Koji je to klub naterao Aleksisa da odustane od Arsenala?

Autor: Nikola Miloradović
subota 23.12.2017.
16:19
Izvor: Sportske.net

Sve je jasnije da Čileanac broji poslednje minuta u dresu "Tobdžija".

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Aleksis Sančez ima još šest meseci ugovor sa Arsenalom, naznaka o eventualnom produžetku saradnje sa "Tobdžijama" nema ni u tragovima.

Čileanac je po svemu sudeći odlučio da napusti severni London, a prema pisanju brojnih medija njegova naredna stanica mogao bi da bude Mančester Siti.

"Građani" su pokušali da ga dovedu i letos, ali je Arsenalu propao transfer Lemara iz Monaka, te je Venger odlučio da zadrži Čileanca.

Bilo je priče da bi Aleksis u Siti mogao da stigne i u januaru, ali onda se pojavila informacija da će Siti sačekati da mu istekne ugovor sa Arsenalom, pa da će mu kada postane slobodan ponuditi veliki ugovor.

Više o svemu tome u nastavku.



Sada je osvanulo i zašto je i kada Aleksis odlučio da ne produži ugovor sa timom sa "Emiretjsa".

Naime, on je imao usmeni dogovor sa Arsenalom decembra prošle godine, bio je voljan da ostane u njihovim redovima i produži saradnju na još par godina.

Ali ubrzo se sve promenilo. Kap koja je za Aleksisa prelila čašu, bio je debakl Arsenala u Ligi Šampiona.

Nakon grupne faze "Tobdžije" je u 1/8 finala sačekao minhenski Bajern, a četa Karla Anćelotiija ih je u dva navrata isprašila. Slavili u Bavarci i na "Alijanc Areni" i na "Emirejtsu" sa po 5:1, pa je Arsenal sa ukupnih 10:2 završio takmičenje u prvoj rundi nokaut faze.

To je nateralo Aleksisa na razmišljanje, kasnije je sve postalo još gore kada Arsenal nije uspeo da se izbori za mesto koje vodi u Ligu Šampiona, te je Čileanac postao odlučan u nameri da ne produži saradnju sa ekipom iz severnog dela engleske prestonice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AronSK
Saturday, 23.12.2017
20:33

Pa da niko ne dobije kredit.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 23.12.2017
19:32

Za krila su godine najveci problem kada dodju u tridesete sto Sancez dolazi sledece godine. Mislim da je to greska Sitija zbog plate, i Sanea i Sterlinga koji igraju sjajno. Opet Siti bar pokazuje ambiciju kao i Junajted koji ce da uzme Ozila a moj Celsi koga ce ? Drinkvotera?

avatar
Barcelonista
Saturday, 23.12.2017
18:03

Pametno, nikad nista tu osvojit nece. Zato je i RVP pobjegao iz Arsenala, treba maci ovog panjata starog i normalnog trenera dovest. Ovoga na salter u banku zaposlit, na kreditno :-D