Ko će ostati prvi pred pauzu, kolo u senci okršaja vodećeg dvojca (NAJAVA)

Autor: Pavle Knežević
petak 05.10.2018.
12:32
Izvor: Sportske.net

Mnogo toga će biti jasnije posle ovog kola, kako na vrhu, tako i na dnu tabele. Očekuje se vatromet.

EPA/JUSTIN LANE
EPA/JUSTIN LANE

Povezane vesti

Kao i prošle nedelje, osmo kolo Premijer lige je u znaku jedne utakmice, pošto Liverpul u borbi za vrh dočekuje Mančester siti. Oba tima imaju isti broj bodova i pobednik bi posle ove utakmice ostao sam na vrhu tabele.

Ali, kolo počinje večeras duelom Brajtona i Vest Hema. Domaćin done ka opasnoj zoni, pošto ne zna za pobedu u poslendjih pet kola, a u poslednja dva je izgubio. Doduše, imao je težak raspored, jer je u tih pet kola igrao protiv Liverpula, Totenhema i Mančester sitija.

Neće mu, međutim, biti lako protiv "čekićara", koji su osokoljeni posle prošlonedeljne pobede od 3:1 nad Mančester junajtedom. Kada se na to doda da je Vest Hem pre toga odigrao 0:0 sa Čelsijem, a pre toga u gostima pobedio Everton 3:1, jasno je da ekipa iz Londona ima pobedničke ambicije.

U subotu nećemo gledati utakmicu u "terminu za ručak", koja je pomerena za nedelju, već nas čeka pet mečeva od 16 sati i jedna od 18.30.

Barnli kao da je krenuo putem oporavka, jer je vezao dve pobede, a sada može i treću, jer dočekuje "fenjeraša" Hadersfild. "Klareti" žele njihov Turf mur ponovo postane "tvrđava" i smeši im se pobeda, jer su "terijeri" dodatno loši na gostovanjima - na tri ovosezonska primili su čak 10 golova, a u sedam kola su dali samo tri gola, najmanje u ligi.

Aron Lenon Barnli

Kristal palas dočekuje odlične Vulvse i itekako ima razloga da se brine. U dosadašnjih sedam kola postigao je samo pet golova, a u poslednje tri utakmice kod kuće nije dao gol. "Vukovi" su najprijatnije iznenađenje do sada: imaju samo jedan poraz, a izvukli su po bod protiv mančesterskih ekipa, iako ni oni nisu posebno golgeterski raspoloženi, jer su do sada dali osam golova. Čeka nas rovovska bitka, a videćemo ko će na kraju slaviti.

Lester i Everton su prošle sezone bili u vrhu tabele, ali ovo je sada duel osme i 11. ekipe na tabeli. "Karamele" su prošle nedelje prekinule post od četiri utakmice bez trijumfa, ali su "lisice" u boljoj formi, jer su vezale dve pobede i sada su favoriti.

Totenhem stvarno ne bi trebalo da ima problema protiv Kardifa, uprkos premoru i porazu od Barselone u Ligi šampiona. Velška ekipa nema nijednu pobedu do sada i dala je samo četiri gola. Votford je sjajno počeo sezonu, ali sada nema pobedu već četiri kola, tako da sada protiv Bornmuta ima priliku da se vrati trijumfima. Oba tima imaju po 13 bodova, oba igraju otvoren fudbal, tako da bi ovo mogao da bude zabavan meč.

Dan zatvara duel Mančester junajteda i Njukasla. "Đavoli" su u seriji od četiri utakmice bez pobede u svim takmičenjima, ali su "svrake" baš loše ove sezone - nijedna pobeda, samo dva osvojena boda i četiri postignuta gola. Uprkos svim problemima u Junajtedu, ako ne pobedi ovakav Njukasl, stvarno nema šta da traži u borbi za vrh tabele.

Nedelja je jako zanimljiv dan. Fulam od 13 sati dočekuje zahuktali Arsenal. Ekipa Slaviše Jokanovića nije u dobroj poziciji, pošto je sada u seriji od četiri meča bez trijumfa, nakon njene jedine u sezoni. U te četiri utakmice osvojena su dva boda. Remiji sa Brajtonom i Votfordom i poraz 3:0 od šampiona Mančester sitija su razumljivi rezultati, ali brine prošlonedeljni poraz od Evertona 3:0.

Slavisa Jokanovic

Sa druge strane, Arsenal je u odličnoj formi. Nakon dva šokantna poraza u Premijer ligi u prvoj sezoni od odlaska Arsena Vengera, "tobdžije" su vezale osam pobeda u svim takmičenjima: pet prvenstvenih, dve evropske i jedna u Liga kupu. Navijače Arsenala raduje posebno što se odbrana popravila, tako da je tim u poslednje četiri utakmice primio samo jedan gol. Sve to znači da je Arsenal favorit u malom londonskom derbiju.

Čelsi je u dobroj formi pred gostovanje Sautemptonu, iako je sada vezao dva remija. Ekipa pod Sarijem igra odlično, a samo je Staridžov gol u 88. minutu prošlonedeljnog derbija sprečio "plavce" da uzmu sva tri boda protiv Liverpula. Sarijev tim se doduše pomučio da pobedi MOL Vidi našeg Marka Nikolića 1:0 u četvrtak, ali zna se da mu je prvenstvo prioritet.

Alvaro Morata Eden Azar

Čelsi ima dva boda manje od Liverpula i Sitija, koji kasnije istog dana igraju derbi kola, a stvarno ne bi trebalo da ima problema protiv Sautemptona, koji ima samo jednu pobedu u sezoni, tako da će posle ove utakmice verovatno pasti negde u opasnu zonu.

Lideri Premijer lige zatvaraju dan i kolo. Šampion Mančester siti dolazi na Enfild, a pobednik će otići na reprezentativnu pauzu kao lider na tabeli. Oba tima su neporažena do sada i imaju po 19 bodova, mada "građani" imaju bolju gol-razliku. Oba tima su u sjajnoj formi, a imaju identičan skor i u Ligi šampiona, koju su igrali tokom nedelje, mada postoje neka pitanja oko forme "crvenih".

Liverpul je izgubio na gostovanju Napoliju 1:0 u sredu, golom koji je primio u samoj završnici meča. To mu je bio i treći meč bezu pobede, jer je pre toga igrao 1:1 sa Čelsijem u prvenstvu, a pre toga je od istog rivala izgubio u Liga kupu.

Siti je u gostima izborio pobedu nad Hofenhajmom 2:1 i tako vezao četvrtu pobedu u svim takmičenjima, nakon šokantnog poraza 1:2 od Liona kod kuće u Ligi šampiona. Oba tima su u fenomenalnoj formi u prvenstvu, ali je Siti u nešto boljoj, jer je dao 21 gol, naspram Liverpulovih 15. Obe ekipe primile su po tri gola.

Videćemo u nedelju da li je Liverpulova forma u padu, ili je poraz u sredu bio samo "kiks". Nije zanemarljiv podatak ni da Siti više od godinu dana nije pobedio Liverpul, koji je od tada slavio tri puta - dva puta u Ligi šampiona i jednom u prvenstvu.

Parovi osmog kola Premijer lige:

Petak:

Brajton - Vest Hem (21.00)

Subota (utakmice počinju u 16, osim ako nije naglašeno):

Barnli - Hadersfild
Kristal palas - Vulvs
Lester - Everton
Totenhem - Kardif
Votford - Bornmut
Mančester junajted - Njukasl (18.30)

Nedelja:

Fulam - Arsenal (13.00)
Sautempton - Čelsi (15.15)
Liverpul - Mančester siti (17.30)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke