Ko će na gol Reala u "Madrilenju"?

Autor: Ivan Cvetković
petak 28.09.2018.
14:20
Izvor: Sportske.net

Interesantan scenario u najavi.

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Ako Julen Lopetegi ostane veran svojoj filozofiji rotiranja golmana - Tibo Kurtoa bi trebao da bude među stativama protiv svog bivšeg tima Atletiko Madrida.

Sam nastup će ga načiniti tek devetnaestim igračem koji je nastupao u Madrilenju za oba tima. Ovaj podvig će deliti sa imenima poput Hugo Sančeza, Rejesa, Pako Ljorenteom, Esnaiderom i Santiago Solarijem.

Belgijanac već ima devet odigranih madridskih derbija kao bivši golman Jorgandžija. Izgubio je šest, dobio dva i remizirao jedan.

Dosta pomešanih emocija u susretima protiv Real Madrida, svakako najtužnija uspomena jeste finale Lige šampiona  2013/14 i gol Ramosa u samoj završnici meča. Kasnije su u produžecima Kurtou savladali još Bejl, Marselo i Ronaldo donevši čuvenu La decimu  "Kraljevskom klubu".

Svakako najbolji madridski derbi za njega je bio u sezoni pre ove u 2012/13 kada je Atletiko tada dobio Real Madrid u produžetku golom Mirande u 99. minutu i osvojio Kup Kralja. Na klupi Reala je tada sedio Portugalac Žoze Murinjo.

Lopetegi

Oba tima dočekuju ovaj duel u različitim raspoloženjima.

Real je ubedljivo pobeđen od strane Sevilje, a nesrećni Kurtoa je vadio tri puta loptu iz svoje mreže. Belgijancu se ne može zameriti ni za jedan gol čak je sprečio par odličnih pokušaja Andalužana za ubedljiviji poraz.

Sa druge strane, Atetiko ulazi posle odlične partije, posebno u prvom poluvremenu protiv Ueske rešivši taj duel u svoju korist rezultatom 3:0.

Stanje na tabeli La Lige je takvo da Real zauzima drugu poziciju dok je Atletiko treći sa dva boda manje od svojih komšija.

Tako da nam ostaje da sačekamo subotu i 20:45 časova i videti konačnu odluku Lopetegija u pogledu golmana. Nastup Kurtoe bi svakako dao poseban šmek ovoj utakmici.

PIŠE: Stefan Matić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke