Ko sve dolazi sa Murinjom u Severni London?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 20.11.2019.
16:41
Izvor: Sportske.net

Uz Portugalca, Portugalci.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Sinoć je odjeknulo, Totenhem se rastao sa Maurisijom Poketinom.

Ubrzo su se pojavile informacije da bi Murinjo mogao da ga nasledi, što je potom i potvrđeno.

"Posebni" se vratio svom poslu, preuzeo je Totenhem Sparse nešto manje od godinu dana nakon što je dobio otkaz na "Old Trafordu".

Puno pitanja se postavlja nakon njegovog dolaska na čelo "Pevaca", a sada je otkriveno ko će biti članovi njegovog stručnog štaba, kao i ko bi mogao da bude novi sportski direktor Totenhema.

Murinjov prvi asistent će biti Žoao Sakramento.

U pitanju je čovek koji je svoj prvi posao imao uz Gerija Spida i Krisa Kolmana u reprezentaciji Velsa, radio je kao analitičar, potom je radio u Monaku uz Leonarda Žardima kao tehnički asistent, da bi 2017. godine postao pomoćni trener Kristofa Galtijea u Lilu.

Iz Lila u Severni London stiže i trener golmana Nuno Santoš, koji je već dobio zeleno svetlo da se pridruži Murinju.

Karlos Lalan će biti kondicioni trener, Đovani Sera je novi analitičar, dok će uz Murinja kao skaut raditi Rikardo Formošino.

Šuška se da bi sa "Pjer Moroja" u ekipu Totenhema mogao da stigne i novi sportski direktor, u pitanju je još jedan Portugalac Luis Kampos.

On je sa Murinjom sarađivao u Real Madridu, veoma su bliski prijatelji i za očekivati je da obnove saradnju u redovima Sparsa.

Kampos je prethodno radio i u Monaku, u čije je redove doveo Bernarda Silvu, Tijemua Bakajoka, Benžamana Mendija i Fabinja, da bi prilikom njihove prodaje "Kneževi" kasnije napravili izuzetan profit.

U Lilu je bio zaslužan za dolazak Nikole Pepea i Rafaela Leaa, obojica su letos napustili klub za velike novce, Pepe je u Arsenalu, Leao u Milanu, a doveo je na "Pjer Moroj" i Zekija Čelika, za kojeg se takođe očekuje da u jednom od naredna dva prelazna roka donese veliki profit "Dogama".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke