Ko je bolji, Murinjo ili Gvardiola? Maradona nema sumnju!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 14.11.2018.
13:13
Izvor: Sportske.net

Legendarni Argentinac planira i da provede neko vreme u Mančesteru kako bi učio od najboljeg.

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Jedno od najvećih trenerskih rivalstava današnjice je definitivno rivalstvo između Žosea Murinja i Pepa Gvardiole.

U poslednje vreme, Španac ima više uspeha, osvojio je titulu u Premijer ligi u dominantnom maniru minule sezone, ove je ponovo na čelu tabele i nedavno su njegovi "Građani" lako slavili u derbiju protiv Murinjovih "Đavola".

Portugalac je neretko kritikovan zbog partija Mančester junajteda, kao i slabih rezultata ove sezone, dok Gvardiolu mnogi dižu na pijedestal kao velikog revolucionara i jednog od najboljih u svom poslu svih vremena.

Ipak, Maradona nema sumnju, Murinjo je najbolji trener na svetu!

"Za mene, Mou je najbolji.

Dao bih Pepu zasluge za to što je iskoristio zalet koji mu je dao Johan Krojf.

Rekao sam više puta da Gvardiola nije izmislio tiki-taku. To je učinio "Flako" Krojf.

U ovom trenutku Pep ima mogućnost da odabere kojeg god igrača poželi. Tako je i tiki-taka lakša
", izjavio je Maradona.

Dijego Armando Maradona

Legendarni Argentinac trenutno predvodi meksičkog drugoligaša Dorados, a veruje da još uvek ima prostora za napredak.

Upitan da li bi voleo da radi u Španiji, Maradona je izjavio da bi, ali samo u slučaju da je dugoročan projekat u pitanju, ali i da on pre svega želi da ode u Mančester gde će moći da uči od Murinja.

"Ja kao trener moram da naučim još puno i zbog toga mislim da ću otići u Mančester kod Murinja i pitati ga gomilu stvari.

Jer je on je najbolji bez sumnje
", dodao je Argentinac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Wednesday, 14.11.2018
18:28

Murinju svaka cast sta je uradio sa Portom, Celsijem i Interom. To je nekako bilo posebno, videlo se da pravi razliku... Medjutim nakon toga neke druge stvari su postale bitne, rezultati izostaju, a u MU je vrhunac nemoci i gubitak kompasa. Gvardiola sa druge strane je u City nastavio ono sto je radio sa Barselonom, vidi se da covek ne gubi kompas i ima neku smernicu. City trenutno najdominantniji u Premijer ligi, u LS standardno se muce ali videcemo mozda Gvardiola to promeni ove sezone.

avatar
OGLoc
Wednesday, 14.11.2018
16:33

neka mi neko objasni koji je to murinjov sistem, koji je njegov nacin igranja.. mozda daj go i brani se, smijesno

avatar
El Clásico leyendas
Wednesday, 14.11.2018
20:03
avatar
Velja Sejn
Wednesday, 14.11.2018
16:07

Murinjo je trener koji je ubio lepotu fudbala i pretvorio ga u sahovsku partiju punu taktickih poteza bez imalo entuzijazma za lepotu igre ovog sporta..mozda je na papiru "poseban" ali je njegov tim na terenu izuzetno nezanimljiv,dosadan i statican....navijac sam Uniteda preko 20 godina i ovo sto trenutno gledam je jako tuzno...njegove taktike su ubile onaj stil fudbala koji je rkasio United svih ovih godina....naravno to je samop moje misljenje.Po mom misljenju dva trnera koja trenutno najvise privlace bar meni paznjui svojim radom i nacinom forsiranja igre su Klop i Poketino

avatar
StefMU
Wednesday, 14.11.2018
18:05

U pravu si u potpunosti , secam se da sam se kao klinac zaljubio u Junajted zbog brzine igre i strasti, ovo sad ne moze da prismrdi. Daj boze da Poketino dodje, mada tesko.

avatar
NikkiCFC
Wednesday, 14.11.2018
15:26

Nemam ni ja. Murinjove titule imaju tezinu. Pep nakon sto se dopingovao malo kao igrac ukrao sve od Krojfa pa sa najjacim timom ubedljivo uzeo 2 LS ali zbog sudija. Onda dosao u prvaka evrope Bajern i nista tamo nije napravio fijasko u LS cak je uspeo jednom i kup da izgubi lol. Siti opet fijasko prva sezona tek nakon vise od pola milijarde je dosao do titule ali opet sta god da uradi u Sitiju gledace mu samo LS kao i u Bajernu jer su ga zbog toga iskljucivo doveli.

avatar
dock
Wednesday, 14.11.2018
18:10

Internet ce da se samoubije. Svacega se naslusao.

avatar
Logika i argumenti
Wednesday, 14.11.2018
15:03

Realno nema sta Murinjo je vise ostvario od Gvardiole i to je cinjenica...Al sto se tice modernog fudbala tu je Gvardiola otac nema veze sto je njegov rad inspirisan Krojfom...Ako cemo da zalazimo u krajnost nista od ovoga ne bi bilo da englezi nisu izmislili fudbal.Gvardioli nisu potrebni hvalospevi jer se sve vidi na terenu...

avatar
Boixos_Nois
Wednesday, 14.11.2018
14:41

Čuj ovo Pep ima mogućnost da odabere kojeg god igrača poželi haha a Murinjo nema? Ko mu je kriv kada ne zna da napravi tim. Upravo gledam, Gvardiola od kako je preuzeo Siti je potrošio 541 milion, a Murinjo 418 miliona. Ali Siti je i prodavao više...

avatar
Wednesday, 14.11.2018
14:17

Lako se to moze videti na primeru koliko trenera sa stilom fudbala ima nalik Murinju na svakom cosku,koliko ima trenera nalik Gvardioli i njegovom stilu?Pa svega jedini je Sari koji se pojavio sa Napolijem,pak sa Celzi jos nije ni blizu tog nivoa.