Ko će naslediti Monćija u Rimu?

Autor: Nikola Miloradović
subota 09.03.2019.
10:26
Izvor: Sportske.net

Novog trenera su već dobili, ostaje pitanje ko će biti novi sportski direktor.

EPA-EFE/CLAUDIO PERI
EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Povezane vesti

Velike promene na "Olimpiku" nakon poraza od Porta u Ligi šampiona, trener Euzebio di Frančesko je dobio otkaz, za njim je otišao i sportski direktor Monći, gotovo čitav stručni štab je takođe napustio "Olimpiko".

Klaudio Ranijeri je već postavljen za novog trenera, on će predvoditi ekipu do kraja sezone, ukoliko izbori Ligu šampiona, utisak je da će ostati i duže.

Što se tiče Monćija, on će u Arsenal, gde ga čeka Unaj Emeri, sa kojim je pravio čuda u Sevilji.

Njega je na mestu sportskog direktora zamenio Federiko Masara, koji je bio pomoćnih španskom stručnjaku za transfere, ali i Sabatiniju pre njega.

Kako stoje stvari, Masara bi i naredne sezone mogao da bude na funkciji sportskog direktora u Rimu, ali postoje i druge opcije.

Pominje se i legenda kluba Frančesko Toti, ali i Federiko Balzareti, a nije tajna da su već neko vreme u priči i sportski direktor Intera Pjero Ausilio, kao i Masimilijano Mirabelji.

Mirabelji, koji je poslednji angažman imao u Milanu, dva puta je bio na tribinama "Olimpika" i ostavio je utisak da bi rado preuzeo funkciju u redovima "Vučice".

Što se tiče Ausilija, ima dobar odnos sa klubom, posebno nakon tranfera između Rome i Intera, u kojem su u Rim stigli talentovani Zaniolo i Davide Santon, dok je u Milano otišao Naingolan.

Nije to sve, italijanski mediji navode i da je Danijele Fađiano, sportski direktor Parme u priči, činio je čuda u Sijeni i Trapaniju i veoma je cenjen, ali njega prati i Inter.

Neće biti ništa od povratka Valtera Sabatinija, dok je upravi "Vučice" interesantan i sportski direktor Kaljarija Karli.

Dakle, puno imena u igri, za sada kao najrealnije rešenje zvuči Federiko Masara, koji je i preuzeo funkciju od Monćija, ostaje da se vidi da li će na tom mestu ostati i po završetku sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke