Klop negoduje zbog pomeranja KAN-a: "Ovo je katastrofa"

Autor: Beta Beta
petak 17.01.2020.
19:55
Izvor: Beta

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da je vraćanje Kupa Afričkih nacija na termin u januaru "katastrofa za njegov klub".

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Kup Afričkih nacija 2021. godine održaće se u Kamerunu, ali će umesto na leto turnir biti održan u januaru zbog nepovoljnih vremenskih uslova u toj zemlji.

Liverpul će tada na mesec dana ostati bez veoma važnih igrača, Senegalca Sadija Manea, Egipćanina Mohameda Salaha i Nabija Keite iz Gvineje.

"Ako budemo morali da donesemo odluku o dovođenju nekog igrača, to će morati da bude važna odluka. Znaš da na četiri nedelje ne možeš da računaš na te igrače. Kao klub moramo da razmišljamo o tome. To ne pomaže fudbalerima iz Afrike", rekao je Klop, preneo je "Bi-Bi-Si" (BBC).

Kup Afričkih nacija je 2019. godine održan u Egiptu tokom leta, nakon što se turnir tradicionalno održavao u januaru i februaru. Odluka o pomeranju doneta je 2017. godine i pozdravili su je mnogi evropski klubovi.

Pomeranjem takmičenja osigurano je da se ono neće sudariti sa proširenim svetskim klupskim prvenstvom, koji Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) organizuje u Kini u junu 2021. godine.

Liverpul je samo jedan od brojnih premijerligaških klubova koji će na mesec dana izgubiti prvotimce.

"Poštujem to takmičenje, volim ga i gledao sam ga u prošlosti. To je zanimljiv turnir. Ali, mi uopšte nemamo nikakvu moć i ako kažemo da nećemo da pustimo igrača, on će biti suspendovan. Ako je fudbaler povredjen i ne može za nas da igra, mi moramo da ga pošaljemo u Afriku da oni to provere i za nedelju ili dve on će se vratiti. U današnje vreme, to ne bi trebalo da bude tako", naveo je Klop.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveni Lucifer
Friday, 17.01.2020
21:39

Ovaj flop samo kuka i sve mu smeta, tako mu smetalo kad su drugi kupovali igrace za velike novce pa za manje od godinu dana lik obori dva svetska rekorda, smetalo mu trosenje velikih svota novca pa potrosi za jedan rok 300 miliona, smetalo mu uvodjenje vara kad je krao city i romu pa sada kada sa varom legalno kradu koga stignu ni to mu vise ne smeta, prebolece on i ovo

avatar
Johny_Quid
Saturday, 18.01.2020
00:20