Klop bi da stvara, a ne da troši kao mnogi

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.07.2016.
19:27
Izvor: Sportske.net

Nemački strateg protivi se politici mnogih klubova koji troše basnoslovne svote novca na pojačanja.

Beta/AP Photo/Martin Meissner
Beta/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Liverpul deluje sve bolje. Uloženo je dosta novca, ali ne onoliko koliko se na primer sprema da uloži Mančester Junajted, a ni onoliko koliko je uložio Juventus, pa čak ni onoliko novca koliko je potrošila Barselona.

Čeka se i Siti da "odreši" kesu, pa da i oni "prešišaju" Klopove troškove.

Na "Enfild" su stigli Aleks Meninger (bez obeštećenja), Džoel Matip (bez obeštećenja), Loris Karijus (5,3 miliona funti), Sadio Mane (35 miliona funti), Ragnar Klavan (4,25 miliona funti) i Žoržinjo Vajnaldum (23,4 miliona funti).
Izvor: transfermakrt.co.uk.

Kako Klop kaže, on ne voli da kupuje gotov proizvod, već bi da "igrač raste sa klubom".

Nemac je protivnik filozofije mnogih imućnih klubova koji troše "astronomske" svote na pojedince (Pogba u Mančester - 101 miliona funti; Iguain u Juventus - 76 miliona funti).

"Ako dovedete igrača za 100 miliona funti i on se povredi, onda je sve uloženo otišlo kroz dimnjak", rekao je Klop za "ESPN".

klopp

On takođe smatra da je za jedan tim najbitnije da postoji zajedništvo, i da je tim iznad svega.

"Ako trošim novac, to radim jer pokušavam da napravim ekipu, pravu ekipu. Barselona je to uradila. Možete da osvojite prvenstvo, možete da osvajate titule, ali se posmatra i način na koji to radite", izjavio je bivši trener Borusije iz Dormtunda.

Pojasnio je i da nema nameru da se "rve" sa bogatim klubovima oko potpisa igrača, već da će radije "pokupiti nekog van bazena".

"Ako svi plivamo u istom bazenu, onda je taj bazen premali da svi 'ganjamo' iste igrače. Mnogo je fudbalera i van tog bazena. I to dobrih fudbalera, koji čekaju na sledeću stepenicu u karijeri. Njih pokušavamo da nađemo", reči su harizmatičnog Nemca.

"Dobro je znati ko je bio najbolji igrač prošle sezone, ali je interesantnije pokušati da nađeš ko će biti najbolji sledeće godine. Ako bih to znao, onda bi napravio zaista dobar transfer. I značajno jeftiniji, takođe. Za to radimo i nije stvar biti kreativan zato što je to kul ili nešto slično. Ne, suština je naći igrača koji će moći da napravi sledeći korak zajedno sa nama, kod nas", zaključio je Klop, koji se trenutno nalazi u SAD sa svojim timom, u okviru priprema za predstojeću sezonu.

Liverpul će svoju jubilarnu 125 sezonu od postojanja početi 14. avgusta gostovanjem Arsenalu na "Emirejtsu" u derbiju prvog  kola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

80 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Андер Ерера
Sunday, 31.07.2016
18:15

Zašto je onda doveo Manea za 40 miliona kad je mogao dovesti neko mlado krilo, da ne troši pare? Manea su bili u stanju dovesti, nije bio slučaj kao sa nekim drugim igračima da su rivali zainteresovani.nKao što je doveo Manea i Vajnalduma jer niko od većih klubova nije bio zainteresovan, tako bi doveo i Ibru, Gundogana, Mihtarijana ili Kantea da ih nisu htjeli Gvardiola, Konte i Murinjo.nSad ću dobiti minuse jer Klop je ovdje na sajtu kod većine voljen lik pa kao takav ne treba biti kritikovan.

avatar
ADIS-M-UNTD
Sunday, 31.07.2016
16:35

eh sad svidjelo se nama ili ne pare donose uspjeh,niko ne tjera klopa da trosi nek on ceka da neki mladi igraci postanu top pa nek onda napadne titulu. ako hoces da budes u vrhu moras i trositi inace te konkurencija zgazi. real i barsa trose pa su prvaci,bajern trosi pa je napravio privatnu ligu,psg trosi pa se proseta ligom,juve trosi pa dominira u svojoj ligi. strasno je kako neki odvaljuju gluposti kaze najveci transfer od 120 mil:) ono sto je prije dvadeset god bilo 20 mil danas je 100 standard zivota je skuplji ili mozda ovi ekonomisti ovdje misle da je ondos od prije dvadeset god isti. fudbal vise nije fudbal vec biznis koliko para toliko muzike,lester se dogodi jednom u 100 god. :) treba samo pogledat prvake LS u zadnjih deset god da vidimo koje tu zaluto i osvojio bez trosenja.

avatar
Андер Ерера
Sunday, 31.07.2016
18:19

Upravo tako. Lesterova titula je unikat u modernom fudbalu, i baš što kažeš desi se jednom u 100 godina.nKlop nije doveo igrače koje je želio i sada je okrenuo priču na to da stvara tim. Kao da on ne bi doveo Gundogana (dajem primjer) da je bio u situaciji. Ova njegova izjava meni govori da Liverpul neće više trošiti osim eventualno na tog lijevog beka kojeg spominju, jer je alibi a ostalo je još mjesec dana prelaznog roka.

avatar
ADIS-M-UNTD
Sunday, 31.07.2016
21:09

junajted je proslu sezonu mislim ubacio najvise mladih igraca tj talenata pa sto je nije osvojio. mislim da je citav b tim debitovo pogotov radi tih povreda koje su bile. bez ulaganja nema trofeja ne samo u fudbalu u bilo kojem sportu je tako.evo kosarka klubovi iz spanije dominiraju zato sto ulazu a ne cekaju talente da postanu kosarkasi,rukomet opet ista stvar dominacija se djeli na par klubova sto ne bude prvaka neki klub iz bih,srbije ili hrvatske imaju talente ali nigdje ih nema u toj ligi prvaka. tako pustimo se prica za malu djecu i da stvaras igrace ako je iko stvaro igrace to je ajax ali oni tako posluju ne bore se za ls da je osvoje vec se fokusiraju na prvenstvo holandije. svi veliki klubovi moraju trositi radi sponzora nije isto gledati afirmisanog igraca i neko ko treba ro da postane. juce ste mogli vidjeti kad kamera prodze koji su dresovi ibrahimovica na navijacima a imamo sjajnog talenta rasvorda pitanje je koliko njih ima njegov dres. sport je posto biznis i to je to.

avatar
Special One
Saturday, 30.07.2016
12:25

Kako smiješan lik, hahqhq.

avatar
Stari
Saturday, 30.07.2016
11:02

Dok je FSG vlasnik kluba tu ni Klop ne pomaže. Mislim da ce imati sezonu malo bolju od prošle, četvrto mesto bi bilo premija. Ova pojačanja ne mogu više od toga.

avatar
Friday, 29.07.2016
23:57

Hahaha,daj ... Manea si platio 35 m? To mozda moze u Nemackoj,u Premijer ne. A ti trosis svakako,prica nije tacna... Mada te bas gotivom...

avatar
Normal one
Saturday, 30.07.2016
10:17

Koliko je portrosio koliko prodao??Razlika je mizerna,a bice jos manja kad ode Markovic,Benteke,Leiva.

avatar
Андер Ерера
Sunday, 31.07.2016
18:23

Nije to bitno, bitno je da priča priču o 'stvaranju tima' a plaća masno Manea. nUostalom, šta vi imate od te mizerne razlike ako ne ostvarite rezultate, ta priča već podsjeća na Arsenal, s tim da Arsenal ne završava van top 4 već 20 godina a evo zadnjih par godina nisu više ni četvrti, već treći ili drugi su bili.

avatar
ADIS-M-UNTD
Sunday, 31.07.2016
16:55

a iskreno jel mislis da ti moze mane,benteke itd donjet titulu ili grizman bejl,ronaldo itd. koji kubovi su prvaci u ligama petice dali oni trose ili su na lijepe oci osvojili. evo sad ce te vidjeti sta ce se lesteru dogoditi u LS.ne treba se zavaravati sa lesterom sto se dogodilo oni su prvaci zato sto su drugi bili ocajni a ponajvise zbog trenera od prosle sezone. vidjet ce mo ko ce napustiti lester i vidjet cemo koji ce biti ove sezone. filozofija od klopa moze proci u holandskoj,belgiskoj ligi ali u ligama petice tesko.

avatar
Can Demir
Friday, 29.07.2016
21:52

Respect za ovog covjeka.Drag mi je lik.

avatar
malialejandro4LFC
Saturday, 30.07.2016
16:44

Lepo je videti da Celzijev fan ne pljuje vec pohvali,svaka cast! Nadam se dobroj borbi ove sezone sa vama kao sto je uvek i bilo! :)

avatar
Firmino LFC
Friday, 29.07.2016
20:57

Tako to rade pravi majstori, samo jako Klope!

avatar
Marco Popovich
Friday, 29.07.2016
20:44

To je u Engleskoj nemoguce,tako nesto su radili nekada Venger,Ferguson,do nedavno Van Gal.... Situacija je drugacija u Portugalu,Spaniji (citaj Atletiko,Sevilja...),Holandiji,Italiji.....

avatar
xman
Saturday, 30.07.2016
13:14
avatar
Marco Popovich
Saturday, 30.07.2016
15:38

Pogledaj koje je sve klince ubacio u prvi tim prosle sezone

avatar
Paklena pomorandza
Friday, 29.07.2016
20:26

I ovaj pocinje mnogo da filozofira,dao za Manea i Winalduma preko 60 m funti a sto se Barsa tice,opet nebuloza.Pa koliko su oni dali za Nejmara(to valjda nikada necemo saznati)pa za Suareza,Ardu,pa sada Umtitija,pa Vidala,pa ona 2 stopera,Vermalen i Matje,Gomes, ako sam zaboravio neko dopisite.A za njihove astronomske plate i da ne pricamo,Mesi,Suarez,Buskets,Nejmar etc.Tako da....mani se Klope licemerja,danas svako ulaze,ko ima jake sponzore koje kesiraju veliki novac ocekuju i velike zvezde koji ce opravdati taj novac.Veliki novac ulazi u klubove zato i klubovi trose taj veliki novac,to je vrzino kolo,entertejmant,zabava za siroke narodne mase gde se vrte milijarde.Zato ovakve price Klopa su drn drn drn....videcemo na kraju maja ko je bio u pravu.

avatar
Realno nerealan-1
Friday, 29.07.2016
23:49

Barselona je od tih igrača sklopila tim,u Realu isto igraju svetske zvezde pa ne bih baš rekao da su napravili dobar tim,tačnije da taj tim dobro funkcioniše.

avatar
Kaká
Saturday, 30.07.2016
12:00

Evo vako druze. Real mozda ima i bolje pojedince od Barce. Al razlika je u tome sto Real dovodi zvijede koje im ne trebaju i koje ne igraju na svojim pozicijama u timu, znaci ne moze Neymar doci do izrazaja i pokazit sta zna ako igra defanzivnog veznog. A Barsa kupuje pametno ono sto im treba svako igra svoju poziciju i transferima popunjaju samo pukotine koje vide da su slabe tacke bile u predhodnoj sezoni. Znaci stvara jak kolektiv koji eto dugo vremena funkcionira. A Real to nema bitno je kupit igraca a gdje ce igrat to nema veze, to tome grmu lezi zec. Sporki pozzz

avatar
MANUTD
Saturday, 30.07.2016
11:18

Real Madrid je vladajuci prvak Evrope. Kako to taj tim ne funkcionise dobro?

avatar
Normal one
Saturday, 30.07.2016
10:30

Koliko je razlika izmedju prodaje I kupovie Liverpula ove sezone,a koliko kod Junajeda??Mislim neki 25 miliona naspram 190..Neko ko zna ovaj podatak I govori ono sto I ti...

avatar
Sad il\' nikad!
Friday, 29.07.2016
19:52

Svaka cast ovom coveku. I ranije sam simpatisao Liverpul vise nego npr Celzi ili Man siti , sada su mi jos drazi.

avatar
gunner11
Friday, 29.07.2016
19:52

Bravo majstore

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 29.07.2016
19:52

Biće 4-ti u prvenstvu sigurno!

avatar
mosala1983
Friday, 29.07.2016
19:48

Nije n on bas stedeo a nije ni u LS. Licemer ko Toti. Vreme ce pokazati.

avatar
Golzalo Higuain
Friday, 29.07.2016
19:45

pa jest, kad je lpool najmanji veliki engleski klub. budzet mu kao pola junajtedovog, pa mora tako da trazi igrace. Da si u junajtedu ne bi tako pričao, al navikao si ti na to...nekad najveći engleski klub, danas tek peti po veličini. realno pricam, ja navijam za lpool, junajted sam nekad mrzio iz dna duše. dislajkajte vi koliko hoćete ovo je istina!!!

avatar
Normal one
Friday, 29.07.2016
21:09

Liverpul bez problema moze da da 80 miliona za igraca,ali zasto bi kad mogu za te pare da ojacaju svaku liniju tima.I da budzet nam je svakako veci od vaseg ali nije to nikakvo merilo ,trenutno ste mnogo ispred nas

avatar
Андер Ерера
Sunday, 31.07.2016
17:51

Ne može se više za 80 miliona pojačati svaka linija tima, zato što danas svaki kvalitetan igrač se plaća bar 30 miliona. Kad kažem kvalitetan mislim na igrača koji je dovoljno dobar za velike klubove i one visoke domete.

avatar
Golzalo Higuain
Saturday, 30.07.2016
01:58

budzet vas od naseg veci za 50 miliona, al mi smo mnogo ispred vas jer mi smo u svojoj ligi broj jedan s budzetom, a vi u svojoj tek peti u tom je kvaka. I ne možete bžvi toliko dati para niti ste do sada dali!

avatar
(anti)talentovan lik
Friday, 29.07.2016
22:45

5 titula EVROPSKOG SAMPI

avatar
nenadvr
Friday, 29.07.2016
19:45

Svakako da je to ispravna filozofija, ali Klopu je lako jer nema pritisak osvajanja lige, ili cak ulaska u top 4.nDok sa druge strane United npr. ima ogroman brend, 3 sezone je bio ocajan, i potreban im je 'instant' uspjeh. A to je nemoguce bez kupovine igraca. Sto se tice tih 100 miliona, transferi su svakako nenormalno visoki, pa ko kaze da se za tih 100 miliona moze kupiti vise odlicnih igraca prica gluposti

avatar
xman
Friday, 29.07.2016
20:32

Ne razumijem kako Klop ne osjeca pritisak, on je izjavio, po dolasku kod nas, da ako ne osvoji ligu u naredne tri godine da napusta klub, a jedna je vec prosla.

avatar
xman
Saturday, 30.07.2016
13:19

Mislim da si pretjerao sa poredjem sa West Hemom, a to da nememo novac za velika pojacanja nije tacno

avatar
nenadvr
Friday, 29.07.2016
21:48

Druze to realno nije ni blizu pritisku na Murinja, Guardiolu ili cak Vengera. Ocekivanja u Liverpulu su na nivou West Hema, tako da moze i kupovati igrace koji su dostupni na tom nivou

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 29.07.2016
19:44

Mnogi ne shvataju da je Murinjova karijera krenula silaznom putanjom prije godinu ipo dana,isto kao sto je i klub Junajted krenuo silaznom putanjom...Ove sezone ce Klop,Wenger i Gvardiola i Poketino da se bore za titulu.

avatar
NIKE
Friday, 29.07.2016
21:07

Čuj Venger da se bori za titulu, pa ni sa Lesterom nije mogao, a kao sad će sa Mourinhom, Konteom i Klopom, moj SIMKE moj, tebi udarilo ovo oblačno vrijeme.

avatar
(anti)talentovan lik
Friday, 29.07.2016
22:44

Mogu oni, ali samo ako dovedu krstenog napadaca, mada im je opet tu hendikep Venger koji nema gotovo nikakvu ambiciju u poslednjih nekoliko godina.

avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 29.07.2016
19:43

Simpatican je lik, ali mora da shvati da Liverpool nije Dortmund...

avatar
Amar Zornic
Friday, 29.07.2016
19:43

Kraljina , respect

avatar
Ole Gunar Solšer
Friday, 29.07.2016
19:42

Trebaju ti i igraci iz omladinskog pogona, ako hoce kao Barsa koja nije trosila puno bas zbog Mesija, Inieste, Cavija i ostalih.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Friday, 29.07.2016
19:40

na primer junajted je doveo ibrahimovica besplatno a on je bolji od svih liverpulovih napadaca...ibrahimovic besplatno a benteke preko 30 miliona

avatar
(anti)talentovan lik
Friday, 29.07.2016
22:42

On ima 35 godina. Sumnjam da ce biti bolji od Staridza ako se ne bude cesto povrijedjivao, plus Zlatan pogotovo u ovim godinama nema nikakav doprinos odbrani.

avatar
MANUTD
Saturday, 30.07.2016
14:55

Ta liga je smesna zbog njega, on je cinio da izgleda smesna. Zasto niko drugi nije postigao 38 pogodaka u 31 utakmici u toj smesnoj ligi? Zlatan je oborio sve rekorde na medicinskim pregledima, kapiram da je bar duplo jaci od Staridza. Uostalom, samo neko bez trunke objektivnosti moze da kaze da je Staridz bolji od Ibrahimovica ali to me ni ne cudi kod vas simpatizera liverpula.

avatar
MANUTD
Saturday, 30.07.2016
11:16

Na osnovu cega ti je to da nece biti bolji od Staridza? Svi dosadasnji rezultati i igre ukazuju na suprotno. I cuj ovo, Ibra nema doprinos odbrani, a covek na svakom prekidu glumi stopera.

avatar
Savoa
Friday, 29.07.2016
19:37

Slazem se sa Klopom, ali nije na odmet nekad dovesti i neko vece ime.

avatar
Moamer Salah
Friday, 29.07.2016
19:36

Bravo, pametnom dosta

avatar
Normal one
Friday, 29.07.2016
19:36

Majstor!Na prodaje smo do sada dobili oko 40 miliona funti (Skrtel,Ajb,Smit,Alen,Kanjos) a oticice Markovic za preko 10 sigurno,Leiva za preko 5 I Benteke za preko 25 a eventualno moze doci levi bek za max 15.Dakle bice potroseno manje od 80 miliona,a od transfera cemo dobiti najmanje 70 (to je minimum minimuma).

avatar
adis adis
Friday, 29.07.2016
19:56

Haha zato kad izborite el trebate da se udarate po guzi,jer sa tom politikom lp necete vidjet

avatar
Normal one
Friday, 29.07.2016
21:13

Ne znam bas koje tu upravu,ne kazem da cemo osvojiti PL ili ca biti u TOP 4 ali Klopu verujem i uliva mi ogromno poverenje,tako da svaka politika koju gura je I moje miljenje

avatar
cukambre
Friday, 29.07.2016
20:48

Zbog ovoga cenim Klopa,nije rasipnik kao neki treneri.Ja navijam za Junajted,i muka mi je kad vidim kako su poceli da trose.Nije da nismo trosili ranije,al tad se ulagalo pamento i nisu se bacale pare ko sad.Ferguson je znao da nadje igraca koji ce napraviti korak napred sa klubom,bas ono sto kaze Klop.Mozda je i zato Ferguson hteo da ga Klop zameni na klupi Junajteda.Dok dolaze Murinjo i slicni,nece biti kao nekad.A Liverpul ce sa takvim poslovanjem 100 & napraviti dobre rezultate narednih godina.

avatar
Ole Gunar Solšer
Friday, 29.07.2016
19:33

Vidi se da aludira na Pogbu iako taj transfer nije jos zavrsen. Nema problema onda ako se povredi igrac od 100 miliona dolazi jos jedan od 150 miliona nije ni kakav problem.

avatar
MANUTD
Saturday, 30.07.2016
11:14

Zavist ih ubi. Problem je sto on ne moze da dobije rat sa ostalim jacim klubovima oko igraca, pa mora na neko stvaranje da se vadi.

avatar
Ole Gunar Solšer
Saturday, 30.07.2016
15:38

Gle ovog ladno uporedio Staridza i Ibru hahahahahahahah

avatar
(anti)talentovan lik
Saturday, 30.07.2016
14:09

Ibrahimovic je zadnjih nekoliko sezona, najboljih u svojoj karijeri, proveo u smijesnoj Francuskoj ligi maltene bez vecih povreda, Staridz ima 3 sezone iskustva u PL, 10 godina je mladji i dao je 25 golova u sezoni gdje se nije povrijedjivao tako cesto. Sad je na vrhuncu sto se tice fizickog stanja za napadaca, tako da je sasvim logicno da bude bolji od Zlatana ako se ne bude povrijedjivao toliko cesto u sledecoj sezoni.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 29.07.2016
19:31

samo ti stvaraj dok mi igramo LS ti se koprcaj u PL.

avatar
Dakijev psihijatar
Friday, 29.07.2016
21:49

Dzabe igras kad ne mozes da osvojis kao neko 5 puta.

avatar
CZYNWA
Saturday, 30.07.2016
00:08

Za koji klub igras ? Kako se zoves ? Nisam znao da i fudbaleri citaju ovaj sajt !