Klop doneo odluku koja se neće svideti navijačima, odustao od trofeja?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 27.01.2020.
14:45
Izvor: Sportske.net

Nemac doneo odluku sa kojom se mnogi ne slažu.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Liverpula su sinoć gostovali u Šruzberiju u okviru četvrte runde FA kupa.

Vodili su sa 2:0 na startu drugog poluvremena, ali je borbeni trećeligaš uspeo da poravna rezultat i na kraju da izbori remi i revanš na "Enfildu".

Klop je pred ovaj duel promešao karte, izveo je kao i u trećem kolu protiv Evertona, veliki broj mladih igrača, ali i nekoliko prvotimaca poput Fabinja, Matipa, Origija i Lovrena.

Kada je Šruzberi poravnao, bacio je sve karte na napad, uveo je Salaha umesto Matipa, poslao je teren i Firmina, ali nije urodilo plodom, domaćin je izdržao, imali su čak fudbaleri Šruzberija i priliku da slave, ali je nisu iskoristili.


Bilo kako bilo, igraće se revanš, velika stvar za omaleni Šruzberi, ali su nakon susreta dobili razočaravajuće vesti.

Naime, Jirgen Klop je izjavio da će u revanšu na teren istrčati U23 ekipa, da će je predvoditi i trener rezervnog tima Nil Kričli, jer će prvi tim biti na zimskoj pauzi.

Brojne su reakcije na Ostrvu povodom ove Klopove odluke, mnogi smatraju da nije u redu da se tako ophodi prema najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu, drugi, poput Džejmija Karagera, veruju da bi makar on mogao da ostane uz U23 ekipu i veruje da bi ga navijači zbog takvog gesta još više poštovali.

Videćemo da li će se nešto promeniti u međuvremenu, U23 ekipa Liverpula sa trenerom Kričlijem je već igrala jedan zvaničan meč prvog tima ove sezone i to u Liga kupu, kada je Klop sa svojim pulenima igrao Svetsko klupsko prvenstvo. Poraženi su od Aston Vile sa čak 5:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
_mladen_
Monday, 27.01.2020
22:32

Ako prodju ovo nekako ide na Celzi, nastavlja se Liverpulu najgori moguci protivnici u kupovima.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 28.01.2020
16:20

Sto najgori mi smo slabi :) a da je sudija radio svoj posao vec bi ispali vi.

avatar
_mladen_
Tuesday, 28.01.2020
20:35

Veruj u sta god hioces, ako ce ti tako biti lakse da podneses sve ovo. :)

avatar
House Anfield
Monday, 27.01.2020
20:57

U Engleskoj se u toku jedne sezone odigra (zavisno od plasmana u kupovima) najvise utakmica gledajuci ostale lige. S obzirom da Liverpool i nema bog zna kakvu klupu ne treba rizikovati povredu najboljih igraca. Razumem Klopovu odluku jer to radi kako bi zastitio igrace i od onako velikog broja utakmica kao i da bi ih odmorio za ligaske utakmice koje da se ne lazemo ipak imaju vecu vaznost nego kup. Ako Liverpool osvoji ligu a na dobrom je putu da to uradi nakon 30 godina niko nece obracati paznju na to sto nisu igrali angazovano u kup takmicenjima. Mozemo zamisliti kakve bi posledice na primer bile da se na toj utakmici eventualno povrede Van Dajk ili Firminjo.

avatar
RaZZoR (6xx)
Monday, 27.01.2020
18:15

Izbacit iz carbabo kupa sve premier ligase, od cempionsipa pa dalje ubacit sve timove 20 najboljih ubacis u Fa kup i kraj price, meni nikako ne ide u glavu da se igraju dva ista kup takmicenja, FA kup je staro natjecanje i treba da se igra kao i kup kralja u spaniji , al ovaj karbabo il kako se prije zvao karling kup veze sa zivotom nema, samo se trose igraci, englezi su ih prije forsirali pa u ligi prvaka niko meda nije mogao, kako rekoh karling kup za slabije timove najboljih 20-30 spojit onda sa Premierligasima i to je rjesenje da se ja pitam...

avatar
sasa lesa
Tuesday, 28.01.2020
16:49

Slažem se, najbolji sistem..

avatar
Red Demon
Monday, 27.01.2020
17:50

FA rekla da se zimska pauza postuje bez utakmica, Klop samo to postuje. Na njima je sto su stavili utakmicu tad.

avatar
Nemanjici
Monday, 27.01.2020
17:33

Pa neka zahvali medju pet najboljih svetskih stopera kako on za sebe kaze Lovren :)))) sto je prvo dao auto gol a posle ispao kao pajac

avatar
Paul Kersey
Monday, 27.01.2020
17:24

Podržavam Klopa.

avatar
Manchester City F.C.
Monday, 27.01.2020
16:54

Sasvim je u redu da to uradi, ali je skroz bzvz da najavljuje kako će to uraditi, pogotovo da naglašava kako je to u znak neslaganja zbog nepoštovanja odmora za njega i njegove igrače, tim pre što tako sigurno neće ispraviti krivu Drinu.

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 27.01.2020
16:13

Cccc koje nepostovanje, a posle navijaci liverpula pljuju gvardiolu kada je rekao da treba izbaciti revans i da se sve resava u prvom mecu. Ironicno je sto je fa najvise gurao liverpul ove i prosle sezone skandaloznim sudijskim odlukama u liverpulovu korist a oni im ovako vrate u takmicenju koje nosi njihovo ime, druim recima hrani pseto da te ujede

avatar
Jean-Luc Picard
Monday, 27.01.2020
16:06

Odavno ja vicem da 2 kupa veze sa zivotom nemaju. Bar onaj carabao kup treba da postoji izbor za timove da li zele ili ne da ga igraju.

avatar
riquelme
Monday, 27.01.2020
17:45

Bas treba da postoje ali da se ne vrsi pritisak na ekipu. Taman da razigravaju igrace sa klupe koji ne igraju i omladinski pogon tj. kako to kod njih vec ide U23 ili U21 kako god...

avatar
Red blood
Monday, 27.01.2020
15:58

Malo je dublja prica.
Premijer liga je obavestila timove jos pre izvesnog perioda da ce imati tu zimsku pauzu i zamolila ih da ne organizuju nikakve prijateljske meceve,a onda im FA uvali mec u to vreme.
Naravno,prvenstveno su sami krivi,jer su trebali dobiti Sruzberi.
Ne bi bio problem ni da izvede neki kombinovani tim,sa igracima koji manje igraju,ali to bi znacilo da pojedini imaju odmor,a ovi drugi ne.
Tu pretpostavljam da je zeleo da ostane dosledan i da tu najavljenu pauzu igracima i ispostuje.
Ostaje i najvazniji deo sezone,da se prvenstvo mirno privede kraju i da pokusaju i u LS sveziji nego prethodnih sezona da naprave novi podvig,zasto da ne?
A,ja ni klince koji ce izaci protiv Sruzberija ne bih bas otpisao.
I ovako su Lovren i Matip bili najslabiji.

avatar
NikkiCFC
Monday, 27.01.2020
16:16

Kako Totenhemu to nije problem i drugima samo Liverpulu? Poznat je Klop kao neko ko se zali na svaku sitnicu ni kriv ni duzan.

avatar
_mladen_
Monday, 27.01.2020
22:33

Bas si ljkubomoran sto Klop ne trenira Celzi, priznaj. :D

avatar
Red blood
Monday, 27.01.2020
18:11

A kako dan odmice i kako stizu vesti o izjavama ostalih menadzera,ovaj tvoj komentar deluje sve besmislenije i nebuloznije.
Sada je i Rodzers izjavio:"Date igracima pauzu da se odmore i oporave,a onda u sred te pauze ubacite revanse kup takmicenja.Besmisleno!"
I za kraj,Klop se nigde nije zalio,samo je izjavio da je igracima najavio pauzu i ispostovace je.
Tebi ostaje da sikćeš na sve sto ima veze sa Liverpulom.

avatar
riquelme
Monday, 27.01.2020
17:58

Nije navikao na toliko utakmica. Smeta mu to zato sto je poznat da kao ni Sari kada nabazdari ekipu ne menja je uopste. To ga je kostalo bar jedne titule sa Dortmundom a i cesto pocnu povrede pred poslednju trecinu sezone. Sto je i evidento iz godine u godinu... Mada je sada prepustio taktiku i treninge vecim delom svom stafu a on vise radi na menadzerisanju i organizaciji svih tako da jedino jos ovo da iskoreni. Ipak je +16 dosta da bi mu se skrntali igraci poput Fabinja, Manea itd. A da ima duple dve iste ekipe tesko. To nije uspeo ni SAF ni Pep. Nema sanse da ne dodje do razdora. Zato i treba da imaju te kupove gde bi ravijao drcu do 21 godine uz par njih poput Sacirija, Lovrena, Matipa, Origija da lagano prolaze slabije i da stasavaju u igrace protiv jacih.

avatar
riquelme
Monday, 27.01.2020
17:51

Odlicno rezonovanje. Svaka cast. Hteo je da ispostuje navijace. A i ovim gestom dobijaju sansu i treneri mladjih generacija. Ali mislim da je svakako trebalo da bude na klupi. Ipak su navijaci u Engleskoj narucito Liverpulovi to zasluzili. A liga je njima prioritet tako da i treba da ih odmori.

avatar
Red blood
Monday, 27.01.2020
17:32

Ako te bas zanima,Murinjo je izjavio da je u ovako prenatrpanom rasporedu revans izuzetno glupo resenje i da je najpostenije da se odmah igraju produzeci,pa penali.
Kao i trener Sotona,Njukasla,Oxforda i tako dalje..
Samo ne znam sto se vi bunite?
Doduse,ni ovako pored Sitija nemate nikakve sanse,a jos da Klop kojim slucajem ima veliku zelju i za FA kupom..tek onda biste bili na 0% sansi.

avatar
La bestia negra
Monday, 27.01.2020
17:21

Ti si nepoznat zato i places ovde za paznjom

avatar
LFC*19
Monday, 27.01.2020
15:48

Osvojicemo ovaj FA Cup!