Klop hvali Pavkova, a ima i temu za razmišljanje posle Beograda

  • Autor: Pavle Knežević

  • 06. novembar 2018.

  • 21:47

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Liverpula nije krio da je Zvezda bila bolja večeras.

Klop hvali Pavkova, a ima i temu za razmišljanje posle Beograda
Foto: EPA/Srdjan Suki
Liverpul je izgubio, Crvena zvezda je zasluženo pobedila, što je priznao i Jirgen Klop, koji je posle utakmice pohvalio i heroja pobede crveno-belih Milana Pavkova.

Engleski novinar je pitao trenera da li može otkrije šta je tačno bilo loše u igri, koristeći engleski izraz "upreti prstom u to".

"Treba mi 10 prstiju za to. Staridž je promašio prvu šansu, a svaki gol u ovakvoj utakmici vodi u posebnom smeru. Pravili smo previše prekida, a drugi gol je došao niotkuda. To nije dobro u ovakvoj atmosferi i u ovakvoj utakmici, jer onda morate da igrate u negativnoj atmosferi.

Imali smo nekoliko loših situacija, ali i šansi, bili smo vrlo dominantni u drugom poluvremenu. Imali smo skoro pa šanse, ali najveće su bile u poslednja dva-tri minuta. Moramo da čestitamo Zvezdi, zaslužili su, dobili su tri boda, mi nismo dobili ništa
", rekao je Klop.

Mnogo se pričalo o atmosferi pre utakmice, da li je ona uticala na vaše igrače?

"Ne znam. Bila je dobra fudbalska atmosfera, nije bila da ne može da se igra, da treba da se neko plaši. Bila je fudbalska atmosfera, razumemo to, bilo je glasno. Ne znam, buka nije problem, ali atmosfera u celom klubu...Mogli smo da osetimo sve do svlačionice, bili su svi u jako pozitivnoj atmosferi, a mi smo bili u suprotnoj.

Nije nam bilo lako, nisu stvari došli na svoje mesto, nismo uspeli da završimo. Nažalost, videli smo nekoliko ovakvih utakmica, teško je pronaći 'modžo' posle, jer to treba da dođe prirodnim putem
", rekao je Klop.

Da li vas je Zvezda nečim iznenadila?

"Nismo iznenađeni, slično je bilo u prvoj utakmici, ali tamo smo igrali bolje i davali smo golove, a danas smo Zvezdi olakšali utakmicu. Ovde smo krenuli dobro, ali smo izgubili", rekao je Klop.

Da li ste očekivali ovakav nastup Pavkova?

"Sigurno ne da postigne dva gola. On je promenio utakmicu u Salcburgu i znao sam da če i sada biti tako. Kada smo videli da će igrati, znali smo da će biti drugačije, jer on je gol-igrač i znali smo da će promeniti igru Zvezde. Mislim da je drugim golom iznenadio i sam sebe. Igrao je zaista dobro", rekao je Klop.

Posle Napulja i Beograda, može li se reći da Liverpul ima problem da igra van Enfilda?

"Nešto nam je falilo u igri, napravili smo nekoliko izmena. To nije problem, ali moramo brzo to da promenimo jer idemo u Pariz za 15 dana. Rano je govoriti da imamo problem van Liverpula, ali to je nešto na šta ćemo obratiti pažnju i o čemu moramo da razgovaramo", rekao je Klop.

  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari