Kina ima novog šampiona, ''ludnica'' u borbi za opstanak, Piksi i Tošić se spasli!

Autor: Beta Beta
sreda 07.11.2018.
18:14
Izvor: Beta, Sportske.net

Fudbaleri Šangaj SIPG-a su, prvi put u istoriji, osvojili titulu prvaka Kine. Kolo pre kraja dramatična je borba za opstanak.

Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds
Beta/FSS/Starsport/PeđaMilosavljević/Ds

Povezane vesti

Šangaj SIPG je danas u pretposlednjem kolu šampionata pobedio Peking Rene sa 2:1, dok je Guangdžou Evergrande poražen u gostima od Čonging Lifana, pa je tako ekipa Vitora Pereire stekla nedostižnih osam bodova prednosti.

Ekipa Šangaja je prekinula sedmogodišnju dominaciju Evergrandea u kineskom fudbalu.

"Ovo je savršena sezona. Dali smo sve od sebe za titulu i drago mi je što smo prekinuli dinastiju Guangdžou Evergrandea", rekao je Pereira.

Šangaj SIPG, za koji igraju Brazilci Hulk i Oskar, ove sezone upisao 21 pobedu, pet remija i samo tri poraza.

A kada je u pitanju borba za opstanak, veliki broj ekipa i dalje strepi za svoj status. Od 10. do 15. mesta je samo dva boda razlike uoči poslednjeg kola, a ono što je odavno poznato, to je da je 16-plasirani Guižu siguran putnik u drugu ligu.

Serijom nedavnih loših rezultata, i Stojkovićev i Tošićev Gvangžu R&F su doveli u pitanje opstanak u ligi, ali danas su uspeli da ga osiguraju, pobedom nad Hebeijem rezultatom 2:1. Duško Tošić je i ovog puta odigrao svih 90 minuta.

Sada je Gvangžu R&F na devetom mestu, sa samo tri boda više od pretposlednjeg Dalijena, ali s obzirom da Dalijen u poslednjem kolu igra protiv Čangčun Jataija koji na 14. mestu ima isti broj bodova (32), jasno je da ne postoji šansa da Piksijev tim bude ugrožen.
-
-
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke