Ko će naredne sezone biti "novajlije" u 'ligama petice'?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 16.04.2018.
19:25
Izvor: Sportske.net

Borba za plasman u "lige petice" ulazi u završnu fazu, a evo koji su klubovi već "bukirali" mesta u najviši rang takmičenja.

Povezane vesti

Završnica sezone daće nam odgovore na pitanja vezana za to koji će sve klubovi biti eliminisani iz "liga petice", odnosno ko će zauzeti njihova mesta iz nižih rangova.

Ukoliko pogledamo tabele drugih liga Engleske, Španije, Nemačke, Italije i Francuske videćemo da je samo jedan klub ozvaničio plasman u viši rang, ali ima onih koji su na pragu da učine isto.

Pođimo od engleskog Čempionšipa gde je Vulverhempton tri kola pre kraja overio plasman u Premijer ligu. Trostruki šampion Engleske vraća se u elitu posle šest godina.

Drugoj poziciji na tabeli koja takođe garantuje direktan plasman u Premijer ligu najbliži je Kardif, dok će Fulam i Aston Vila vrebati svoju šansu u završnici prvenstva.

Jedan klub obezbediće mesto u engleskoj eliti preko čuvenog plej-ofa.

U španskoj Sengundi situacija je dosta neizvesna. Na čelu tabele nalazi se Sporting Hihon sa istim brojem bodova (64) kao i drugoplasirani Rajo Valjekano.

Od trećeg do šesto mesta nalaze se Hueska, Kadiz, Numansija i Real Ovijedo a trećeg i šestog dele tri boda i može se reći da sedam kola pre kraja ti klubovi imaju jednake šanse da se izbore za direktan plasman u Primeru.

U nemačkoj Cavajti do kraja je ostalo da se odigra još četiri kola. Fortuna iz Dizeldorfa drži lidersku poziciju na tabeli sa dva boda više od drugoplasiranog Nirnberga. Direktnom plasmanu u Bundesligu još uvek može da se nada i Holštajn iz Kila koji zaostaje dva boda za Nirnbergom i zauzima treće mesto koje garantuje baraž sa šesnaestoplasiranim iz Bundeslige.

Kod Italijana treba da se odigra još sedam kola i zbog toga je nezahvalo davati neke ozbiljne prognoze. Empoli je viđen u Seriji A jer vodi na tabeli sa 70 bodova, jedanaest više od Palerma i Frosinonea.

Pošto za drugoplasiranim Palermom šestoplasirana Peruđa zaostaje pet bodova slobodno se može reći da direktnom plasmanu u Seriju A još uvek mogu da se nadaju Frosinone, Parma, Bari i Peruđa.

Plasman u francusku Ligu 1 uskoro bi mogao da overi Rams koji ima 12 bodova više i utakmicu manje od trećeplasiranog Ažaksioa na pet kola pre kraja.

Oko drugog putnika u Ligu 1 odlučivaće Nims i Ažaksio. Jedan od ta dva kluba trebalo bi da zaigra i u baražu protiv osamnaestoplasiranog iz elitnog ranga takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke