Kolo u senci okršaja na Bridžu, Siti vreba prvo mesto (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
subota 29.09.2018.
10:07
Izvor: Sportske.net

Ima mnogo zanimljivih duela, ali zna se šta je centralna tema ovog kola.

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Zanimljivo kolo u Premijer ligi nas očekuje, jer svako je zanimljivo, ali ovo je definitivno u senci derbija na vrhu, okršaja Čelsija i Liverpula, samo četiri dana nakon njihovog prvog duela.

Čelsijeva pobeda u Liga kupu na Enfildu pokvarila je Liverpulov savršen početak sezone, ali prvenstveni duel je taj koji se čekao. Pobeda "plavaca" posle preokreta verovatno će timu iz Londona dodatno doprineti samopouzdanju, a "crveni" će morati da pronađu način da zaustave Azara.

Belgijanac je ušao u drugom poluvremenu i potpuno je promenio igru Čelsija, a onda je postigao i gol posle one fantastične akcije i solo istupa. Čelsi je tako nastavio niz nepobedivosti u sezoni, serija od osam mečeva, od čega je sedam bilo pobeda. Tim je prošle nedelje odigrao bez golova sa gradskim rivalom Vest Hemom i sada će sigurno hteti da protiv direktnog rivala zakomplikuje trku za titulu.

Liverpul, međutim, ima isti cilj, a trenutno je i jedini tim sa svim pobedama do sada u Premijer ligi, odnosno šest. Navijačima "crvenih" ne treba mnogo da se zanesu, ali je sada još rano za priče o tituli. Mada, ako Liverpul pobedi Čelsi, teško da će bilo ko moći da ih spreči u tome.

Kolo, međutim, počinje duelom Vest Hema i Mančester junajteda. "Đavoli" imaju gomilu problema svih vrsta: sukob Murinja i Pogbe, podele u timu, ali i slabi rezultati. Ne samo da je tim prošle nedelje odigrao 1:1 sa Vulfsima, već je ove nedelje ispao i od Derbi kauntija u Liga kupu.

Pogba

Navijači Junajteda sada se nadaju da će Murinjo i Pogba "zakopati ratne sekire" i krenuti da pobeđuju. Vest Hem, međutim, neće biti lak zalogaj, što je pokazao i protiv Čelsija, pogotovo što bi mogao da bude jači za povratnika Marka Arnautovića.

U ostalim duelima, Mančester siti bi protiv Brajtona trebalo da nastavi sa pobedama, ali se nada i remiju na Stamford bridžu, posle koga bi mogao da se popne na prvo mesto tabele. Arsenal je nastavio sa dobrim rezultatima, a sada dočekuje Votford, iznenađenje s početka sezone, koji je počeo da se sapliće i nema pobedu u poslednje dve utakmice.

Fulam Slaviše Jokanovića i Aleksandra Mitrovića ide u goste Evertonu, još jednom timu koji se muči na početku sezone. Obe ekipe imaju po jednu pobedu, s tim što je ekipa iz Londona osvojila dva boda u poslednje tri utakmice, a Everton samo jedan u istom periodu. Teško je ovde bilo šta predvideti osim dve stvari: oba tima imaju baš slabu odbranu i zato se očekuju golovi, a, naravno, očekuje se i da prvi strelac lige "Mitrogol" nastavi da "rešeta" mreže.

Totenhem je prošle nedelje prekinuo niz poraza trijumfom nad Brajtonom, a očekuje se da nastavi u istom stilu i protiv "fenjeraša" Hadersfilda. Novajlija Vulverhempton dočekuje Sautempton i očekuje se da se vrati pobedama nakon prošlonedeljnog remija sa Mančester junajtedom. Njukasl juri prvu pobedu u sezoni protiv nepredvidivog Lestera.

U nedelju nas čeka samo jedan duel, u kome će novajlija Kardif probati da ostvari prvu pobedu u sezoni, a Barnli drugu. Kolo u ponedeljak zatvaraju Bornmut i Kristal palas, što bi mogao da bude zanimljiv duel.

Parovi sedmog kola Premijer lige:

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naznačeno):

Vest Hem - Mančester junajted (13.30)
Arsenal - Votford
Everton - Fulam
Hadersfild - Totenhem
Mančester siti - Brajton
Njukasl - Lester
Vulvs - Sautempton
Čelsi - Liverpul (18.30)

Nedelja:

Kardif - Barnli (17.00)

Ponedeljak:

Bornmut - Kristal palas (21.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke