Klatenburg piznao da je kriv što je Lester osvojio titulu

Autor: Beta Beta
ponedeljak 04.12.2017.
16:22
Izvor: Beta

Nekadašnji engleski sudija Mark Klatenburg rekao je danas da je delimično pomogao fudbalerima Lestera da pretprošle sezone osvoje Premijer ligu, tako što je na svojim načinom suđenja uticao na utakmicu između Totenhema i Čelsija, u kojoj su "Pevci" defini

Beta/AP Photo/Paul White
Beta/AP Photo/Paul White

Povezane vesti

On je za En-Bi-Si (NBC) rekao da je Totenhemu "pomogao da se samouništi" na utakmici protiv Čelsija u 36. kolu Premijer lige, dodavši da je "delimično usmerio utakmicu".

Ta utakmica završena je nerešeno 2:2, a Klatenburg je na toj utakmici pokazao devet žutih kartona igračima Totenhema.

"U tu utakmicu ušao sam s planom da Totenhem ostane bez titule. Pokazao sam im devet žutih kartona. Imao sam priliku da isključim trojicu igrača, ali nisam želeo da to uradim jer bi naslovi bili 'Klatenburg koštao Totenhema titule', a ovako je samo bilo ' Totenhem ostao bez titule, Lester je šampion'", rekao je Klatenburg.

Totenhem i Čelsi su posle te utakmice morali da plate rekordne novčane kazne zbog nediscipline svojih igrača, a Musa Sisoko je čak dobio i zabranu od šest utakmica zbog nasilničkog ponašanja prema napdaču "plavaca" Dijegu Kosti.

"Neke sudije bi igrale po pravilima. Totenhem bi ostao sa sedam ili osam igrača i verovatno bi izgubio tu utakmicu, a onda bi imao izgovor. Ja im nisam dao izgovor, već mi je plan samo bio 'Neka izgube titulu'", kazao je on.

Klatenburg je sudio u Premijer ligi od 2004. do februara ove godine, kada je napustio Fudbalski savez Engleske i otišao na rukovodeće mesto u sudijskoj organizaciji Saudijske Arabije.

On je 2016. godine sudio finale Evropskog prvenstva i Lige šampiona.

"Engleski stil sudjenja je drugačiji. Morao sam da sudim drugačije kada sam delio pravdu u Evropi, jer nijedan od vrhunskih igrača u Evropi ne bi prihvatio neke fizičke kontakte koji su normalni u Premijer ligi - ali to je bio pozorište, to je ono što su ljudi voleli. U Engleskoj vole da se bore, ne žele faulove", zaključio je Klatenburg.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bojan Samardzic
Monday, 04.12.2017
23:53

Sta naprica covjek?!

avatar
John Terry 26
Monday, 04.12.2017
20:05

Usao na planom da totenhem ne osvoji titulu, pa ja ne vjerujem sta citam, tacnije sta vi pisete. Da je ovo izjavio ne bi nikad vise nidje sudio, cak ni u amaterskoj ligi.

avatar
Marcos Alonso
Monday, 04.12.2017
19:04

I da je Totenhem dobio Lester bi uzeo samo kolo kasnije titulu. a Totenhem je taj mec odigrao jako prljavo i bili su zreli za zatvorske kazne a ne javne opomene sa zutim kartonom ,jos ne sjecam se sad ko je tacno gurnuo Hiddinka a ovaj pao nakon meca,dokaz frustracije Totenhema.. Njihova najbolja era se zavrsava tako sto su jednom bili iznad Arsenala na tabeli :D

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Monday, 04.12.2017
17:50

Najbolji sudija sveta ali je onda otisao u Saudijsku Arabiju

avatar
gmarkovic
Monday, 04.12.2017
17:46

I kako je on ovde doneo titulu Lesteru?

avatar
NikkiCFC
Monday, 04.12.2017
17:33

Cita li neko tekst, ispada da je on pomogao Totenhemu. Ali svakako omiljeni sudija i najbolji engleski.

avatar
NikkiCFC
Monday, 04.12.2017
17:33

Jer vidite vi da covek kaze da je mogao i trebao da iskljuci 3,4 igraca Totenhema ali nije jer bi onda pricali da je pomogao Lesteru. Covek kaze da je samo pustio Totenhem da se sam unisti jer su igrali na tom mecu najdestruktivniji fudbal koji sam ikad gledao. Bili su skandalozni. Cinjenica da je Celsi pored 2 titule u poslednje 4 sezone u ostala dva slucaja direktno odlucio da titule ne uzmu Totenhem i Liverpul vec Siti i Lester. Tako da mi se uvek pitamo.

avatar
Jovan Petrovic_fb
Monday, 04.12.2017
23:29

Posebno treba da se ponosi svi navijaci Celzija onom sezonom iz koje su poneli naziv Chelshit.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 05.12.2017
16:33

Manchester Shitty?

avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 04.12.2017
17:27
avatar
Monday, 04.12.2017
17:27

Da je sudio kako valja tu utkamicu, pola Totenhemovog tima bi zavrsilo na robiji. Nikad necu zaboraviti njegovu kradju, kad je Toresu dao crveni, Janga nagradio penalom i crvenim za Baneta (iako je simulirao i to se bacio pre 16m) a onda dozvolio Cicaritu da da gol iz ofsajda. Izvikan nabedjeni Englez, nije ga sramota da prisvaja za sebe tudji uspeh.