriši se završavaju žrtvama bez pobeda.

Sve dobro što mogu videli smo u prvom poluvremenu, ono o čemu pišem i pričam godinama, Klopovi timovi ne traju duže od sat vremena, jednostavno je nemoguće održati takav intenzitet i presing.

Osobina koja razlikuje velike od dobrih timova je što ove druge samo rezultat drži u igri. I to je problem koji Liverpul ne može da reši, da De Hea nije napravio odbranu sezone, oni bi verovatno rasturili Junajted u nastavku.

Ovako ih je Murinjo pacifikovao, prilagodio se rivalu i pokazao da on ovakve mečeve ne gubi, podsetiću vas, jer je najbolji zanatlija na svetu, ne inovator, ne razbarušeni genije, već baš to, majstor koji može da se potpiše iza svake solidnosti koju je pravio u karijeri.

Do ovog meča Junajted je igrao "leteći fudbal" tresao mreže, plesao na trenutke, danas su došli da sačuvaju 0:0, spakovaće taj bod u autobus, nije daleko do kuće, neće imati o čemu ni da pričaju, ali cilj su ostvarili.

I to će uvek odvajati Murinjove od Klopovih timova, utisci se ne sabiraju, zbog toga sam vam davno u ono vreme "Klopmanije" napisao, hipsteri ne pobeđuju, u Liverpulu bi baš voleli da dobijaju sa 1:0 kao u vremena paklene mašine koju je podmazivao Džon Barns.

I to je priča ovog derbija i razlika. Smoling i Džons zbog Murinja izgledaju pristojno, a ne obrnuto, ako shvatate šta hoću da kažem.

Trener tome i služi...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

58 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Saturday, 14.10.2017
19:02

Moze li neko da mi objasni kako je ovde Murinjo ispao pobednik?Kako je uspeh nereseno za ManUTD 2.na tabeli protiv Liverpula 7.na tabeli?U ovakvim utakmicama ManUTD treba da pokaze snagu i da istakne kandidaturu za Titulu.Fergijev ManUTD je ovakve utakmice dobijao,i pobedama na ovakvim utakmicama uteravao strah u kosti manjim ekipama.Ovo utakmica je po meni veci poraz Murinja nego Klopa,jer Mancester je bio bezopasan i sta vise da nije bilo DeHea izgubili bi 100% Liverpul kontrolisao celi mec i pretio sve vreme.

avatar
Hajduk United
Saturday, 14.10.2017
19:50

Potpisujem,iako nisam gleda utakmicu

avatar
MUFC PoGBooM
Sunday, 15.10.2017
01:02

i bolje da je izgubio UTD ne bi mi bilo krivo al da su napadali stvarali sanse zabili nekii gol a ovako ocajno bledo niko nevoli da gleda ovakav Manchester ako nema dominacija na sve utakmice nezasluzuje titulu. Razocarali su me

avatar
Nemanja Cabunac
Saturday, 14.10.2017
17:52

Fantastično bi bilo pročitati razmišljanje autora u obrnutoj situaciji. Murinjo napada Liverpul, a Liverpul se odbrani i sačuva 0:0. Ne bi bilo čitljivo to pljuvanje. Naravno, ta situacija nije moguća jer je Liverpul godinama unazad napadao i igrao bolji fudbal u duelima protiv Junajteda.

avatar
zlogi
Saturday, 14.10.2017
16:57

iskreno ne vidim ovde nikakvu pobedu osim poraza za oba trenera, Murinjo se kockao sto je igrao ziheraski fudbal, i proslo mu je, tj. imao je srece sto igraci Liverpula nisu bili pribraniji pred protivnickim golom, pri tom ne verujem da ce protiv jacih ekipa De Hea moci da izvlaci iz kape onakve odbrane kao sto je Matipu odbranio ^^

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Saturday, 14.10.2017
18:37

Samo ga cekam da proba Mesija ili Ronalda darmijanom da zatvori

avatar
Chella_ynwa
Saturday, 14.10.2017
16:30

Koliko god da ga mi mrzimo i pljujemo, kao i svi koji vole atraktivan i napadacki fudbala sa uzbudjenjima ovaj covek zna kako se igra na rezultat i kako se osvajaju titule.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Saturday, 14.10.2017
18:37

Bravo on je genije...Mi ostali ne znamo ako stavis 10 igraca u kazeneni manje su sanse da primis gol...Moras da imas iq 8000 da bi to znao

avatar
MANUTD
Sunday, 15.10.2017
11:15

Ako znas tako dobro sto ne osvojis 20 i kusur trofeja?

