Klop srećan zbog Sitija, nesrećan zbog odluke suda

Autor: Beta Beta
utorak 14.07.2020.
16:42
Izvor: Beta

Klop smatra da odluka o ukinutoj suspenziji Sitiju nije dobra za fudbal.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da je odluka Suda za sportsku arbitražu (CAS) da poništi dvogodišnju suspenizuju iz evropskih takmičenja Mančester sitiju nije dobra za fudbal i ponovio da podržava pravila finansijskog fer pleja.

"Srećan sam što Siti može da igra u Ligi šampiona, ali mislim da jučerašnji dan nije bio dobar dan za fudbal. Zato što mislim da je finansijski fer plej dobra ideja. To pravilo je tu da zaštiti klubove, da zaštiti takmičenje", rekao je Klop za Skaj.

"To je bila ideja od početka, da niko ne preteruje u trošenju novca i takve stvari. Klubovi moraju da osiguraju da novac koji žele da potroše, da je iz pravih izvora", dodao je trener šampiona Premijer lige.

CAS je juče uvažio žalbu Mančester sitija na suspenziju od dve godine iz evropskih takmičenja.

UEFA je u februaru je suspendovala Siti zbog ozbiljnog kršenja pravila finansijskog fer pleja između 2012. i 2016. godine. Siti se žalio, a CAS je usvojio žalbu navodeći da je odluka UEFA bila "neosnovana i zastarela".

Klop smatra da ta odluka može da bude korisna za njegovu ekipu sledeće sezone, pošto će se Siti takmičiti na četiri fronta, ali je rekao da bi presuda CAS mogla da ima negativan uticaj na fudbal u celini.

"Zaista se nadam da će pravilo o poštovanju finansijskog fer pleja opstati, pošto vam makar daje neku granicu koju ne možete da predjete, što je dobro za fudbal. Ako to počnete da radite tako da više nikoga nije briga, najbogatiji ljudi ili zemlje mogu da rade šta žele i to bi takmičenja učinilo težim", naveo je Klop.

baner 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueMoon
Tuesday, 14.07.2020
18:32

Ne znam kakve veze FFP ima sa Sitijem? Sud je dokazao da je pokusaj UEFE i vecine "vodecih" Evropskih klubova da zaustave Sitijev napredak baziran na laznim dokazima.

avatar
Crveni Lucifer
Tuesday, 14.07.2020
17:30

Kakav je troglodit ovaj klop, samo gleda da se kome slucajno ne zameri, kao nije dobro ali sam srecan zbog njih, samo neke populisticke izjave daje, uvlaci se masi. To je najgori tip ljudi, nikad ne znas sta ti zaista misli a samo ti se kezi, jedno misli, drugo govori, trece radi, ali masa ga voli jer uvek govori ono sto zele da cuju, opasan manipulator