Klubovi Premijer lige složni, najveći teret na fudbalerima, da li je ovo rešenje pravedno?

Autor: Beta Beta
petak 03.04.2020.
22:34
Izvor: Beta

Izgleda da su Englezi pronašli rešenje koje se igračima baš i neće dopasti.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Klubovi engleske Premijer lige predložiće svojim fudbalerima smanjenje plate od 30 odsto kako bi se sačuvala zaposlenost, nakon što je objavljeno da se sezona neće nastaviti dok ne bude bezbedno zbog pandemije korona virusa.

Svi klubovi su se složili da igračima predlože "kombinaciju uslovnog smanjenja i odlaganja".

Premijer liga će dati 125 miliona funti Engleskoj ligi i Nacionalnoj ligi i 20 miliona funti zdravstvenim vlastima i najugroženijima.

Klubovi i dalje nameravaju da završe takmičenja u šampionatima i kupovima.

"Svako vraćanje takmičenjima odvijaće se samo uz punu podršku Vlade i kada medicinske smernice to dozvole. Premijer liga se neće vratiti početkom maja, a sezona 2019/2020 će se nastaviti samo kada to bude bezbedno i primereno", navodi se u saopštenju Premijer lige, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Na fudbalere je obraćena posebna pažnja, a posebno sekretar za zdravstvo Met Henkok, koji je rekao da bi oni trebalo da pristanu na smanjenje plata i odigraju svoju ulogu u pružanju podrške tokom pandemije korona virusa.

Kapiteni klubova, predvođeni Džordanom Hendersonom iz Liverpula, razgovarali su o osnovanju humanitarnog fonda za pomoć zdravstvenom sistemu.

Posle današnjeg sastanka Premijer liga je predložila da se smanje plate kako bi se "sačuvala zaposlenost u fudbalu".

"Ove smernice će se stalno kontrolisati kako se okolnosti budu menjale. Liga će biti u redovnom kontaktu sa Udruženjem fudbalera, a sindikat će se priključiti sastanku između Lige, igrača i predstavnika klubova u subotu", navodi se u saopštenju.

To bi značilo da bi fudbaleri podneli kompletan teret neigranja poslednje trećine sezone za koju ne bi bili plaćeni kako bi klubovi izbegli finansijske probleme.

Baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke