"Klempavko" ili giljotina? Petorica trenera gube posao zbog Lige šampiona?

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 07.03.2019.
09:02
Izvor: Sportske.net

Neočekivani ishodi, srušene iluzije, sve to će dovesti do velikih promena i odrediti sezonu nekoliko klubova...

Sportske.net/Aleksandar Obrenović
Sportske.net/Aleksandar Obrenović

Povezane vesti

Recimo, Pari Sen Žermen i Juventus imaju istu nevolju. Prejaki su za domaće takmičenje, pa se učinak trenera gleda kroz takmičenje u Ligi šampiona.

A tu su ambicije bile najviše, da PSŽ prvi put uđe u polufinale u novoj eri velikih ulaganja, da se Juve sa Ronaldom bori za titulu.

Parižani su ponovo stali, ovoga puta šokirala su ih deca iz Junajteda, ni sumnjivi penal nije opravdanje, imali su sve nakon prvog meča i ispali, sada se traži Tuhelova glava. On ima ugovor na još godinu, bolji odnos sa igračima nego Emeri, ali sa druge strane, u klubu su nestrpljivi. Način na koji je ispao, iako nije bilo Nejmara, iako je Kavani bio na klupi bi mogao da mu potpiše otkaz na kraju sezone.

Sa druge strane, Juventusu je ostala još jedna, mala šansa, da napravi podvig i posle 0:2 sa Vande, eliminiše Atletiko. Koliko je realno, to je teško reći, tek Alegri je na izlaznim vratima.

Ispadanje u osmini finala, makar protivnik bio najteži žreb koji su mogli da dobiju neće biti oprošten, pa u Juventusu već razmišljaju, Zidan ili povratak Kontea.

Kraj je svakako za Solarija, mada za njega bi verovatno i osvajanje Lige šampiona bio veliki uspeh, dovoljan da ga iskuju u zvezde i otpuste. Iako je potpisao ugovor do 2021. Real se obezbedio, bez posledica može da ga raskine na kraju ove sezone, što će i učiniti. Solari je i bio prežaljen, a čini se da je do kraja puta stigao i Euzebio Di Frančesko.

U Romi grme da su pokradeni u "Zmajevom gnezdu", ali kada se buka bude smirila, ostaće činjenice, Roma je eliminisana, van top 4 je u Italiji.

"Dosta mi je, odustajem", vikao je predsednik Palota nazivajući sudije lopovima, a sam Di Frančesko razmišlja da podnese ostavku, pritisak je veliki, ovo će dodatno posle poraza u derbiju razočarati navijače, uticati na tim, pa bi mogao da ga zameni albanski selektor Panući do kraja sezone ili Paulo Souza koji se pominje, mada pregovara i sa Bordoom.

I na kraju Bajern, ako ne prođe Liverpul i ne odbrani titulu, Niku Kovaču se sprema otkaz, Oliver Kan dolazi za predsednika kluba, najavljuje velike promene u timu, a verovatno će i Hrvat biti upitan...

Dakle, osmina finala bi mogla da košta posla četvoricu trenera, oni koji ostaju imaju sigurne pozicije, taman i da još neki favorit, poput Sitija ili Barselone napusti takmičenje, što je malo verovatno.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Thursday, 07.03.2019
22:59

Kako samo zavidim ovim klubovima što će posmenjivati trenere. Ovoga u Barsi neće pipnuti ni da doživi debakl od Liona, a kamoli da ispadne. :(

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 07.03.2019
12:16

Kako je Roma zestoko pokradjena , strasno ! UEFA MAFIA

avatar
Thursday, 07.03.2019
11:53

kakav kan kad je henes produžio