Klop: ''Ne krivim Sautgejta za povredu Lalane''

Autor: Beta Beta
petak 31.03.2017.
13:15
Izvor: Beta

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da Fudbalski savez Engleske, Premijer liga i klubovi treba zajedno da planiraju mečeve reprezentacije kako bi se u budućnosti izbegle povrede igrača.

Beta/Peter Byrne/PA via AP
Beta/Peter Byrne/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaler Liverpula Adam Lalana povredio je butinu na meču između Engleske i Litvanije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Selekcija Engleske je igrala i prijateljski meč protiv Nemačke, samo 72 sata nakon utakmice Liverpula i Mančester sitija.

Lalana je odigrao nešto više od sat vremena protiv Nemačke u Dortmundu, kao i svih 90 minuta protiv Litvanije na Vembliju.

"Teško je izgubiti igrača kao što je Lalana na četiri nedelje, što bi moglo da znači da će da propusti i osam utakmica. To je baš mnogo. Svi moramo da počnemo da radimo zajedno, i FA, Premijer liga, klubovi, televizije, kako bismo prodali što bolji proizvod", rekao je Klop za britanske medije.

Nemački trener rekao je da ne krivi Gareta Sautgejta zbog toga što je Lalana igrao na obe utakmice, jer je, kako je naveo, selektor Engleske bio pod ogromnim pritiskom da na teren izvede najbolji tim.

"Ne krivim nikoga, posebno ne Sautgejta. Da Lalana nije igrao protiv Nemačke, štampa bi odmah pitala: 'Da li želiš da pobediš'"
, rekao je Klop.

Liverpul je četvrti na tabeli Premijer lige sa 57 bodova, a sutra ga očekuje gradski derbi i duel protiv Evertona.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke