Kolašinac pokrenuo "Tobdžije", teroru "Građana" se ne nazire kraj

Autor: Boban Filipović
subota 28.10.2017.
17:59
Izvor: Sportske.net

Pobede Mančester Sitija, Liverpula i Arsenala. Luka Milivojević dao gol, ali je Palas zakovan za dno.

EPA/NIGEL RODDIS
EPA/NIGEL RODDIS

Povezane vesti

Mančeter Siti je nastavio da deli lekcije na ostrvu.

Četa Pepa Gvardiole je upisala devetu prvenstvenu pobedu, osvojen je i 'Houtorns', pao je pred liderom i veoma tvrdi i žilavi Vest Brom.

Siti je poveo golom razigranog Liroja Sanea u desetom minutu, nemački reprezentativac je probušio mrežu posle dodavanja Fernandinja, lopta je prošla kroz noge Niomu, koji je izašao u blok, pa Forster nije imao nikave šanse.

Međutim, 'Vrećice' se vraćaju u egal samo tri minuta kasnije. Bivši 'Građanin' Garet Beri šalje maestralan dubinski pas sa Džeja Rodrigeza, koji elegentno prebacuje istrčalog Edersona i poravnava rezultat.

VBA je izdržao samo dva minuta, Mančester Siti je golom Fernandinja vratio prednost već u 15 minutu utakmice. Imali su gosti sreće u ovoj situaciji, lopta je na putu ka golu zakačila Berja, malo promenula putanju, pa prošla Hegaziju kroz noge i na kraju od stative završila u mreži.

Lider je završio posao sredinom drugog poluvremena, posle jedne duge i lepe akcije rezervista Rahim Sterling je samo što je ušao u igru iz neposredne blizine zatresao praznu mrežu posle centaršuta Vokera sa desnog boka.

VBA je u sudijskoj nadoknadi ublažio poraz, Metju Filips je postavio konačnih 2:3 posle greške Otamendija.

Arsenal u pobedničkom raspoloženju dočekuje duel sa Crvenom zvezdom u četvrtom kolu grupne faze Lige Evrope, 'Tobdžije' su posle preokreta u drugom poluvremenu savladale Svonsi sa 2:1.

"Labudovi" su poveli sredinom prvog poluvremena, Abraham je odlično odigrao u prostor sa Klukasa, koji je pobegao iza leđa uspavanom Beljerinu i rutinski matirao Čeha.

Ipak, početkom drugog dela igre Sead Kolašinac je pokrenuo 'Ganere', Bosanac je prvo doneo poravnanje na asistenciju Ozila, a nedugo potom asisirao Aronu Ramziju za preokret.

Kolasinac

Liverpul se vratio a pobednički kolosek, Klopov tim je slomio otpor Hadersfilda u dugom poluvremenu i slavio sa ubedljivih 3:0.

"Terijeri" su imali dobar momentum u finišu prvog poluvremena jer je Lesl skinuo penal Salahu, koji je, čini se, prstrogo dosuđen, ali je u nastavku bio primoran da vadi loptu iz svoje mreže tri puta.

Danijel Stariž je načeo goste posle dosta sreće u 50. minutu, u 58. Roberto Firmino je duplirao prednost, a pobedu overio Đorđino Vajnaldum 15 minuta pre kraja utakmice na asistenciju Salaha.

Stouk je slavio 'minimalcem' u Votfordu (0:1), Daren Flečer je bio strelac jedinog gola na 'Vikaridž Roudu'.

Vest Hem je u sedmom minutu nadoknade ostao bez pobede u komšiluku protiv fenjeraša.

Ćićarito i Aju su doneli dva gola prednosti u prvom poluvremenu, ali ni dva gola prednosti nije bio dovoljno veliki kapital za pobedu ekipe Slavena Bilića na 'Selharst Parku'. Luka Milivojević je početkom drugog poluvremena bio precizan sa 'kreča' i tako se koliko-toliko iskupio za težak kiks na sredini terena posle kog je pao drugi gol Vest Hema, a u dubokoj sudijskoj nadoknadi Vilfrid Zaha donosi bod Kristal Palasu - 2:2.

Romania Soccer Europa League

Podsetimo da je na premijeri 10. kola Mančester Junajted na 'Old Trafordu' savladao Totenhem, a današnji program završava se duelom Bornmuta i Čelsija na 'Din Kortu'.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
L F C
Saturday, 28.10.2017
18:17

Dobro je, trebalo nam je ovo posle proslog kola. Drago mi je sto je staridz pogodio. Firmino konacno poceo da pogadja, a dobro je i za vajnalduma sto je dao gol. Bravo momci, idemo dalje.
p.s. sada klop i vagner mogu na pivo ( kao sto je i sam klop rekao) :)

avatar
Gorčilo
Saturday, 28.10.2017
21:38

Da nekim čudom do januara budemo na 3-4 boda od 4. mesta bio bih zadovoljan kao da smo prvi. Onda u januaru ponovo pokušati dovesti Van Dajka i Keitu jer postoji opcija da ga dovedemo i u januaru. Bez Manea, Kutinja, Lalane i Klajna ovo je bilo odlično. U sredu protiv Maribora dati šansu TAA, Robertsonu, Grujiću, Čemberlejnu i odmoriti ključne igrače jer nam trebaju spremni za subotu i veoma bitno gostovanje Vest Hemu protiv kog bi nam 2 uzastopna pobeda puno značila za moral ekipe.

avatar
_mladen_
Saturday, 28.10.2017
23:07

Samo da se vrate svi nabrojani igraci i ovo ce sve mnogo bolje izgledati. Plus moraju nesto uraditi u Januaru, ako misle nekako da se uguraju u top cetri, jer ih ja iskreno u ovom trenutku ne vidim tamo, iako navijam za Liverpul.

avatar
L F C
Saturday, 28.10.2017
22:05

Tako je brt, u potpunosti se slazem sa tobom.