avatar
Stabber
Saturday, 14.10.2017
16:30

Ne cudi me to sto je reko da je Mancester Junajted bio bolji, kad on covek sam za sebe kaze da je najbolji i poseban. Svaka njegova izjava je da pohvali sebe ili svoj tim.

avatar
Gorila u magli! LFC
Saturday, 14.10.2017
16:29

Izvini o kojoj ti taktici pricas kada je tu taktiku spasao de hea trenutno slobodno mogu da kazem najbolji golman na svetu i to ne zbog ove utakmice sigurno,junajted je razbijen ali lopta nije htela u gol svasta se promasilo i onda ti dodjes i napises ovakav tekst.gde je poenta.ne znam koji klub podrzavas ali ramisli malo pre nego sto napises da je takticki majstor pobedio u ovoj tekmi.

avatar
theDarkKnightRises
Saturday, 14.10.2017
16:03

Najaca odbrana u ligu GGMU!!!Murinjo doctor najbolji trener posle Fergusona svig vremena!

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 14.10.2017
15:52

Sigurno se nijednom navijacu Junajteda nije dopala danasnja igra ali to je Murinjo,on u ovakvim utakmicama ide na bod. Neki pisu da trebamo da se stidimo,pa nismo mi birali taktiku. Neki su tog Murinja nazivali taktickim genijem dok je sa njihovim timom parkirao autobus. Trener postavi taktiku a mi sednemo i gledamo utakmicu,nista drugo i ne mozemo. A ako postoji nacin da ubedimo Murinja da igra napadacki na svakom mecu,onda kazite.

avatar
RedDevils1878
Saturday, 14.10.2017
15:50

Vjerovatno ćemo ubiti sledeće sedmice Hadersfild, ali onda kada dođu ozbiljnije ekipe, Čelzi i Siti, slijedi nam potop. Tužno ali istinito.

avatar
Saturday, 14.10.2017
15:59

i treba ubijati male ekipe a protiv velikih daj šta daš, pa ni fergi nije blistao u svakom velikom meču, opusti se.

avatar
theDarkKnightRises
Saturday, 14.10.2017
16:01

Samo Sto nema.da bude potop protiv Chelsija smejurija od tim

avatar
Kajzer
Saturday, 14.10.2017
15:48

Klop ciji tim je igrao lep fudbal i osvojio bod je izgubio a Murinjo ciji tim je igrao ogavni fudbal i osvojio bod je pobedio? Ako je Junajted klub koji se zadovoljava bodom onda uredu.

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 14.10.2017
15:59

Pise verovatno tako zato sto je Murinjo isao na bod a Klop na tri. Murinjo je u svojoj nameri uspeo a Klop nije. Ne treba Junajted da bude klub koji ide na bod al mi navijaci na to ne uticemo.

avatar
Bidza i Tridza
Saturday, 14.10.2017
19:49

To ti je klasicni Murinjo,i sa Celsijem je tako radio. U derbijima na gostujucem terenu postavi defanzivnu taktiku i glavni cilj mu je da ne izgubi. Ako se ukaze neka prilika za kontru onda super,ako ne,on je sa bodom zadovoljan.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Saturday, 14.10.2017
18:40

Ali brate ovo nije bilo koja utakmica...Ovo je najveci derbi Engleskog fudbala...Toliko istorije toliko zelje od igraca i navijaca...Toliko posvecenosti...Da bi dosao Murinjo tu da izigrava nesto kao njemu nije bitno da pobijedi...Ma daj,isao na bod...kakva je to prica..Ko bodom osvaja sampionat...Je li isao Siti na bod protiv celzija ili liverpula...Ne nego je pokazao zube i pokazao da je bolji...Po cemu ja sad da zakljucim da je Junajted bolji od Liverpula kad ih je liverpul oducio od fudbala

avatar
AstorRed
Saturday, 14.10.2017
16:06

Alo decko ja bih bio zadovoljan da na njihovom terenu uzmemo bod tako daa molim te ..

avatar
The KING(visionary)
Saturday, 14.10.2017
15:46

Junajted zbog ovakvog kukavickog ziheraskog pristupa nema nikakve sanse u borbi za titulu,dani u PL su prosli kad se osvajala titula iskljucivo na malim utakmicama,Murinjo to jos nije shvatio...

avatar
I am back
Saturday, 14.10.2017
16:06

Ako na kraju sezone MNU. bude prvi sta ces reci?

avatar
Стефан Б.
Saturday, 14.10.2017
16:07

Sine mnogo se ti pravis pametan, da ti nije tog Murinja tvoj tim bi bio u rangu Barnlija, o Murinju mozes samo hvalospjeve da pises jer da nije njega 90% vas ne bi ni navijalo za taj zamalo veliki klub. Ako je ko majstor svog posla to je Murinjo, osvajao je titule u SVAKOJ ligi u kojoj je bio, sa matorim igracima Intera osvojio tripletu, sa Realom prekinuo dominaciju najjaceg tima u istoriji. Dosta mi je vise tvojih komentara gdje blatis covjeka koji je doktor svog posla. Idi i prati svoj klub.

avatar
Petar Pan
Saturday, 14.10.2017
15:45

Slazem se sa tekstom , Liverpulu svaka cast na prikazanoj igri , ali nisu nista dobili time sto su odigrali dobro . Murinjo je dosao po bod , da se otvorila neka sansa iz greske protivnika dao bi gol i odneo sva tri . Ko prati Murinja zna da on svaki derbi na strani igra na bod , kod kuce po mogucstvu dobija derbi utakmice . Ukratko cilj opravdava sredstvo :D

avatar
xman
Saturday, 14.10.2017
15:43

Vjerovatno je svaki navijac Liverpula, makar na trenutak, pozelio da igramo 'Murinjov' fudbal i osvajamo trofeje..ali ipak, mislim da mi ne bismo uzivali u takvim trofejima, jer Liverpul kad osvaja, osvaja sa stilom :)

avatar
_mladen_
Saturday, 14.10.2017
16:15

Nikad ali nikad... Ne zelim da gledam takav Liverpul. Jel mi treba trener koji je potrosio boga oca i onda da dodje sa bunkerom. Prvo unistava svakom ljubitelju ove igre zadovoljstvo gledanja. Plus unistava derbi, jer ko zeli vise da gleda kako samo jedna ekipa napada. Neka to neki nazivaju taktikom, za mene je sve osim toga...

avatar
MANUTD
Saturday, 14.10.2017
17:35

I kada osvoji trofej, kome je doneo radost? Navijacima svoga kluba. Ne interesuje njega sta misle navijaci ostalih klubova o njegovoj metodi, njemu je u glavi samo da svom klubu i navijacima istog donese najvecu mogucu radost, a to je osvajanje trofeja. Kazi mi, da li bi bio Srecan da Srbija osvoji SP na Murinjev nacin? Ne bi? :)

avatar
xman
Saturday, 14.10.2017
17:33

Zato sam i napisao da samo na trenutak svi mi, priznaces i ti, pomislimo da ne bi bilo lose da osvojimo ligu sa takvim stilom..ali to je samo jedan trenutak :)

avatar
sawyer james
Saturday, 14.10.2017
16:41

pa znaci da vi uopste nemate stila

avatar
NIKE
Saturday, 14.10.2017
15:41

Pingvin se smije Konteu što igra sa 3 stopera i dva box to box igrača, a njegov voljeni tim igra u formaciji 9-1-0.

avatar
Blek stena
Saturday, 14.10.2017
15:55

I? Opet je čovek ostao neporažen.Vama konte u 30 min ubacuje krilo mesto napadača.I opet ste izgubili.Murinjo je uradio ono što je hteo.Dok vama ni taj potez nije pomogao.Pritom je murinjo ovo uradio na gostovanju.

avatar
MANUTD
Saturday, 14.10.2017
17:34

Mislim da je danas na terenu bilo svega 4 odbrambena igraca, malo si se prevario. Takodje imali smo dva centralna vezna, 1 isturenog, 2 krila i napadaca. Za trolovanje je ponekad potreban mozak.

avatar
NIKE
Saturday, 14.10.2017
17:10

Prvo brate nemaš potrebe da me persiraš, a velika je razlika igrati sa Cityjem i Liverpulom, taj City je neki dan odrao Liverpula sa 5 golova razlike. United protiv Cityja neće ni centar da pređe kao ni Chelsea.

avatar
äxwell
Saturday, 14.10.2017
15:38

Sa ovakvim timom koji Murinjo ima je smjesno igrati na bod!

avatar
Blek stena
Saturday, 14.10.2017
15:52

Videćemo u maju šta je smešno.

avatar
Blek stena
Saturday, 14.10.2017
17:13

Onda zemljače dabogda liverpul igrao najlepši fudbal kao barsa sa gvardiolom a man utd osvajao titule.

avatar
Luka Modric
Saturday, 14.10.2017
17:02

Padinjak21 jel moguce da si to napisao?

avatar
Padinjak21
Saturday, 14.10.2017
16:44

i sta onda??? ja bih pre da gledam da liverpool igra vrh fudbal, nego da igra krs i uzme titulu. sta imas od titule?? zavrsis cetvrti opet igras ligu sampiona. titula osim prestiza vise nista ne donosi.

avatar
Saturday, 14.10.2017
15:59

ne igra mourinho na bod nego na titulu