Komadić koji nedostaje - Ovako bi Konte uklopio Rodrigeza u svoje formacije!

  • Autor: Milovan Longinov

  • 19. decembar 2016.

  • 10:49

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Sve su glasnije spekulacije da bi Hames Rodrigez mogao da napusti redove Real Madrida, a Čelsi se sada pominje kao najrealnija destinacija.

Komadić koji nedostaje - Ovako bi Konte uklopio Rodrigeza u svoje formacije!
Foto: Beta/AP Photo/Francisco Seco
Kolumbijac je u nedelju zapalio fudbalski svet svojom izjavom da ne može da garantuje da će ostati u Madridu, pošto ima primamljive ponude, a po svemu sudeći, u pitanju je tim Antonija Kontea.

Čelsi igra možda i najbolje još od one sezone kada je mleo sa Karlom Anćelotijem ili sa početka ere Žozea Murinja pre 10 godina.

Konte je vezao 11 uzastopnih pobeda, lider je na tabeli sa čak sedam bodova više od Sitija i sigurno grabi ka tituli, iako je sezona tek na polovini.

Sada treba razmišljati i o komadićima koji nedostaju za savršeni mozaik, a odlaskom Oskara, ali i činjenicom da se Pedro i Viljan jedini bore za tu jednu poziciju, otvara se mogućnost da istu popuni neko treći, a to je Rodrigez.

Konteova filozofija u sistemu 3-4-3 je potpuno jasna, Italijan je implementirao svoju najuspešniju metodu rada i stvorio tim gde su desetorica sigurni starteri na svojim pozicijama.

Antonio Konte

Na golu Kurtoa, ispred trio Aspilikueta, David Luiz, Kejhil, u centrali Matić i Kante, spolji igrači Mozes i Alonso, u napadu Azar levo, Košta gore, a desno se smenjuju Pedro i Vilijan.

Prodajom Oskara za 60 miliona, Čelsi bi morao da na dodatu sumu doda svega 20 miliona i da za 80 rastera sve ostale zainteresovane i dovede Rodrigeza.

E sad, zbog čega je Rodrigez možda taj komadić koji nedostaje?

Veoma je moguće da Konte želi poluvalentnog ofanzivca koji može da pokriva barem dve pozicije, a Hames je sigurno sposoban za to, naročito ako se vrati u formu kao kada je igrao kod Karla Anćelotija.

Rodrigez bi mogao da zaigra i iza Azara i Košte, ali i na desnom boku, dok bi Konte takođe dobio i idealnog igrača za formaciju 4-2-3-1 ako ga nekad zlo natera da promeni svoju.

Takođe, ne treba isključiti ni mogućnost da se na primer povredi Eden Azar i u tom slučaju bi Čelsi ostao bez igrača sa sličnim karakteristikama koji spaja vezni red i napad i opasan je po gol i u situacijama jedan na jedan.

Stoga, ovako bi Rodrigez mogao da se uklopi u tim Čelsija i zbog toga je Abramovič spreman da ispuni Konteu najveću novogodišnju želju, dovoljno kombinacija za titulu u Premijer ligi?

Čelsi

Čelsi

Čelsi


  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari