Ko ovo gostuje na Vajt Hart Lejnu? Lajpcig "gazi", Totenhem srećniji!

Autor: Milovan Longinov
sreda 19.02.2020.
21:49
Izvor: Sportske.net

Da li je statistika kao bikini da pokazuje sve, a ne otkriva ništa?

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN
Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Procenite sami kakva je sada situacija, ali posle prvih 45 minuta na Vajt Hart Lejnu, statistika je sledeća - Totenhem tri šuta, jedan u okvir gola, Lajpcig 11 pokušaja i od toga tri u okvir gola.

Hrabri Julijan Nagelsman, koji je večeras postao rekorder Lige šampiona, nije se libio da napadne Murinjov tim. Naprotiv, Lajpcig je uglavnom igrao na polovini rivala, pritiskao, kružio i držao loptu, dok je Totenhem čekao svoju šansu iz kontri.

Najopasniji jedan takav prodor, ali na kraju završen bez šanse, imao je Đovani Lo Selso koji je na isteku pola sata igre maestralno izneo loptu sa svoje polovine, gotovo do šesnaesterca rivala, ali je poslao loš pas Bergvajnu.

Na drugoj strani, pred golom Uga Ljorisa bilo je mnogo više uzbuđenja, pošto su gosti koristili svaku situaciju da priprete.

Najbolju priliku propustio je Timo Verner, posle sjajne akcije u 36. minutu, napadač Lajpciga ostao je sam oči u oči sa Ljorisom, iskosa sa leve strane, ali je loše šutirao i kapiten Totenhema bio je na mestu.

Sve u svemu, gosti su u prvih 45 minuta pokazali da su izuzetno brz tim, sa strašnom tranzicijom iz odbrane u napad, gde se posebno ističu utrčavanja iz drugog plana i to po bokovima, da se razbije Totenhem preko bekova.

Anhelinjo je odradio veliki zadatak, igrao je praktično kao krilo, imao nekoliko utrčavanja i proigravanja i utisak je da je Totenhem zadovoljniji rezultatom na poluvremenu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Petar
Wednesday, 19.02.2020
23:02

Ovaj Lajpcig da ima bar solidnog spica bili bi nezaustavljivi. Ja sam gledao njihovih desetak utakmica i na njima je ovaj Verner promasio 70 stopostotnih sansi. Znaci, coveku trebaju deset sansi da bi dao gol.