Ko je kriv što će Salah danas biti u crvenom umesto u plavom?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 22.09.2019.
10:42
Izvor: Sportske.net

Svako priča svoju priču, mnogi upiru prstom u jednog čoveka, a istina je negde između. Danas je Salah potpuno drugačiji igrač...

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Liverpul će danas gostovati na "Stamford Bridžu", domaći navijači će se ponovo pitati ko je kriv što danas ne navijaju za Moa Salaha.

Egipćanin nije prvi ni poslednji igrač koga se Čelsi odrekao, setimo se De Brajnea ili Lukakua, ali on je od odlaska iz Londona izrastao u po mnogima najboljeg igrača sveta u ovom trenutku.

Uvek se upire prstom u Murinja koji ga je poslao u Italiju, ali Portugalac kaže da ga je on doveo, a ne prodao.

"Bio je izgubljen u Londonu, još uvek mlad, hteo je da igra, mi smo imali već Vilijana i Azara. Želeo sam da radi žestoko, da vremenom izraste u igrača kakav je danas, ali on je hteo da igra", objašnjava Murinjo.

Nije pomenuo, doduše, da je rekao Egipćaninu da se posle uvodnih šest meseci vrati sa odmora spreman da radi naporno, ili da uopšte ne dolazi.

Salah je imao druge ideje.

"Hteo sam da igram, svakako sam drugačiji nego što sam bio, zreliji, odlazak u Fiorentinu, pa u Romu je bio pravi potez", kaže Salah koji nijednog trenutka ne žali što je brzo otišao iz Londona.

Ostalo je istorija.

"Trenirao sam sa njim, kad je došao, videlo se da je ogroman talenat, ne čudi me što je izrastao u jednog od najboljih igrača na svetu. Ali, tada je bio mlad, nestrpljiv, ko zna šta bi se desilo da je ostao u Čelsiju",
objašnjava Lampard koji će u današnjem derbiju strahovati od Egipćanina.

Salah je sada fizički mnogo jači, iskusniji, pametnije se troši, taktički je mnogo zreliji, Italija ga je očvrsnula.

"Sve se promenilo", dodaje momak koji je iz Bazela stigao u Čelsi proveo godinu dana u klubu, od januara do januara, odigrao samo 13 mečeva i dao dva gola.

Prvo je usledila pozajmica od 18 meseci Fiorentini, pa je onda uspeo da ode u Romu, rizikujući i sukob, na kraju ga je "Vučica" otkupila za 15 miliona, prodala posle dve sjajne sezone Liverpulu za 40.

Od kada se vratio u PL, Mo je odigrao 7 mečeva u pet četiri takmičenja protiv bivšeg kluba, eliminisao ih iz Lige šampiona, dao je dva gola, izgubio mečeve u EL, postigao gol, osvojio i Superkup Evrope, dok je u PL u prošle dve sezone, dobio jednom, izgubio jednom, dva meča su bili remiji. I tu je dao dva gola.

Dakle, tri gola u sedam mečeva, nije loše, one najvažnije je dobio, sigurno će i danas Čelsi strepeti, interesantno dao im je dva gola i kao igrač Bazela u Ligi šampiona.

Derbi 6. kola PL počinje danas u 17:30.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jagger86
Monday, 23.09.2019
07:50

Murinho ,večiti dželat fudbalskim znalcima. Kad je šikanirao Ikera, što ne bi i Salaha. Nevidjeni egomanijak.

avatar
Far Beyond Driven
Sunday, 22.09.2019
19:55

Nije najbolji igrač na svetu. Nije ni blizu. Ali dovoljno je dobar da u tandemu sa jos dva dovoljno dobra (a ni blizu najbolja) moze da kida. I mnogo mi je gotivnije sto se pobede ostvaruju timski a ne tako sto jedan igra a ostali prave scenografiju
YNWA!!

avatar
Стерлинг Арчер
Sunday, 22.09.2019
11:59

Titula koju je Murinjo osvojio je najskuplje plaćena titula ikada...Salaha sam mu još i oprostio ali De Brujnea nikad neću. Kad pomislim kakav je Čelzi tim mogao imati....

avatar
petarpan
Sunday, 22.09.2019
11:44

Ko je kriv sto je Sterling u svetlo plavim dresu? Glupa debata

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Sunday, 22.09.2019
11:14

Kriv je niko drugi nego Murinjo! Tko je pratio Celsi zna o cemu govorim. Salah je i u Celsiju u ono malo odigrani minuta pokazao da je zver ali Murinjo je opet stavljao pre onu nesrecu Oskara nego njega. Druga stvar on je slabo skroz rotieao i bila je ista stvar kao i sa Kuardadom. Nema veze sta je tu je ali za mene jedini krivac je Murinjo. Jer kako je ga uspeo nagovoriti da dodje iz Bazela onda? Kako mu je objasnio da ce biti i za njega mesta a na kraju nije dobio sansu? Pustite price...

avatar
Stabber
Monday, 23.09.2019
07:07

Vi str svi pricalo kako Salah nije kalibar za Celsi, obican trkac a sada ovako pisete... Muka mi je

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Tuesday, 24.09.2019
18:23

Ako je neko piso ne globalizuj na sve navijace.

avatar
Tata Messi
Sunday, 22.09.2019
11:08

Salah najbolji igrac sveta?Nadam se da je ovo sala.I Messi i Ronaldo su bolji od njega

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 22.09.2019
11:43

Missika je bolji madjionicar, niko nije u stanju da nestane kao on hahahahah

avatar
Red to the bone
Sunday, 22.09.2019
13:35

Kako ih je raspao Anfield, sad je i gostovanje Granadi bauk