Kletva i dalje traje, Arsenal se iz Šefilda vraća bez bodova!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 21.10.2019.
22:54
Izvor: Sportske.net

Samo jednom su u istoriji takmičenja slavili u ovom gradu.

Beta/AP Photo/Rui Vieira
Beta/AP Photo/Rui Vieira

Povezane vesti

Spuštena je zavesa i na deveto kolo Premijer lige, utakmicom između Arsenala i Šefild junajteda, odigranom na stadionu povratnika u najviši rang takmičenja.

Uspeli su "Blejdsi" da savladaju ekipu iz Severnog Londona, meč je okončan rezultatom 1:0 (1:0).

Imali su fudbaleri Arsenala veliku priliku u 22. minutu da stignu do prednosti, Pepe je povukao kontru, otišla je lopta na levi bok ka Kolašincu, reprezentativac BiH je poslao dobar centaršut ka Pepeu, ali je fudbaler iz Obale Slonovače ostao bez snage, pa je jedva zakačio loptu i poslao je pored gola rivala.

A onda, 31. minut, korner za domaćina, O'Konel dobro skače i šalje loptu pred gol Arsenala, gde je usamljen bio Lis Muze, koji bez problema matira Lena za 1:0. 

U finišu prvog dela igre još jedna dobra šansa za "Tobdžije", raspalio je Džaka iz velike udaljenosti pa lopti, ali je Din Henderson sjajno intervenisao i sačuvao mrežu.

Inicijativa Arsenala u nastavku, ali bez pravih prilika pred golom rivala.

Jednu od boljih imao je Dani Sebaljos na isteku jednog časa igre, kada je uhvatio volej u kaznenom prostoru rivala, nakon centaršuta Sake, ali je traljavo zahvatio loptu, te je Henderson bez problema intervenisao.

Samo dva minuta kasnije velika šansa na drugoj strani, tukao je Flek iz dobre pozicije, ali pored gola Arsenala.

U 75. minutu dobar šut Pepea sa oko 20ak metara udaljenosti, ali je lopta prohujala pored gola "Blejdsa".

Šefild je izdržao do kraja susreta, upisali su velika tri boda, dok je Arsenal nastavio neslavnu tradiciju, samo jednom su u Šefildu slavili u istoriji Premijer lige (računaju se i dueli sa Venzdejom i Junajtedom) i to davne 1993. godine.

Nakon devetog kola, "Tobdžije" na petom mestu sa 15 bodova, Šefild sa samo tri manje na poziciji broj devet.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Petković
Tuesday, 22.10.2019
00:59

Emeri bolesnik,Genduzi mu bolji od Ozila...pa pogledajte samo klupi Toreira,Laka(dobro covek je bio povredjen) Tirni,Holding sve su to bolji igraci od prvotimaca,ali ne covek je resio da bude najgori trener u istoriji kluba,otkaz sada dok je vreme i dovedes Alegrija i imas sigurno mesto u Ls...

avatar
Bambulica
Monday, 21.10.2019
23:17

Ovaj Ars je više žalosno i trolovat., nije u opste interesantno:-))

avatar
Oldboy
Tuesday, 22.10.2019
06:41

Već godinama, ali ako uspeju 4 mesto, uspeli su u životu

avatar
Provokator
Tuesday, 22.10.2019
06:58

Je l bio rodjen kad je Liverpul poslednji put osvojio PL ?

avatar
Azrael
Monday, 21.10.2019
23:12

Jedva cekam da vidim ledja Emeriju.
Covek nije unapredio igru Arsenala ni u jednom segmentu u poredjenju sa Vengerovom poslednjom sezonom.
Naprotiv, izvodjenje prekida i branjenje istih na nivou beton lige.
Zasto Tierney nije igrao?
Vise mi je muka i od Kolasinca i od Dzake i ostalih mediokriteta.
Nadam se da ce ih Emeri povesti sa sobom kad bude odlazio, a nadam se da ce to biti sto pre.

avatar
Bocevski12
Monday, 21.10.2019
23:12

Emeri glupane da ti oci ne vidim

avatar
Medox
Monday, 21.10.2019
23:05

Na pocetku sezone su se svi rugali Chelsiju, i izbacivali ga iz trke za top4 a sad... Samo da napomenem da je sezona duga i da ne trolujete bezveze navijace Uniteda,Arsenala Tottenhema. Ne budimo kao oni.

avatar
Bidza i Tridza
Tuesday, 22.10.2019
11:32

Па Челсијеви навијачи су први на вестима о Јунајтеду. Кинг,Ники,онај Изет Македонац,Хорда... Сваки клуб има те неке навијаче којима је интересантније да тролују него да пишу нешто о свом клубу.

avatar
Topovi nad Londonom
Monday, 21.10.2019
23:04

Tuga,Emeri,Dzaka,Pepe,tuga!

avatar
Непобедиви
Monday, 21.10.2019
23:14

Pepe, osim onog promasaja je bio odličan i jedini igrac koji je pravio razliku u korist Arsenala. Ali, dosta je veliki problem sto lik mora da se vrati 35m po loptu jer Dzaka ume da doda jedino porpecan pas, Genduzi zatvoren, a Vilok ne postoji na terenu.

avatar
noockey
Monday, 21.10.2019
23:03

Nije mi jasan ovaj Arsenal uopste. YNWA

avatar
Igors Stepanovs
Monday, 21.10.2019
23:00

Svaka cast Sefildu,ljudi znali sta igraju i kako.Dali gol i beton odbrana.A ne ko ovi mucenici iz Londona.Nit se zna ko pije ni ko placa.Igraju mu jedni isti i kad su ocaj.Taktika i izmene i dalje po starom.Jaca klupa od prvog tima bukvalno.Vodi tim ko sto zna engleski.I pre bih da sad preuzme Fredi pa sta bude do kraja.

avatar
Dexter10
Monday, 21.10.2019
23:00

Jos jedna teska utakmica Arsenala protiv Barselone, ovaj, Sefilda Junajteda...Svako kolo kao da igraju protiv Barselone, Bajerna, Man Sitija, Liverpula...Unaj Emeri u misiji da unisti Arsenal izgleda...Danas Pepe najbolji na terenu i on njega izbaci a ostavi nekog Saku koji se nije cuo citavu utakmicu...Sto ne igra Tirni, Beljerin, Ozil, sta se uopste dogadja...Klub kao da je u fazi raspadanja i ceka se samo katanac...9 utakmica u prvenstvu i u svakoj su delovali kao drugorazredna ekipa...Ja sam se nadao da kada ode Venger stvari krenu na bolje ali ovaj Emeri je toliko los da bih ga isutirao iz kluba...

avatar
Crveni Lucifer
Monday, 21.10.2019
23:00

Koja je prevara onaj pepe, trkac obican samo zna da iznese loptu i nista drugo, arsenal kanta sa amatercinom na klupi, lik je nesposoban, ne ume da pokrene ekipu samo stpji blene i mase glavom, ArsenalFanTV ima da gori

avatar
Bambulica
Monday, 21.10.2019
23:16

Dva boda od zone ispadanja :-))., sledeći protivnik je direktan konkurent., imaćemo veliki derbi "fenjerasa"., još ovaj nazovi klub igra na strani.., srećno., šta dr da kažem.

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 26.10.2019
16:55

Ceka se sudar luzera, dva kluba koja nilad nisu osvojila premiker ligu vec sluze da popunjavaju kvotu od 20 ucesnika hahahaha

avatar
StefanK
Monday, 21.10.2019
22:58

Ako moze jedan otkaz za Emerija jer on nije sposoban ni da ove sezone obezbedi top 4 ako ne nesto vise..Kad je Venger bio trener odbrana je bila losa, od kad je ovaj dosao mi nemamo ni napad, a ni odbranu..Ali najvise bode oci sto je nama vezni red konstantno uzasan, da nema igraca da iznese loptu i poveze napad da je to haos..Bitno on da se trese na Ozila ali iskreno ja bih ga sad gledao pa makar se i ne vracao u odbranu, jer je jedini koji moze da napravi sansu ni iz cega..Pepe najbolji igrac mozda na tekmi, ali zavrsnica ocaj, ono sto je promasio nas i kostalo poena..Svi igraci zdravi ali nas trener izgleda bolje zna pa ne igraju, a ne sve to smo i mi sami ocajni...

avatar
Igors Stepanovs
Monday, 21.10.2019
23:13

Ako preko lige ne udje u LS,cak i ako kojim cudom obezbedi LS preko LE,u sta sumnjam,treba mu dati otkaz.

avatar
Непобедиви
Monday, 21.10.2019
22:57

Pisao sam desetak puta (mozda i vise) da ce navijaci Arsenala praviti Vengera od blata. Unai Emeri je najgora stvar koja se dogodila Arsenalu u 21. veku. Sto se same utakmice tice, zasluzena pobeda Sefilda. Imali smo par polusansi. Mislim da je bio penal nad Sokratisom u prvom poluvremenu, ali bolje sto nije sudjen jer se nadam da je Emeri blizi otkazu sa svakim porazom.

avatar
CFC-Macedonia
Monday, 21.10.2019
22:57

Huhuhuhu Arsenal postao Everton to mi se dopada

avatar
IIIPlava Horda GGMU?
Monday, 21.10.2019
22:56

Nikakav Arsenal veceras, bezidejan, malokrvan, neinspirisan. Emeri deluje kao trener bez ideje, cinimi se cetvrto uzastopno gostovanje bez pobede, veliki klubovi sebi to nedozvoljavaju.