Ko o čemu, Italijan o testeninama - još jedan Ranijerijev "biser" za pamćenje!

Autor: Aleksa Blaćanin
petak 21.12.2018.
21:10
Izvor: Sportske.net

Rodna gruda je to, ne zaboravlja se tek tako...

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Fulam je vrlo loše započeo sezonu, dali su ogroman novac za pojačanja i izgledali jako loše na terenu, posebno u defanzivi.

Jokanović je platio cenu tih neuspeha, a na njegovo mesto je doveden Klaudio Ranijeri.

Ranijeri je uvek bio "doktor" za odbranu, a kako drugačije, Italijan je. Uostalom, u onoj šampionskoj sezoni sa Lesterom najčešći rezultat kojim je Lester dobijao utakmice je bio 1:0, a najbitnije je bilo da se ne primi gol.

Sada je uzeo jedan vrlo težak zadatak, gotovo nemoguć, a to je da sredi Fulamovu odbranu, u kojoj "duva promaja" na sve strane.

Fulam je na svakoj utakmici ove sezone primio gol, a Ranijeri želi po svaku cenu da sačuva mrežu. Oni su primili 42 gola na samo 17 utakmica, ubedljivo su poslednji u tom aspektu, ali i uprkos tako lošoj statistici, oni su samo tri boda od zone spasa.

"Za Fulam koji se nalazi na dnu tabele, svaki meč je od ogromne važnosti. Svaki meč moramo da shvatio kao borbu za opstanak, sigurno je da nećemo odustati do kraja, moramo da se borimo."

"Meni je potreban clean sheet (meč bez primljenog gola), kao što mi je potreban hleb, kao što mi je potrebna pasta, toliko mi je bitan clean sheet", rekao je Ranijeri.

Igrače je u Lesteru čašćavao picom, hoće li Mitrović i družina već posle utakmice sa Njukaslom ići na pastu?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke