Kolo derbija, rimske priče i utakmica prvenstva u Torinu (NAJAVA)

Autor: Vladimir Stojanović
subota 29.09.2018.
11:35
Izvor: Sportske.net

U Seriji A gledaćemo sjajan fudbal ovog vikenda, pogotovo u subotu...

EPA-EFE/DI MARCO
EPA-EFE/DI MARCO

Povezane vesti

U Italiji će biti neverovatno zanimljivo ovog vikenda, čekaju nas dva velika derbija, a kolo već u 15 časova otvaraju rimski rivali.

"Derbi dela Kapitale" je uvek trenutak kada Rim stane, najvažnija utakmica u sezoni, oba tima nisu dobro startovala, mada je Lacio našao formu. Milinković Savić i Kolarov će se suočkiti u ovom meču, Basta nije ni na klupi.

"Vučica" je malo vratila samopouzdanje pobedom protiv Frozinonea, Lacio je ušao u seriju, pa je čak ovo jedan od retkih derbija u koji ulazi kao favorit, mada je Roma nominalno domaćin.

Drugi veliki derbi koji mnogo više znači za vrh tabele je sudar Juventusa i Napolija od 18 časova na "Alijancu". Prošle godine je Kulibali šokirao "Bjankonere" u nadoknadi, tada se činilo da bi Napolitanci mogli do titule, umesto toga njihove iluzije su srušene vrlo brzo u narednom kolu.

Ali, i to je opomena za Juve koji je taj meč odigrao kukavički, i sada imaju tri boda prednosti, ne moraju da rizikuju, ali žele pobedu u ovom meču. Ronaldo je spreman, do sada je Iguain rešavao utakmice protiv Napolija, redovno postizao golove, ali sada je on prošlost.

Izgleda da će Alegri probati da upari i Dibalu i Ronalda i Mandžukića, što na startu sezone nije funkcionisalo, Anćeloti neće odustati od tandema Mertens - Insinje, pojačaće vezni red, a Milik ostaje na klupi. Juve je bez Kedire i Daglasa Košte, ali generalno, imaju dva tima, pa je jasno da to nije hendikep.

Večeras Inter posle tri pobede, računajući i Ligu šampiona želi da uđe u seriju, rival je Kaljari na "Meaci", sem Vrsaljka, svi su spremni, Ikardi bi mogao da odmori, a oporavljeni Lautaro Martinez da zaigra od prvog minuta.

U nedelju je matine u Bolonji gde stiže solidni Udineze, Inzagijev tim je pobedio samo Romu, neće im biti lako protiv "Zebreta" koje su u sredini tabele sa osam bodova.

Kjevu gori pod nogama, u Veronu stiže Torino, Raodvanović će biti u timu, Tomović je povređen, a oporavio se Filip Đorđević koji će početi sa klupe.

Odlična Fiorentina dočekuje Atalantu u veoma zanimljivom meču, Bleki Milenković počinje, nova pobeda bi "Ljubičaste" mogla da lansira i u top 4, a Frozinone koji je očajno počeo sezonu dočekuje zahuktalu Đenovu predvođenu neverovatnim Poljakom Pjatekom. Darko Lazović je najavljen od početka za goste iz Ligurije.

Parma čeka Empoli, a u nedelju uveče, Milan gostuje Sasuolu, u meču koga se Gatuzo plaši, domaćin igra sjajno, Boateng će biti posebno motivisan, a izgleda da se Iguain neće oporaviti što je veliki problem za "Rosonere".

U ponedeljak, Sampdorija čeka SPAL koji je posle sjajnog starta počeo da gubi dah...

Parovi 7. kola:

Subota:

Roma - Lacio 15:00
Juventus - Napoli 18:00
Inter - Kaljari 20:45

Nedelja:

Bolonja - Udineze 12:30
Kjevo - Torino 15:00
Fiorentina - Atalanta
Frozinone - Đenova
Parma Empoli 18:00
Sasuolo - Milan 20:45

Ponedeljak

Sampdorija - SPAL 20:30

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke