Koliko je zaista "težak" trijumf Junajteda na "Etihadu"?

Autor: Nikola Miloradović
subota 07.04.2018.
23:05
Izvor: Sportske.net

Iako će titula izvesno završtii u "plavom" delu Mančestera, Junajted je napravio pravi podvig.

Beta/Nick Potts/PA via AP
Beta/Nick Potts/PA via AP

Povezane vesti

Ekipa Žoze Murinja je potpuno iznenadila "Građane" na njihovom stadionu, te su tako odložili proslavu titule ekipe Pepa Gvardiole.

Siti je dominirao u prvih 45 minuta, a onda je za samo 15ak minuta u nastavku Junajted došao do preokreta, dva gola je postigao Pogba, preokret je doneo Smoling, a odličan je bio i Aleksis Sančez, koji je odigrao najbolju utakmicu od dolaska iz Arsenala, Čileanac je upisao dve asistencije, a nosi i velike zasluge za prvi gol "Đavola".

Razlika na čelu tabele između gradskih rivala je 13 bodova, oba tima imaju po šest mečeva do kraja, jasno je da će Siti uspeti da osvoji trofej, ali je proslava odložena, Junajted nije dozvolio rivalu da proslavlja titulu na njihove oči.

Pobeda Junajteda dodatno dobija na težini, kada se u obzir uzmu sledeći podaci.

Naime, Siti je prvi put poražen na meču na kom je imao dva gola viška, još od oktobra 2008. godine, kada ih je sa 2:3 savladao Liverpul.

Junajted je prvi tim koji je ove sezone slavio na "Etihadu", a interesantno je i da je ovo prvi put da Gvardiola doživi dva vezana poraza, prethodno su u 1/4 finalu LŠ poraženi od Liverpula (3:0), u poslednje tri godine. Prošli put mu se to desilo kada je vodio minhenski Bajern.

Što se tiče Junajteda, oni su u prethodnih mesec dana uspeli da savladaju Čelsi, Liverpul i sada Mančester Siti u Premijer ligi.

Ipak, "Đavoli" neće imati uspešnu sezonu, kako su u igri jedni za osvjanje trofeja u FA kupu, kako im je u PL ostala samo teorija.

"Građani" će se sa druge strane okititi sa dva trofeja, kako stvari stoje, osvojili su Liga Kup, a na putu su da, uprkos današnjem porazu, osvoje i Premijer ligu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
CZYNWA
Sunday, 08.04.2018
01:57

Konacno da mogu reci nesto pozitivno za njega, jer je pokazao da zna postaviti i ofanzivnu taktiku. E sad, zasto to nije uradio na poxetku, to samo on zna.

avatar
jack wilshere
Saturday, 07.04.2018
23:19

I opet je realno ovo neuspjesna sezona za Junajted.. A najveci krivac je Murinjo.. Par puta kad je pustio i naredio napad, oni odigraju odlicno.. Kad god igra defanzivu, oni budu losi..nNajcrnje je sto je lako moglo biti obrnuto, samo da je recimo Utd angazovao Gvardiolu, sta god se mislilo o njemu, covjek ima viziju, ima sistem i zna koji igraci mu to mogu obezbijediti.. Murinjo to nema, vec dvije godine tu, nije doveo nijednog beka, a igra mu je krajnje diskutabilna...

avatar
Oldboy
Saturday, 07.04.2018
23:19

Mančester ako završi drugi može se reći da su imali jako uspešnu sezonu

avatar
Непобедиви
Saturday, 07.04.2018
23:12

Sledece dve utakmice Sitija su Lpool i Totenhem. Tako da je moguće da za 10ak dana na neki nacin bace veliku mrlju na sve ovo sto su uradili tokom ove sezone. Ispadanje iz LS i eventualni poraz od Totenhema bi ih bacio u blazu depru. Da se razumemo, pitanje titule je reseno u decembru, ali nece ipak biti toliko ubedljivo kao sto se najavljivalo.