Kineski milioner vraća Parmu na stare staze slave!

Autor: Boban Filipović
petak 03.11.2017.
16:10
Izvor: Sportske.net

Italijanski mediji pišu da će "Vojvode" uskoro dobiti novog predsednika.

Beta/AP Photo/Antonio Calanni
Beta/AP Photo/Antonio Calanni

Povezane vesti

Vlasnik fudbalskog kluba Granada i suvlasnik NBA franšize Minesota Timbervulvs, Điang Ližang, biće imenovan za prvog čoveka "Dukala".

Od letos je u njegovom vlasništvu je 60% akcija kluba, a sada su se stekli svi uslovi da stane na čelo Parme.

Inauguracija će biti obavljena 15. ili 16. novembra.

Ovaj kineski milioner je upravnom odboru predstavio svoje ciljeve, glavni je povratak u Seriju A.

Podsetimo, Parma je zbog bankrota morala da krene od nule, od Serije D, da promeni ime u Parma 1913, ali je zahvaljujući klupskim legendama i gradu odmah krenula u akciju vraćanja na vrh.

Ove sezone se "Vojvode" takmiče u Seriji B i posle 12 odigranih kola se nalaze na četvrtom mestu na tabeli, sa samo bodom zaostatka u odnosu na vodeći Palermo.

Parmino zlatno doba su 90-te godine prošlog veka, svi vađniji trofeji su osvojeni u tom periodu, Skudeto je ostao nedosanjan san, mnogi kažu zbog razloga koji nemaju veze sa fudbalskim terenom, ali su u klupskim vitrinima pehari koji se dodeljuju psvajaču Kopa Italija, italijanskog Superkupa, Kupa UEFA, Kupa Pobednika Kupova i Superkupa Evrope.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MARCO NICO
Friday, 03.11.2017
18:51

Ti to ozbiljno? Fiorentina, Lacio i Napoli takodje imaju evropske trofeje, ima ga i Sampdorija, a nije rec o cetiri sestre nego o onih cuvenih sedam sestara to jest klubovima koje su vodili Berluskoni, Morati, Anjeli, Sensi, Kranjoti, Ceki Gori i Tanci.